Novinky - 21.10.2012 22:21

Dvakrát po sebe nedokážeme zopakovať dobrý výkon

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HK 36 Skalica - HC'05 Banská Bystrica 5:2 (4:0, 0:1, 1:1)

Góly: 7. R. Konečný (Holovič, T. Višňovský), 8. A. Kudrna (T. Mikúš, Bezúch), 12. J. Jurík (Stieler, Trška), 13. A. Kudrna (Bezúch), 49. R. Konečný (Holovič) - 34. Ján Sýkora (Češík, Kubka), 57. Ján Sýkora (Novajovský)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: D. Konc - Brath, Tvrdoň, 1670 divákov

Skalica: Romančík - Vyrúbalík, Trška, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, Srnec - Kutálek, R. Školiak, Preisinger - Bezúch, T. Mikúš, A. Kudrna - T. Višňovský, Holovič, R. Konečný - M. Klejna, Stieler, J. Jurík
Banská Bystrica: Slipčenko (12. Dzubina) - Michal Grman, Predajniansky, Novajovský, Kubka, Bambúch, Styk, Ketner - Lunter, M. Hudec, Ján Sýkora - F. Nemček, Heizer, Lamper - Petro, Češík, Šimun - Hegyi, Zigo, Jankovič

Hoci aktívnejšie do zápasu vstúpili hostia, prvá tretina patrila domácim. Úvodný gól vsietil v 7. min Konečný po tom, čo sa ako prvý zorientoval v neprehľadnej situácii pred Slipčenkom. Druhý gól domácich nenechal na seba dlho čakať. Mikúš našiel krížnou prihrávkou voľného Kudrnu, ktorý bez problémov zavesil. V 12. min ušiel v oslabení Jurík a bolo 3:0. Slipčenka následne vystriedal Dzubina, no ani ten si dlho neudržal čisté konto. Bezúch si nakorčuľoval do útočného pásma, naviazal na seba obrancu, zadovkou našiel Kudrnu, ktorý zakončil do prázdnej bránky.

V 24. min mal gól na hokejke hosťujúci Češík, no ani na dvakrát neprekonal Romančíka. V 28. min sa z piateho presného zásahu domácich predčasne tešil Barák, gól neuznali pre hru vysokou hokejkou. V 34. min sa zásluhou Sýkoru dočkali gólu aj hostia a znížili na rozdiel troch gólov.

Obrovské príležitosti na skórovanie mali v 46. min Preisinger s Juríkom. Druhý spomenutý prestrelil z bezprostrednej blízkosti prázdnu bránku. Na opačnej strane sa do brejku dostal Zigo, Romančík jeho šancu zlikvidoval. V 49. min zakončil peknú individuálnu akciu gólom Konečný. V 57. min sa hostia dostali opäť na rozdiel troch gólov, keď Romančíka prestrelil Sýkora. Viac gólov už v stretnutí nepadlo.

Peter Oremus (tréner Skalice): "Toto víťazstvo je pre nás veľmi dôležité. Po dlhej dobe je to trojbodová výhra. Naozaj som milo prekvapený, výkon bol dobrý už v Trenčíne, no vtedy sme nevyužili šance. Víťazstvo je úplne zaslúžené a ja pevne verím, že naň nadviažeme."
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Vedeli sme, že Skalica je ťažký súper, napriek tomu sme hrali nekontaktný hokej, nekorčuľovali sme a nedohrávali sme osobné súboje. Za všetko hovorí stav po prvej tretine. V druhej časti sme sa snažili pozviechať, začali sme korčuľovať, ale už bolo neskoro. Mrzí ma, že nedokážeme dvakrát po sebe zopakovať dobrý výkon. Jednoznačne sa musíme naučiť hrať vyrovnanejšie a lepšie."