Novinky - 07.01.2024 20:14

HC 19 Humenné - HK Spišská Nová Ves 1:3 v 34. kole Tipos extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr / jojsport

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v rámci nedeľného 34. kola Tipos extraligy na ľade HC 19 Humenné 3:1 a pripísali si šiesty triumf v sérii.
        Spišiaci sa proti výrazne oklieštenej zostave extraligového nováčika presadili prvýkrát už v 3. minúte. Puk za bezmocného gólmana Boľa dostal Američan Burgess. Do prvého klaksónu sa aj napriek viacerým príležitostiam domácich skóre nemenilo. V prostrednej tretine dokázali Humenčania aj naďalej držať krok s lídrom tabuľky a odmenou im bolo vyrovnanie v 35. minúte. Puk, ktorý Melicherčík vyrazil len pred seba, dokázal obkrúžením okolo brány dostať do siete hostí ruský útočník Pereskokov. Keď to v tretej dvadsaťminútovke dlho vyzeralo, že Humenné preklopí misky váh na svoju stranu, stal sa presný opak. Po nevyužitej presilovke inkasovali Štrbovi zverenci najskôr gól z hokejky Kerbashiana a poistku pridal približne o minútu na to prvý slovenský strelec v tomto stretnutí Vandas.
        Vo vzájomných zápasoch medzi "levmi" a "rysmi" v tejto sezóne premiérovo platilo, že nevyhral domáci tím. Humenné po prehre ostalo na poslednej priečke, Spišská Nová Ves si po výhre upevnila náskok na čele tabuľky, ktorý už činí 13 bodov.

        HC 19 Humenné - HK Spišská Nová Ves 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
        Góly: 35. Pereskokov (Šoltés, Kuru) - 3. Burgess (Majdan, Valach), 54. Kerbashian (Majdan), 55. Vandas (Myklukha, Groch). Rozhodovali: Jobbágy, Snášel - Jurčiak, Stanzel, vylúčení 3:3 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, 1927 divákov.
        Humenné: Boľo (Adamko) - Glazkov, Meliško, Ťavoda, Sergienko, Novota, Diakov, Jacko - Vaško, Kuru, Pereskokov - Krajňák, Linet, Šoltés - Chalupa, Toma, Lačný - Thomka
        Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) - Ališauskas, Merezhko, Romaňák, Valach, Groch, Björkung - Bakoš, Nellis, Drábek - Majdan, Kerbashian, Burgess - Džugan, Myklukha, Vandas - Hamráček, Zöld, Hadušovský
Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora