Novinky - 15.10.2023 18:59

HC´ 05 Banská Bystrica – HK Spišská Nová Ves 1:0 v 10. kole Tipos extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Aj tento duel 10. kola hokejovej Tipos extraligy ste mohli sledovať na JOJŠPORT alebo prostredníctvom aplikácie JOJPLAY. 

V 10. kole Tipos extraligy hokejisti Banskej Bystrice zdolali Spišskú Novú Ves 1:0, keď sa v samom závere duelu v oslabení presadil legionár Frank Hora. Domáci sa museli zaobísť bez najproduktívnejšieho hráča Turnbulla, ktorý nenastúpil pre zranenie v hornej časti tela.
        Kouč hostí nasadil na prvú bystrickú formáciu štvrtú. Prvá tretina bola opatrná z oboch strán a diváci sa gólu nedočkali ani v strednom dejstve, kde už nechýbali ani vyložené šance na oboch stranách. Mužstvá sa nedokázali presadiť ani v presilovkách, Bystričania nevyužili ani tie, keď hral súper iba v troch. Napokon o výhre tímu spod Urpína rozhodol 34 sekúnd pred koncom obranca Hora, keď namieril z kruhu presne k bližšej žrdi v čase, keď sa z trestnej lavice vrátili dvaja vylúčení Spišiaci a Vartovník hral bez hokejky.

        HC ´05 Banská Bystrica – HK Spišská Nová Ves 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
        Gól: 60. Hora (Bíreš, Bačík). Rozhodcovia: Baluška, Rojík – Synek, Frimmel. Vylúčení na 2. min: 6:6, vyššie tresty: 42. Matoušek 5 + DKZ za podkopnutie – 37. Bortňák 5 + DKZ za pichnutie, presilovky: 0:0 , oslabenia: 1:0, 2153 divákov.
        Banská Bystrica: Krošelj – Hora, Bačík, Ďatelinka, Wilde, Pavúk, Žabka, Holenda – Vela, Adam, Wilkins – Gašpar, Bíreš, Matoušek – R. Faith, Stránsky, Žitný – Macek, Sojka, Petriska
        Spišská Nová Ves: Surák – Merežko, Ališauskas, J. Valach, Žiak, Beaudry, Groch – Hamráček, Bortňák, Vartovník – Archambault, Nellis, Džugan – Burgess, Kerbashian, Majdan – Rapáč, Myklukha, Drábek

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora