Novinky - 13.10.2024 19:28

Zostrih: HC MONACObet Banská Bystrica - HK 32 Liptovský Mikuláš 5:2 v 10. kole Tipos extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr / jojsport

Všetky zápasy hokejovej Tipos extraligy možno sledovať na mobiloch, počítačoch či televíznych obrazovkách aj prostredníctvom aplikácie JOJ PLAY. 

Hokejisti Banskej Bystrice zdolali v 10. kole Tipos extraligy na svojom ľade Liptovský Mikuláš 5:2. Napravili si tak chuť po piatkovej prehre v derby so Zvolenom. Hostia z Liptova prehrali deviaty zápas z uplynulých desiatich a zostali tak na poslednej priečke tabuľky.
        Domáci sa ujali vedenia už v 38. sekunde šťastným gólom Bouchera zblízka a do minúty a pol zvyšoval na 2:0 v presilovke švihom Wedman. Mikulášania prestriedali brankárov a odpovedali takisto v početnej výhode Ullmanom od modrej čiary. Lenže ešte do prestávky pridal tretí gól už za chrbát Suráka D. Stránsky. Bystričania v strednom dejstve prišli o dvojgólové vedenie po dorážke Taylora. A keďže potom Réway nevyužil dve tutovky na vyrovnanie, prišiel v tretej tretine trest. Na 4:2 zvýšil z presilovky bez prípravy Wedman a na 5:2 upravil do opustenej bránky súpera pri jeho v hre v šestici Petriska.

        10. kolo TEL:
        HC MONACObet Banská Bystrica – HK 32 Liptovský Mikuláš 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
        Góly: 1. Boucher (Petriska), 2. Wedman (Voyer, Chicoine), 17. D. Stránsky (Zeleňák, Výhonský), 52. Wedman (Voyer, Faith), 59. Petriska (Chicoine) – 11. Ullman (Réway), 30. Taylor (Chmielewski). Rozhodcovia: Stano, Orolin – Tomáš, Bogdaň, vylúčení: 4:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1853 divákov.

        Banská Bystrica: Rabčan – Scarlett, Chicoine, Žabka, Zeleňák, Michalčin, D. Stránský, Česánek – Petriska, Boucher, Voyer – Adams, Wedman, R. Faith – Výhonský, Bíreš, Tomka – A. Stránský, Čunderlík, Matoušek
        Liptovský Mikuláš: Fitzpatrick (2. Surák) – Taylor, Hraško, Ullman, Lalík, D. Jendroľ, Mezovský, Nespala, Štrbáň – Gerlach, Quince, Réway – Vojtech, Uhrík, Avtsin – Chmielewski, T. Faith, D. V. Tkáč – R. Žitný, Vankúš, J. Sukeľ

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora