Novinky - 19.01.2024 20:12

HC´ 05 Banská Bystrica - HKM Zvolen 3:7 v 37. kole Tipos extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Tento duel 37. kola hokejovej Tipos extraligy je možné sledovať na mobiloch, počítačoch či televíznych obrazovkách aj prostredníctvom aplikácie JOJ PLAY. 

V našej SMS súťaži môžete hrať o 6-mesačné predplatné na aplikáciu JOJPLAY. 

Hokejisti HC´05 Banská Bystrica podľahli v 37. kole Tipos extraligy na domácom ľade Zvolenu 3:7 a pripísali si tretiu prehru za sebou. Prišli aj o šiestu pozíciu v tabuľke, na ktorú sa dostal o skóre práve ich piatkový súper.
        Tím spod Pustého hradu zvíťazil po troch prehrách v rade, hoci sa musel v derby zaobísť bez kľúčových obrancov Kubku (zamieril do Slovana) a Haina a nedorazil ešte ani avizovaný nový kanadský tréner Jamie Russell. Domáci nastúpili bez Wilkinsa, ale už s novou posilou Langkowom, ktorý bol ešte pred desiatimi dňami práve vo zvolenskom mužstve. Do bránky sa vrátil uzdravený Krošelj, no vydržal v nej len necelých 50 minút.
        V prvej tretine sa ujal vedenia tím spod Urpína po rýchlom prechode do útoku a strele Gašpara z kruhu. Zvolen vyrovnal po aktivite štvrtej formácie, ujala sa strela Csányiho spoza kruhu a brániaceho hráča. V strednom dejstve Zvolen otočil na 3:1, najprv skóroval Sládok príklepom z kruhu a potom v presilovke C. Hults od modrej čiary. Lenže Bystričania o minútu znížili po vyhratom buly prudkou ranou Turnbulla a o ďalších 34 sekúnd z prečíslenia Vela bez prípravy z kruhu vyrovnal na 3:3. Na začiatku tretej tretiny využil chybu Krošelja Mudrák, poslal puk do odkrytej bránky a po ďalšej chybe Krošelja sa tešil z nulového uhla Zuzin – 3:5. Medzi žŕdky putoval Belányi, ale aj on inkasoval. Zblízka sa presadil Kašlík a po ňom z protiútoku z kruhu aj Zuzin.

        37. kolo Tipos extraligy:
        HC´05 Banská Bystrica – HKM Zvolen 3:7 (1:1, 2:2, 0:4)
        Góly: 5. Gašpar (Matoušek, Vela), 32. Turnbull (Faith, Vela), 33. Vela (Turnbull) – 14. Csányi (Čulík, Sládok), 27. Sládok (Marcinek), 31. C. Hults (Mucha), 43. Mudrák (Mucha), 50. Zuzin (Mudrák, Hecl), 52. Kašlík (Mucha, M. Hults), 53. Zuzin (Rauhauser, K. Gabor). Rozhodovali: Baluška, Výleta – Kacej, Frimmel, vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2718 divákov.
        Banská Bystrica: Krošelj – Bačík, Šenkeřík, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Luža, Žabka – Turnbull, Vela, R. Faith – Gašpar, Bíreš, Matoušek – Výhonský, Langkow, Petriska – Macek, A. Stránský, Štrauch
        Zvolen: Kupsky – Mudrák, C. Hults, D. Gachulinec, Rauhauser, Čulík, Sládok, Haborák – M. Kolenič, M. Hults, Kašlík – M. Hecl, Marcinek, Zuzin – Jakúbek. V. Fekiač, R. Bondra – Mucha, K. Gabor, Csányi

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora