Novinky - 29.09.2024 20:30

HC MONACObet Banská Bystrica - HC Nové Zámky 6:2 v 5. kole Tipos extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr / Jojsport

Všetky zápasy hokejovej Tipos extraligy možno sledovať na mobiloch, počítačoch či televíznych obrazovkách aj prostredníctvom aplikácie JOJ PLAY. 

Hokejisti HC MONACObet Banská Bystrica zdolali v 5. kole Tipos extraligy na domácom ľade HC Mikron Nové Zámky 6:2 a zaznamenali druhé trojbodové víťazstvo za sebou. Kľúčom k úspechu bola druhá tretina, v ktorej strelili štyri góly.
        Hostia sa v prvej tretine ujali vedenia v presilovke po strele Lapšanského, lenže v druhej domáci štyrmi gólmi otočili vývoj. Novozámčania korigovali bekhendom Ducharmeho na 4:2, lenže v tretej časti sa druhýkrát v zápase strelecky presadil Matt Boucher a na 6:2 spečatil z úniku Petriska.

        Tipos extraliga - 5. kolo:
        HC MONACObet Banská Bystrica - HC Mikron Nové Zámky 6:2 (0:1, 4:1, 2:0)
        Góly: 24. Boucher (Petriska, Scarlett), 29. Matoušek (D. Stránský, A. Stránsky), 32. R. Faith (D. Stránský, Adams), 35. Adams (R. Faith, Michalčin), 41. Boucher (Voyer, Petriska), 49. Petriska (Chicoine, R. Faith) – 13. Lapšanský (Golod), 35. Ducharme (Guay, Novajovský). Rozhodcovia: Štefik, Krajčík – Tichý, Durmis, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1931 divákov.
        Banská Bystrica: Hrachovina – Scarlett, Chicoine, Zeleňák, Žabka, Michalčin, D. Stránský, Česánek – Petriska, Boucher, Voyer – Adams, Wedman, R. Faith – Výhonský, Bíreš, Tomka – Matoušek, Čunderlík, A. Stránský
        Nové Zámky: Tamminen – Komuls, Roman, Luža, Kowalczyk, Novajovský, Semaňák, Mészáros – Lapšanský, Linet, Handlovský – Tvrdoň, Marek Slovák, Golod – Ducharme, Guay, Hamaliuk – H. Kováč, Ondrušek, Ružek

        hlasy po zápase:
        Ivan Majeský, asistent trénera Banskej Bystrice: "Víťazstvo je síce vysoké, ale nerodilo sa ľahko. Prvá tretina bola náročná. Vedeli sme, že Nové Zámky sú nebezpečný súper, že pôjdu do rýchlych protiútokov a počkajú si na brejkové situácie. To sa aj potvrdilo. Hostia viedli 1:0 zaslúžene. My sme hrali zložito, netlačili puk do bránky. V druhej tretine sme vývoj otočili. Začali sme hrať jednoducho a padli nám tam aj preto góly. Nekomplikovali sme si už situácie v útočnom pásme, nahadzovali sme puky na bránku a po tečoch tam padli dôležité góly. Škoda zbytočného inkasovaného druhého gólu po buly, to by sa nám nemalo stávať. V tretej tretine sme už zápas kontrolovali a dotiahli do víťazného konca."
        Erik Čaládi, tréner Nových Zámkov: "Chalanov môžem pochváliť za prvú tretinu. Blokovali strely, boli obetaví, jazdili a vychádzali nám veci, ktoré sme chceli hrať. Veľmi zle sme však vstúpili do druhej tretiny. Boli sme všade neskoro, nešli nám nohy, boli sme slabší v súbojoch, tie sme prehrávali na každom kúsku ľadu, či v predbránkovom priestore alebo aj pri mantineloch. Hlavne v predbránkovom priestore sme boli oveľa slabší a to rozhodlo zápas. Inkasovali sme góly po tečoch, domáci sa rozstrieľali a potom naša morálka upadla. To sa mi tiež nepáči, musíme na tom zapracovať."

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora