Novinky - 22.12.2023 20:52

HC 19 Humenné - HK Spišská Nová Ves 6:3 v 28. kole Tipos Extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Tento duel 28. kola hokejovej Tipos extraligy je možné sledovať na mobiloch, počítačoch či televíznych obrazovkách aj prostredníctvom aplikácie JOJ PLAY. 

V našej SMS súťaži môžete hrať o 6-mesačné predplatné na aplikáciu JOJPLAY. 

Hokejisti posledného HC 19 Humenné sa postarali o prekvapenie v piatkovom zápase 28. kola Tipos extraligy, keď na svojom štadióne zdolali lídra súťaže HK Spišská Nová Ves 6:3. Nad Spišiakmi uspeli aj v druhom domácom stretnutí sezóny, v októbri vyhrali 5:4 po nájazdoch. Hostia zaznamenali druhú prehru za sebou po reprezentačnej prestávke.
        Extraligový nováčik poznačený virózou v mužstve sa dostal do vedenia na začiatku druhej polovice prvej tretiny zásluhou Handlovského, ktorý sa najlepšie zorientoval v predbránkovom priestore. Vyrovnané však bolo už po troch minútach, keď Galimov vyrazil puk pred seba a do prázdnej bránky ho dorazil Archambault. Prostrednú tretinu na Zemplíne poznačilo množstvo vylúčení, Spišiaci v nej odohrali polovicu v oslabení. Po ďalších štyroch presných zásahoch, dvoch na oboch stranách, odchádzali aj po druhom klaksóne tímy do šatní za nerozhodného stavu. Domáci o svojom triumfe rozhodli v tretej tretine dvoma využitými presilovkami. Najskôr v 50. minúte rozjasal domáce hľadisko Linet, na ktorého už o dve minúty nadviazal Glazkov svojím prvým gólom v sezóne. V poslednej minúte kozmeticky upravil skóre gólom do opustenej bránky hostí Novický.
        Humenné tak aj druhýkrát dokázalo zdolať Spišiakov v domácom prostredí. V tabuľke však zostalo na poslednom mieste so ziskom 28 bodov. Líder extraligového pelotónu zo Spišskej Novej Vsi je naďalej prvý na konte s 53 bodmi.

        HC 19 Humenné – HK Spišská Nová Ves 6:3 (1:1, 2:2, 3:0)
        Góly: 12. Handlovský (Linet, Glazkov), 26. Horvát (Horvát, Linet), 32. Šoltés (Handlovský, Linet), 50. Linet (Handlovský, Horvát), 52. Glazkov (Krajňák), 60. Novický - 15. Archambault (Merezhko), 31. Burgess (Merezhko), 38. Nellis (Myklukha, Archambault). Rozhodovali: Krajčík, Štefik – Tichý, Stanzel, vylúčení: 4:9 na 2 min., presilovky: 4:1, oslabenia: 0:1, 2140 divákov.
        Humenné: Galimov - Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Jacko – Lapšanský, Linet, Šoltés – Faith, Krajňák, Handlovský - Horvát, Lačný, Thomka - Borov, Havadej, Ragan
        Spišská Nová Ves: Melicherčík - Ališauskas, Merezhko, Žiak, Valach, Romaňák, Björkung, Groch, Šuty - Bakoš, Nellis, Archambault – Majdan, Kerbashian, Burgess - Džugan, Myklukha, Vandas - Zöld, Bortňák, Drábek

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora