Novinky - 22.10.2023 19:04

HC´ 05 Banská Bystrica - HK DUKLA Trenčín 4:1 v 12. kole Tipos extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Aj tento duel 12. kola hokejovej Tipos extraligy ste mohli sledovať na JOJŠPORT alebo prostredníctvom aplikácie JOJPLAY. 

Hokejisti HC '05 Banská Bystrica zdolali v nedeľňajšom 12. kole Tipos extraligy na domácom ľade Duklu Trenčín 4:1. Rehabilitovali sa tak za piatkovú vysokú prehru v Nitre 1:10. Hostia spod hradu Matúša Čáka zaknihovali už piatu prehru v rade.
        Domáci išli v 1. tretine do vedenia po prečíslení, keď presnú prihrávku Velu zužitkoval pred Borákom rutinérsky Adam. Trenčania mohli vyrovnať v presilovke, Giľák tečoval puk, ktorý skončil za Belányim, ale pre hru so zdvihnutou hokejkou gól po vzhliadnutí videa neplatil. Hostia sa tešili až v druhej tretine, keď v predbránkovom priestore na dvakrát zakončil Denis Hudec a puk aj so šťastím skončil v bránke. Stav 1:1 trval iba necelé dve minúty, v presilovke Wilkins nastavil hokejku za chrbtom Boráka a bolo 2:1. Domáci dali aj druhý gól v presilovke, Adam tentoraz účinne vystrelil z ľavého kruhu a zvýšil na 3:1. V tretej tretine poistili Bystričania výhru v závere gólom do prázdnej bránky.

        Tipos extraliga - 12. kolo:
        HC '05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
        Góly: 10. Adam (Vela, Wilkins), 26. Wilkins (Vela, Wilde), 38. Adam (Wilkins, Vela), 59. Vela – 24. D. Hudec (Conway). Rozhodovali: T. Orolin, Fridrich – Synek, Šoltés, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2146 divákov.
        Banská Bystrica: Belányi – Wilde, Ďatelinka, Hora, Bačik, Holenda, Žabka, Pavúk – Gašpar, Bíreš, Matoušek – Wilkins, Adam, Vela – Žitný, Petriska, R. Faith – Macek, Stránsky, Štrauch
        Trenčín: Borák – Ekberg, T. Bokroš, Kupec, Pietroniro, Hlaváč, Starosta, M. Hudec – Giľák, Lichanec, D. Hudec – Charbonneau, Conway, Immo – Š. Petráš, J. Baláž, M. Sloboda – Krajčovič, Vaňo, Feranec

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora