Novinky - 30.10.2012 23:23

Sporný moment nás nalomil, v závere sme prehru nestihli odvrátiť

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita


HC'05 Banská Bystrica - HK Poprad 3:4 (0:0, 0:2, 3:2)
Góly: 50. B. Jankovič (F. Nemček, Češík), 51. Ján Sýkora (Kubka, Heizer), 60. Ján Sýkora (Lunter) - 22. Vandas (Hvila), 33. Vandas (Hvila, D. Kramár), 58. Kovačevič (B. Rapáč, S. Takáč), 59. Vandas (J. Špelda, Balán)
Vylúčení: 19:19 na 2 min, navyše: Bambúch 10+DKZ, Slipčenko (obaja B. Bystrica) 10+DKZ, B. Rapáč 10 min za napadnutie zozadu, Sidor 10+DKZ, Vandas 10+DKZ, Jáchym (všetci Poprad) 5+DKZ, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik - Gajan, V. Snášel, 1283 divákov

Banská Bystrica: Slipčenko (59. Košarišťan) - J. Predajniansky, Michal Grman, Kubka, Bambúch, Novajovský, Ketner, M. Styk - Lunter, M. Hudec, Ján Sýkora - Lamper, Heizer, F. Nemček - B. Jankovič, Češík, Petro - T. Zigo, D. Hegyi
Poprad: Nikkilä (43. D. Sidor, od 59. bez D. Sidora) - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, J. Špelda, Pentikäinen, M. Kurali, D. Kramár, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - R. Tomas, Koskinen, D. Buc - Sabolič, B. Rapáč, S. Takáč - Matúš Paločko, Gríger, Homa


Poprad začal lepšie. Už v 2. min sa Sabolič ocitol zoči-voči Slipčenkovi, ale neprekonal ho. Domáci sa dostali do tlaku v 4. min, no Ján Sýkora, Lamper ani M. Hudec nenašli recept na popradského brankára. V hosťujúcom tíme sa najviac snažil Vandas, v presilovke to skúšal individuálne. Banskobystričania mohli ísť do vedenia v 16. min, keď Nemčekov nájazd kryl brankár Nikkillä.

Dôležité momenty prišli v druhej tretine. Hneď na jej začiatku po strele Hvilu trafil domáceho brankára Slipčenka puk do masky, na čo ihneď padol na ľad a bezmocne na ňom ležal. Rozhodca Štefik však nepískal a Vandas pohodlne pred prázdnou bránkou nezaváhal - 0:1. Otraseného domáceho brankára museli ošetrovať, ale rozhodca svoj verdikt neprehodnotil. Banskobystričanov to rozhodilo a v 22. min sa Buc ocitol sám pred Slipčenkom, ktorý vytiahol vynikajúci zákrok. Rozhodca potom domácim hokejistom doprial presilovku o dvoch hráčov v trvaní 111 sekúnd, ale "barani" si nevypracovali gólovú príležitosť. Hneď po jej skončení udrel Poprad: po defenzívnych chybách domácich sa Vandas ocitol pred Slipčenkom, mal čas i priestor a nezaváhal - 0:2. V 35. min mohol znížiť Petro, ale ani na tri razy neprekonal Nikkilläho. V závere druhej tretiny dostali domáci znovu výhodu presilovky o dvoch hráčov, tentoraz v trvaní 80 sekúnd, ktorú nevyužili ani v pokračovaní v tretej tretine.

V 43. min domáci Lamper fauloval za bránkou Popradu brankára Nikkiläho, ktorý sa zranil a musel ho nahradiť Sidor. Následne prišli tri presilovky hostí o dvoch hráčov, celkovo v trvaní 153 sekúnd. Počas nich najväčšie šancu spálil Vandas. V 49. min strelil z ľavého kruhu Grman do žŕdky. Rozhodca Štefik potom prikázal vyviesť diváka, ktorý mu laserom neustále svietil do očí. Na ľad sa dostala futbalová lopta, ktorá akoby nakopla "baranov" a v rozpätí jednej minúty strelili dva góly. Najprv sa v presilovke presadil Jankovič a potom predviedol individuálny prienik Ján Sýkora - 2:2. Banskobystričania mali navrch, nevyužili však niekoľko šancí, za čo pykali. V 58. min po vyhranom buly hostí Kovačevič pálil od modrej čiary - 2:3. O niekoľko sekúnd pridal svoj tretí gól Vandas a zvýšil na 4:2 pre Poprad. Zápas vyvrcholil hromadnou bitkou. Domáci brankár Slipčenko vyzval na bitku náhradného brankára Popradu Sidora, ktorý prijal výzvu, a tak medzi žrde musel putovať popradský útočník Takáč. Banskobystričania to využili na zníženie na 3:4, presadil sa Ján Sýkora. V hre bez brankára sa však domácim hráčom už nepodarilo vyrovnať.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Sme frustrovaní. Začali sme aktívne, utvorili sme si šance. Dostali sme však gól, ktorý nehodlám komentovať. Tento sporný moment nás nalomil. Hrali sme presilovku o dvoch hráčov, po ktorej sme inkasovali ďalší gól. Hrali sme v kŕči, ale v tretej tretine sme sa dostali naspäť do hry. Vyrovnali sme, súper sa však opäť dostal do vedenia. Chalani dnes bojovali, nič im nemôžem vyčítať. Nemalo by sa nám stávať, že pustíme takýto zápas. K rozhodcom sa najbližších 24 hodín nebudem vyjadrovať."
Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Dnes sme hrali dôležitý zápas, išlo o šesť bodov. Stretnutie prebiehalo v nervóznej atmosfére s mnohými vylúčeniami na oboch stranách. Dostali sme sa do vedenia 2:0, následne sme ustáli dve presilovky súpera o dvoch hráčov. Potom sme sa aj my dostali do obdobnej výhody, no nevyužili sme ju. Záver bol divoký, také niečo som ešte nezažil. Pre nás je dôležité, že po piatich prehrách na ľade súperov sme konečne získali tri body."