Novinky - 17.11.2019 20:39

Pohronské derby opäť pre hostí, potešilo to aj Slovan

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Derby zápasy medzi Banskou Bystricou a Zvolenom už nejaký čas patria medzi tie kvalitnejšie a atraktívnejšie duely v programe najvyššej hokejovej súťaže. Inak tomu nebolo ani v 22. kole. Dejiskom konfrontácie bol štadión pod Urpínom, no spokojnejší boli hostia. HKM vyhral 2:1, pričom oba svoje góly strelil už v úvodnej desaťminútovke, kedy sa trafil Marco Halama a Miloš Kelemen. Za domácich korigoval len Jordon Southorn.

Plné ruky práce mali aj rozhodcovia, ktorí rozdali celkom až 155 trestných minút. Vyššie ako dvojminútové tresty sa celkom ušli až siedmim hokejistom a najviac zaujal pästný súboj medzi Ivanom Ďatelinkom a Benom Betkerom. Napriek tomu bola zo sedemnástich ponúknutých presilových hier využitá len jediná, a to banskobystrický gól, ktorý dal skóre finálnu podobu.

Zvolenské víťazstvo vonku je zaujímavé z viacerých ohľadov. Zverenci Andreja Podkonického dokázali dobyť súperovo klzisko šiesty raz v rade. Pred pohronským derby si podobné skalpy odniesli aj z Trenčína, Nových Zámkov, Liptovského Mikuláša, Michaloviec a Popradu. V súčte v týchto dueloch nastrieľali až 27 gólov. Smolu nosí "výhoda" domáceho prostredia aj vo vzájomných zápasoch Banskej Bystrice a Zvolena. Piaty raz po sebe sa totiž z výhry tešili hostia. Trikrát šlo o banskobystrické mužstvo a po druhý raz o zvolenské.

Pohľad na výsledok spravil radosť aj Slovanu Bratislava. Ten doma zdolal Nitru 4:1 a keďže v aktuálnom kole zakopli Banskobystričania aj Košičania, jeho náskok na čele je už jedenásťbodový. Má však vyšší počet odohraných duelov. Zvolen je štvrtý a prvú šestku spoločne s ním dopĺňa aj Trenčín a Miškovec. Na úplnom chvoste sú zatiaľ Nové Zámky, ktoré majú o tri body menej ako dvanásty Liptovský Mikuláš.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora