Novinky - 10.03.2019 10:30

Detva bola slabšia a preto prehrala. V druhej tretine kanonáda baranov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Hokejisti favorizovanej Banskej Bystrice vstúpili víťazne do play-off 2018/2019, v sobotňajšom úvodnom zápase štvrťfinále zvíťazili nad Detvou jasne 5:0. V prvej tretine sa Podpoľanci ešte držali, ale v druhej časti už prišla kanonáda domáceho tímu. Dva góly strelil Tomáš Zigo, v presilovej hre skórovali Karol Sloboda a Mário Lunter. Konečný rezultát stanovil v tretej tretine zásahom opäť v početnej výhode Éric Faille.

"Prízvukovali sme si, aby sme stále hrali našu hru, z toho aj vyplynuli góly, takže sa to oplatilo. Je dôležité, že sme zvíťazili. Dobre sme sa hýbali, bojovali sme, dohrávali sme súboje. Musíme sa sústrediť na našu hru a makať celých 60 minút. Ideme od zápasu k zápasu," uviedol 24-ročný krídelník "baranov" Lunter.

Spokojný nemohol byť tréner hostí Josef Turek. Uznal, že Banská Bystrica má neporovnateľne vyššiu kvalitu. "Prvá tretina bola z našej strany dobrá, tá druhá rozhodla o výsledku. Mali sme veľa vylúčení, no napriek tomu sme mohli ísť do vedenia. Mali sme tam jednu veľkú šancu, ktorú sme nepremenili. S takým kvalitným súperom nemôžeme hrať ´v štyroch´, musíme to držať stále päť na päť. V druhej časti sa zápas zlomil. V poslednej tretine sme chceli dať gól, ale nepodarilo sa nám to, hoci sme opäť mali nejaké šance. Musíme uznať súperove kvality. Boli sme slabší a preto sme prehrali," povedal skúsený český kormidelník.