Novinky - 27.11.2012 21:32

Dôležité dva body spod Tatier

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HK Poprad - HC'05 Banská Bystrica 5:6 po sam. nájazdoch (1:2, 4:2, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 17. R. Tomas (Klouda, Kovačevič), 22. Hvila (Klouda, Vandas), 27. Jabrocký (Klouda, D. Buc), 38. Vandas (Balán, Hvila), 38. Hvila (Vandas, R. Suchý) - 10. B. Jankovič (Nemček, Predajniansky), 14. Kubka (Bambúch), 26. Lunter (Predajniansky, Handzuš), 32. Lunter (Handzuš, M. Hudec), 51. Lukacevic (Kubka, M. Hudec), rozhodujúci sam. nájazd Handzuš Vylúčení: 6:3 na 2 min, navyše: Lunter (B. Bystrica) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Junek, Tornay, 1643 divákov

Zostavy:
Poprad: Sidor - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, J. Špelda, M. Kurali, D. Kramár - Vandas, Balán, Hvila - R. Tomas, Klouda, D. Buc - Matúš Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Homa
Banská Bystrica: Slipčenko (38. Dzubina) - M. Styk, Richter, Bambúch, Kubka, Novajovský, J. Predajniansky, Zigo, Ketner - Lunter, Handzuš, Hudec - Juraj Sýkora, Heizer, Lukacevic - Nemček, Češík, B. Jankovič - Marcinek, Petro, Šimun

Už v 29. sekunde Richter fauloval domáceho Balána, no ten nepremenil trestné strieľanie. Poprad mal síce v úvodných minútach prevahu, no v 10. min nenápadne zaútočil Jankovič a Sidorovi prepadol puk až do siete - 0:1. Domáci boli otrasení, vzápätí dva razy faulovali a Kubka strelou od modrej v dvojnásobnej výhode zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Poprad sa otriasol zo šoku a dokázal ešte pred odchodom do kabín znížiť, keď Klouda "nabil" Tomasovi. Zohranú kombináciu si táto dvojica zopakoval ešte raz, no už bez gólového efektu.

Druhá časť priniesla bohaté gólové predstavenie a popradské kulisy sledovali až šesť gólov. Najskôr Hvila vyrovnal z dorážky, no hostia sa ešte dvakrát dostali do vedenia, na dva presné zásahy Lunterovi prihral Michal Handzuš. Za Poprad na 3:3 šikovne vyrovnával Jabrocký, na 4:4 Vandas a vzápätí zabezpečil prvýkrát v zápase vedenie pre domáci tím Hvila.

Hostia mali v úvode tretej tretiny ideálnu šancu vyrovnať. Na trestnej lavici sedeli Jabrocký s Kloudom. Országhovi zverenci presilovku nezahrali ideálne, so strelami Richtera a Lukacevica si poradil Sidor. Hosťom po technickom priestupku Podtatrancov pri striedaní vyšlo repete a Lukacevic vyrovnal na 5:5. Domáci chceli v ďalších minútach získať stratené vedenie, no proti Tomasovi stál pozorný Dzubina.

Na góly bohatý zápas dospel až do predĺženia, v ktorom sa o víťazovi nerozhodlo. V nájazdoch uspel len hosťujúci Handzuš a zabezpečil Banskej Bystrici dva body.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Nie som spokojný s výkonom, ani s výsledkom. Pozitívom bolo len to, že sme sa zo stavu 0:2 dostali do vedenia 5:4. Musím povedať, že tri až štyri góly boli z kategórie lacných, padli z väčších vzdialeností."
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Získali sme pre nás veľmi dôležité dva body. Prvé dve tretiny boli z našej strany kostrbaté. Robili sme veľa chýb v strednom a obrannom pásme. V tretej tretine sme sa skonsolidovali a bolo to z našej strany lepšie."