Novinky - 04.02.2019 08:00

Na prehre baranov sa podpísal zlý úvod. Rýchlo inkasované góly aj premočený ľad

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Rýchlo inkasované góly poznačili priebeh stretnutia v neprospech hokejistov HC'05 iClinic Banská Bystrica, ktorí v nedeľnom tipsportligovom zápase pod holým nebom podľahli svojmu rivalovi HKM Zvolen 2:3. V historicky prvom Winter Classic na Slovensku prehrávali "barani" už po jedenástich minútach 0:2 a náročné podmienky, o ktoré sa postaral nepretržitý dážď, im neumožnili stabilnejšie sa dostať do hry. Vo vypredanom hľadisku tak panovala lepšia nálada v tábore Zvolenčanov, ktorí vďaka víťazstvu odskočili práve dvojnásobnému obhajcovi titulu na rozdiel troch bodov v priebežnej ligovej tabuľke. Spomenutý zlý úvod stretnutia priznal po zápase aj kapitán "červeno-bielych" Tomáš Surový.

"Keď Zvolenčania vyhrávali 3:0, bolo ťažké so zápasom niečo urobiť. Mali sme si postrážiť úvod stretnutia, v takýchto podmienkach nemôžeme dostať rýchle dva góly. Tažko sa doťahuje strata, keďže v priebehu zápasu bol ľad čoraz mokrejší. Podmienky však mali obidva tímy rovnaké, čiže na to sa nemôžeme vyhovárať," skonštatoval Surový. Mimo prehry svojho tímu však hodnotil akciu ako vydarenú. "Vynikajúca atmosféra a skvelé podujatie. Verím, že takých bude viac aj po budúce roky," dodal 'Suro'.

Napriek pozitívnemu zhodnoteniu to viacerých momentoch stretnutia vyzeralo, že pre hráčov je priam utrpenie byť na ľade. Neustály dážď nielen v areáli Štadióna SNP neutíchal a ľadová plocha bola v zápase čoraz viac premočená. Aj v tábore zdolaného tímu sa však našli hráči, ktorí si tento duel užili. "Nikto nedokáže kontrolovať počasie, inak to bola priam neuveriteľná skúsenosť. Minimálne čo sa týka hľadiska fanúšikov, bolo to úžasné. Herne to bolo o inom. Iba kontrolovať puk bolo priam nemožné, museli sme ho vždy vyhadzovať do vzduchu," povedal Guillaume Asselin, ktorý v drese Banskobystričanov znížil na 1:3 v 33. min.

Winter Classic HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HKM Zvolen

Nedeľa 03. 02. 2019

​Hoci v tretej tretine pridal druhý gól domácich Marek Bartánus a "barani" prehrávali už iba o gól, k vyrovnaniu neprišlo. Záver stretnutia bol pritom poriadne dramatický. Hráči HC'05 mali mnoho príležitostí na to, aby dotiahli duel do predĺženia, avšak v bráne hostí sa pohotovými zákrokmi prezentoval Tomáš Tomek. "Som rád, že sa nám to podarilo v tretej tretine skorigovať na 2:3. Žiaľ, nepadlo nám to v závere napriek tomu, že sme mali veľa šancí na vyrovnanie. Myslím si, že remíza by bola zaslúženejšia. Samozrejme, že nás mrzí, že sme nevyhrali, avšak škoda aj počasia, no nevedeli sme s tým nič narobiť. Keby sme na konci vyrovnali, bol by to iný zápas," skonštatoval Bartánus, ktorý úprimne dodal, že po hokejovej stránke diváci nevideli žiadne umenie. "Určite to nebol pekný hokej. Práca s hokejkou a pukom nebola absolútne možná, vody bolo na ľade strašne veľa. Oba tímy sa to snažili hrať s umom, väčšinou po plexisklách. Napriek tomu som rád, že podobnú akciu sme si mohli vyskúšať a do budúcnosti by som si želal lepšie počasie."

Po 40. kole Tipsport ligy sa "barani" nachádzajú na druhom mieste so 101 bodmi. Zvolen ako priebežný líder súťaže má o tri body viac práve vďaka víťazstvu pod Urpínom. Banskobystričania napriek tomu veria, že do play-off môžu ísť z prvého miesta. "Budeme sa ich snažiť dobehnúť. Byť po základnej časti na prvom mieste by bolo viac než pekné," uzavrel Tomáš Surový.