Novinky - 14.11.2012 09:01

Zmeny v Banskej Bystrici

Huste.tv Autor: Huste.tv

Už túto stredu nastúpi na žilinskom ľade a tak sa fanúšikovia môžu tešiť na top hráča z NHL. Michal čo sľúbil, to aj dodržal. Zdravotne je už fit, trénuje naplno a tak preto verme, že Michal odovzdá svoje bohaté skúsenosti z NHL našim mladým a talentovaným hráčom.

Posilniť ofenzívu "baranov" by mal aj kanadský útočník Ned Lukacevic (26). Rodák z Čiernej Hory, ktorý ako malý chlapec emigroval s rodinou do Kanady, bol v roku 2004 draftovaný v 4. kole Los Angels Kings. Za klub v NHL ale nenastúpil, vlaňajšiu sezónu pôsobil v tíme druhej najvyššej švédskej ligy Sundsvall.

Obranné rady klubu vystuží urastený lotyšský obranca Nikita Kolesnikovs (20). Poslednú sezónú odohral v kanadskej juniorskej lige QMJHL, kde v 50 zápasoch nazbieral 27 bodov. Svoju krajinu reprezentoval na juniorských Majstrovstvách sveta s bilanciou 0+2.

Hore uvedené príchody museli so sebou zákonite priniesť aj odchody. Po vzájomnej dohode v pondelok 12.11. spoluprácu s klubom ukončili skúsení hráči Michal Grman a Jaroslav Jabrocký. Zatiaľ čo Grman už svojho nového zamestnávateľa pozná (HC Karlovy Vary), Jabrocký zatiaľ nie, no podľa jeho slov má niekoľko alternatív. Držíme obom chlapcom palce a prajeme im, nech sa im v nových pôsobiskách darí.