Novinky - 07.11.2012 10:00

Zaslúžená výhra nad Trenčínom, po prestávke nastúpime silnejší

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

HC ´05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 4:2 (3:0, 1:2, 0:0)

Góly: 7. Ján Sýkora (Jankovič, Hudec), 8. Hegyi (Češík), 14. Heizer (Ján Sýkora, Jankovič), 21. Ketner (Grman, M. Lunter) – 21. Sojčík (Tybor, Lelkeš), 40. Tybor (Sojčík, Lelkeš)

Vylúčenia na 2 min.: 5:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Daniel Konc – Lukáš Kacej, Roman Návratek, 1 540 divákov

HC ´05 Banská Bystrica: Dzubina – Grman, Ketner, Bambúch, Kubka, Novajovský, Styk, J. Predajniansky – M. Lunter, Hudec, Lamper – Ján Sýkora, Heizer, Jankovič – Nemček, Češík, Petro – Hegyi, Zigo, Marcinek

Dukla Trenčín: Škrečko (8. Kristín) – Biro, Lintner, Koma, Imrich, Vizváry, Bokroš, Habšuda, Nemčík – Pardavý, Marosz, Gašparovič – Tybor, Lelkeš, Sojčík – Jakubek, T. Klíma, Šišovský – Mravík, Broska, Adamec

V záverečnom extraligovom kole pred reprezentačnou prestávkou sme zvíťazili. Nadviazali na výhru z Piešťan a privodili si tak sami sebe pauzu s dobrými pocitmi. Totižto, zápas s Trenčínom mužstvu vyšiel, odohrali sme fantastickú prvú tretinu a štvrtý gól sme pridali v úvodných sekundách druhej. Súper len kozmeticky korigoval, 3 body po výsledku 4:2 sú však naše.

Už samotný úvod stretnutia predznamenával dobrý hokej. Naši hráči sa do toho správne „obuli“ a pred Škrečkom topili ľad. Už v otváracej minúte mali čistú šancu na gól, zľava sa k puku pred odkrytou bránkou dostal Mário Lunter, no spleť hokejok neprekonal, následne rovnako pochodil Michal Hudec. Nemrzelo nás to dlho, pretože sme mali tlak a v 7. min sa krásne obrannou húštinou Trenčanov preštrikoval Jankovič a jeho adresnú prihrávku zúročil na gól pomedzi Škrečkove betóny Ján Sýkora – 1:0. Už o minútu bolo naše vedenie dvojgólové, Dominik Hegyi sa odhodlal potiahnuť puk a bez hany ho bombou poslal za Škrečkov chrbát – 2:0. Trenčania po tomto góle brankárov vymenili, do klietky išiel Kristín. Ani ten si dlho čistý štít neudržal. V 14. min príkladne zabojoval Ján Sýkora, Trenčanov po prechode do pásme zroloval sťaby tank a gólovo, pred prázdnu Kristínovu bránku obslúžil Heizera – 3:0. Tretina ako z obláčika.

V druhom dejstve sa hra kúskovala. Útoky oboch celkov sa rozbíjali na nepresnostiach v predfinálnej fáze, často sa ozýval hvizd hlavného rozhodcu. Opäť sme však mali úvod podľa našich želaní. Michal Grman po vyhratom buly potiahol sprava puk do útočného pásma, tam sa medzi hráčmi na chvíľu zasekol, zmocnil sa ho Ketner a nahodením prekvapil Kristína – 4:0. Trenčín potom expresne odpovedal a zásluhou Sojčíka po vyšachovaní obrany sa dostal do zápasu. Bežala 21. min – 4:1. V ďalšom priebehu sme trpeli na zbytočné vylúčenia. Hostia sa dostali k šanciam, no tie Tyborove, Sojčíkovu i Broskovu vyriešil skvelý Dzubina. Na Tyborovu gólovú dorážku v 40. min ale už nemohol stačiť – 4:2.

Do trojgólového vedenia nás skraja tretej tretiny mohol poslať Patrik Lamper. Michal Grman ako cez kopirák tretej tretiny zaviedol puk do pásma a krížne ho poslal pozdĺž bránkoviska, no Patrik ho v čistej šance nedobre trafil. V 44. min nás potom zatrhlo pri zvuku alumíniovej konštrukcie bránky Dzubinu po strele Mareka Bira. Dvakrát sa následne do tretiny rútil prieč jedného obrancu Ján Sýkora, pri prvom pokuse strieľal nad, pri druhom puk z jeho hokejky zapadol na ochrannú sieť. V 55. min mal šancu Tybor po brejku hostí, zviezol sa s ich akciou a zakončil ju, no len do Dzubinovho postoja. V 56. min po nedôslednosti našich na útočnej modrej sa opäť na Dzubinu rútil Tybor, no svoju strelu vycibril mimo jeho bránky. Potom už zo strany hostí nič nebezpečné neprišlo, pokúsili sa necelú minútu a pol o hru bez Kristína, za ktorú ich temer vytrestal Kubka vyhadzujúc puk z vlastnej obrannej tretiny. Na výsledku sa už nič nezmenilo, tri body padli do našej bodovej kapsy.

Vladimír Országh (tréner HC ´05): "Mali sme veľmi dobrý vstup do stretnutia, pokračovali sme vo výkone, ktorí sme predviedli v minulom kole v Piešťanoch. Išli sme rýchlo do vedenia a celú prvú tretinu sme jasne dominovali. V druhej tretine sme mali hluché momenty a Trenčínu sme umožnili vrátiť sa do zápasu. Tretiu časť sme zvládli dobre tatkticky, ustáli sme niekoľko oslabení a v kritických momentoch nás podržal brankár Dzubina. Ak to mám celkovo hodnotiť, naše víťazstvo bolo zaslúžené."

Róbert Kaláber (tréner Dukly): "Nezachytili sme vstup do stretnutia. Veľmi ľahko sme prehrávali 0:3, keď sme spravili tri individuálne chyby: prvú v našom obrannom pásme a ďalšie dve v strednom, keď sme zadarmo stratili puk. Súper bol v prvej tretine efektívny. Druhá tretina sa pre nás začala rovnako, keď sme hneď na jej začiatku dostali gól na 0:4. Potom sa už ťažko niečo robí so stretnutím. Napriek tomu chalani bojovali, snažili sa, ale už sme nestihli viac zdramatizovať zápas. Bohužiaľ, slabý začiatok nás stál body."

Postava zápasu v drese HC ´05

Michal Dzubina. Po našich patáliách s brankármi sa musel ujať brankárskej otiaže. Slipčenko má natiahnuté väzivá v ramene a Košarišťanovi nepovolil štart fakt, že v týždni odchytal už 4 zápasy, dva za A- tím, dva za juniorku. Preto Mišovi kryl chrbát len mladučký Lukáš Donoval. Ten sa veru vystrašil v prvej tretine, keď sa naša opora po zásahu do hlavy sklátila na ľad a hodnú chvíľku na nej pobudla. No Mišo ďalej zápas dochytal a to vo veľkom štýle. 5 dní bol zaležaný v posteli s horúčkami, nič nejedol a takýto zoslabnutý podal skvelý výkon, a toto víťazstvo je veľmi výrazne podpísané jeho výkonom. Bravó, náš bojovník!

Metráž plnokrvného výkonu s trojbodovým vyústením

Dumajúc, že po zápase s Trenčínom nasleduje odfukujúca reprezentačná prestávka, určite sme všetci došli v to, žeby bolo dobré stráviť ju bez stresu s čo najväčším bodovým nástrelom. V pohode, pokojnosti. Už zápas v Piešťanoch naznačil stúpajúcu výkonnostnú krivku nášho mužstva, ktorá podkula body, v tomto zápase to bolo ešte farbistejšie. Po výbornej úvodnej tretine zápasu sme sa mohli trochu predčasne radovať.

Predsa sme si zápasovú tajničku o výslednom víťazovi na okamihy skomplikovali, no zaslúžene sa tešili z troch bodov. Padli dobre. „Dnes sme podali výborný výkon. Začali sme dobre, skoro sme sa dostali do trojgólového trháku a ľahšie sa nám dýchalo. Mali sme navrch a Trenčín mal problém vyrovnať hru. Následne sme inkasovali prvý gól a potom trochu poľavili v koncentrácii, lebo sme boli vylučovaní a párkrát sme sa pozabudli vrátiť do obrany. Čakali sme potom nápor hostí, no ubránili sme sa mu. Mali sme výhodu, že góly sme už dávať nemuseli, stačilo žiadne nedostať,“ rozhovoril sa po zápase muž zápasu, náš brankár Michal Dzubina, ktorý do zápasu naskočil z postele. „V piatok som bol na tréningu, no preležaný týždeň v posteli ma poznačil. V zápase som sa cítil slabo, mdlo, v tretej tretine mi oťažievali nohy a dostával som kŕče. Vydržal som, takisto v prvej tretine po tom, čo som dostal úder do hlavy. Nechcel som dlho byť na zemi, lebo na lavičke bol Lukáš Donoval, mladučký brankár a nechcel som mu robiť zbytočné stresy. Sám som raz bol mladý a viem, aké to je,“ zdupľoval ešte svoje pocity a išiel sa tešiť z úspechu spolu s mužstvom.

Dôvod na radosť mal aj náš kanonier Radomír Heizer. Po jeho streleckom gala z kraja súťaže sa na chvíľku odmlčal, no včera vsietil už svoj jubilejný 10. gól v tejto sezóne. Dostal opäť streleckú chuť na jazyk? „Tak strelecká chuť je stále, len niekedy to padá, inokedy nie. Teraz mi to parádne obalil Jano Sýkora, príkladne zabojoval a poslal mi to pred prázdnu bránku. Bola však potom škoda, že po našom vedení 4:0 sme si rýchlo nechali streliť kontaktný gól a na chvíľku sme poľavili. Trochu nás to znervóznilo, ale v ďalšom priebehu sme to všetko ustáli a zaslúžene sme sa aj vďaka výbornej prvej tretine tešili z víťazstva.“ Svoj zápasový pohľad nám ponúkol aj Ján Sýkora, autor prvého gólu po nezištnej prihrávke Branislava Jankoviča. Prihrávku na tretí Heizerov gól sme už spomenuli. „Mali sme dobrý vstup do zápasu, strelili sme rýchlo góly a jasne sme boli lepší. Chceli sme tento zápas vyhrať, preto sme vybehli a snažili sa čo najskôr získať zápas na svoju stranu. Potom v druhej tretine sme ale porobili chyby, Trenčanom ponúkali šance, púšťali ich pred našu bránku. To sa nemôže stávať, tam treba súperovi aj odťať ruku, také niečo nás môže stáť výsledok,“ zhodnotil priebeh stretnutia s typickým úsmevom a lá Sýkora a zabŕdol aj do svojej streleckej potencie, ktorá sa stupňuje. Na radosť všetkých. „Po mesiaci mi to tam konečne začalo padať, zvýšil som si aj tréningové dávky a začal som makať aj mimo ľadu, teda dúfam, že mi to ostane čo najdlhšie a pomôžem tímu.“

Veľmi dobrý zápas odohral aj Branislav Jankovič. Nenápadný, no šikovný a hlavne produktívny krídelník, v tomto zápase našej druhej formácie. „Tento duel sa nám určite vydaril. Vstúpili sme doň rovnými nohami, súpera sme prekorčuľovali, prestrieľali a ukázalo sa to aj v samotnom skóre. Čo sa týka prvého gólu, s Jánom Sýkorom sa vari ani nedá neporozumieť si. Hodil som mu to od mantinelu a on také šance premieňať vie. Dúfam, že nám takáto spolupráca vydrží čo najdlhšie,“ rozhovoril sa po zápase, v ktorom podal výborný výkon, bolo ho všade. „Za stavu 4:0 sme dostali pomerne hlúpy gól a to nás trochu poznačilo. No bojovnosťou sme to všetko ustáli. Som rád, že pred reprezentačnou prestávkou sme sa takto nakopli, v dvoch zápasoch získali 5 bodov. Teraz máme dva dni voľna, ktoré strávim doma s rodinou a oddýchnem si. Potom máme dvojfázové tréningy a verím, že v takomto úspešnom trende budeme pokračovať.“

V nepretrhnutí reťazenia úspechov dúfame všetci. Už v nasledujúcom zápase 19. Kola v Žiline totižto nastúpime posilnení. K dispozícii bude po natiahnutí väzív v ramene brankár Slipčenko. Fit a na zápas schopný bude aj Jaroslav Jabrocký, ktorý začal trénovať. Predstaví sa nám aj nová akvizícia, Kanaďan Ned Lukačevič, ktorý si po príchode z Nemecka k nám rýchlo privykol a bude skutočnou posilou. Viac ho predstavíme v osobitnom článku na našej klubovej stránke. A bonbónik na záver, dres nášho klubu si oblečenie Michal Handzuš! V uplynulých dňoch navštívil špecialistu v Prahe. Ak jeho štart odobria lekári, máme sa veru načo tešiť!! Už tento zápas sme odohrali výborne s veľkou priazňou vďačného publika, ak nastúpime posilnení ešte o týchto hráčov, máme sa veru načo tešiť. My aj naši súperi. HC ´05 do toho!!!