Novinky - 22.05.2019 17:30

Barani z Banskej Bystrice spoznali súperov v hokejovej Lige majstrov

Zdroj: sita, huste.tv

S hokejistami švédskeho tímu Färjestad Karlstad, nemeckého Red Bullu Mníchov a švajčiarskeho klubu HC Ambri-Piotta sa stretnú hráči úradujúceho slovenského majstra HC ´05 iClinic Banská Bystrica v základnej G-skupine Ligy majstrov 2019/2020. Rozhodol o tom stredajší žreb v Bratislave počas MS na Slovensku. "Baranov" ťahali z posledného 4. koša. Vopred vedeli, že sa nestretnú s tímami z rovnakého okruhu (Junosť Minsk, Frisk Asker, Grenoble, Rungsted, Cardiff, Tychy, Belfast).

"Úspech v hokeji a biatlone závisí od mnohých faktorov. Hokej mám veľmi rada a teraz, keď mám po individuálnej kariére, možno budem mať šancu sledovať viac zápasov, možno aj v Lige majstrov," povedala úspešná biatlonistka Anastasia Kuzminová, ktorá sa podieľala na bratislavskom žrebe a Banskobystričanom jej ruka priradila Švajčiarov. Banská Bystrica si v základnej skupine zmeria sily aj s finalistami ostatnej edície z Mníchova.

V prvej fáze súťaže sa nemôžu stretnúť mužstvá z rovnakej krajiny. Každý účastník odohrá od 29. augusta do 16. októbra šesť duelov, tri doma a tri vonku. Do play-off postúpia najlepší dvaja z každej skupiny. Nový šampión bude známy 4. februára 2020.

Aj v predchádzajúcej piatej sezóne LM zastupovali Slovensko banskobystrickí "barani", v minulosti sa v tejto súťaži predstavili aj HK Nitra a HC Košice. Pre tím spod Urpína to bude už tretia účasť v LM.

Výsledok stredajšieho žrebu základných skupín hokejovej Ligy majstrov 2019/2020, ktorý sa konal v Bratislave:

A-skupina: EC Klagenfurt AC (Rak.), Tappara Tampere (Fín.), EHC Biel (Švaj.), Frisk Asker (Nór.)
B-skupina: HPK Hämeenlinna (Fín.), EV Zug (Švaj.), HC Plzeň (ČR), Rungsted Ishockey (Dán.)
C-skupina: Lulea Hockey (Švéd.), Bílí Tygři Liberec (ČR), Augsburg Panthers (Nem.), Belfast Giants (V. Brit.)
D-skupina: Oceláři Třinec (ČR), HC Lausanne (Švaj.), Lahti Pelicans (Fín.), Junosť Minsk (Biel.)
E-skupina: SC Bern (Švaj.), Kärpät Oulu (Fín.), AIK Skellefeta (Švéd.), Bruleurs de Loups Grenoble (Fr.)
F-skupina: Adler Mannheim (Nem.), Djurgaarden Štokholm (Švéd.), Viedeň Capitals (Rak.), GKS Tychy (Poľ.)
G-skupina: Färjestad Karlstad (Švéd.), Red Bull Mníchov (Nem.), HC Ambri-Piotta (Švaj.), HC '05 iClinic Banská Bystrica (SR)
H-skupina: Frölunda Indians (Švéd.), Graz 99ers (Rak.), Mountfield Hradec Králové (ČR), Cardiff Devils (V. Brit.)