Novinky - 16.05.2021 14:57

Banskobystrický hokej mení majiteľov. Získajú ho bývalí hráči

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

HC '05 iClinic Banská Bystrica, značka, ktorá sa v rokoch 2017 až 2019 tešila z hokejového ligového zlatého hetriku, vstúpi do minulosti. Hokejový klub totiž mení majiteľa a Juraj Kovaľ ho predáva po šestnástich rokoch svojho aktívneho a úspešného pôsobenia. Informáciu priniesol klubový web s tým, že novými majiteľmi budú bývalí hokejisti, ktorí po športovej stránke vyrástli práve pod Urpínom. To by malo byť zárukou toho, že mesto o extraligu nepríde.

Médiami sa pred pár týždňami totiž prehnali nepríjemné správy o tom, ako by sa banskobystrická ligová licencia mohla dostať k iným záujemcom, predovšetkým do Prešova. "Procesu zmeny majiteľa HC '05 predchádzali viaceré rokovania súčasných akcionárov so záujemcami o kúpu vlastníckych podielov, nielen o podmienkach predaja klubu "baranov", ale najmä vízie jeho ďalšieho rozvoja. Už na začiatku mája došlo k podpisu memoranda, na základe ktorého začal časovo náročnejší právny proces prevzatia celej spoločnosti," píše sa na stránke trojnásobného majstra Slovenska, ktorý v ostatnej sezóne kotvil na desiatom mieste.

Predaj klubu nemá nijak ovplyvniť prebiehajúcu rekonštrukciu zimného štadióna a počas budúcej sezóny by sa tak naň "barani" mali vrátiť. Ročník 2020/21 pritom odohrali vo Zvolene. Vedenie mesta sa už viackrát stretlo s budúcimi majiteľmi a zhodli sa na spoločnom cieli - prilákať na banskobystrický hokej čo najvyšší počet divákov. HC '05 chce pokračovať vo svojej doterajšej práci, a to už na modernom a vynovenom štadióne. Akonáhle bude predaj spečatený, verejnosť sa dozvie aj mená funkcionárov.