Novinky - 28.12.2023 19:22

HC 19 Humenné - HC Košice 2:5 v 30. kole Tipos Extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Tento duel 30. kola hokejovej Tipos extraligy je možné sledovať na mobiloch, počítačoch či televíznych obrazovkách aj prostredníctvom aplikácie JOJ PLAY. 

V našej SMS súťaži môžete hrať o 6-mesačné predplatné na aplikáciu JOJPLAY. 

Hokejisti HC Košice zvíťazili vo štvrtkovom zápase 30. kola Tipos extraligy na ľade HC 19 Humenné 5:2. Ukončili tým svoju osemzápasovú sériu prehier a triumfovali prvýkrát od 26. novembra. V tabuľke si upevnili priebežné tretie miesto. Nováčik z Humenného je naďalej na poslednej 12. priečke tabuľky.
        Hostia išli do vedenia už v 3. minúte, keď sa v druhom zápase po sebe gólovo presadil Jokeľ. Domáci odpovedali v 14. minúte po tom, čo si 17-ročný útočník Tobias Faith pripísal premiérový extraligový gól vo svojom druhom zápase v súťaži. Hostia spravili rozhodujúci krok k víťazstvu v druhej tretine. V nej skórovali legionári Breton a Pollock, ku ktorým sa v záverečnej časti pridal Jääskeläinen. Domáci sa za stavu 1:4 vrátili do zápasu gólom Vaška, no vyrovnať už nedokázali. Na konečných 2:5 upravil Šedivý, keď skóroval počas hry domácich bez brankára.

        Tipos extraliga - 30. kolo:
        HC 19 Humenné - HC Košice 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
        Góly: 14. T. Faith (Linet), 48. Vaško (Glazkov, Krajňák) - 3. Jokeľ (Havrila, Šedivý), 26. Breton (Havrila), 30. Pollock (Ferenc), 44. Jääskeläinen (Fejes, Berger), 44. Jääskeläinen (Fejes, Berger), 59. Šedivý (Olsson). Rozhodovali: Moller, Crman - M. Orolin, Šoltés, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3150 divákov.
        Humenné: Galimov - Novický, Glazkov, Sergijenko, Meliško, Djakov, Novota, Fereta - Šoltés, Kuru, Lapšanský - Handlovský, Linet, T. Faith - Vaško, Krajňák, Borov - Ragan, Lačný, Thomka
        Košice: Janus - Olsson, Breton, Ferenc, Šedivý, A. Bartoš, Deyl, Mihalik - Pollock, Berger, Fejes - Jääskeläinen, Chovan, Lunter - Bačo, Šimun, Rogoň - Jadrný, Havrila, Jokeľ

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora