Novinky - 12.10.2012 23:07

V TRENČÍNE VÍŤAZSTVO PO NÁJAZDOCH, ROZHODOL HUDEC

Huste.tv Autor: Huste.tv

Góly: 19. Mikula (Šišovský, Nemčík), 28. Pardavý (Biro, Marosz), 32. Pardavý (Marosz, Habšuda) – 15. Heizer (Bambúch, Nemček), 31. Nemček (Grman, Kubka), 51. Heizer(Češík, Nemček), rozhodujúci sam. nájazd premenil Hudec

Vylúčenia na 2 min.: 5:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Daniel Konc, Martin Gašparík – Tomáš Holienka, Miroslav Valach, 1 590 divákov

Dukla Trenčín: Kristín – Bokroš, Biro, Bagin, Imrich, Habšuda, Bednár, Ďurkech, Nemčík – Pardavý, Marosz, Gašparovič – Tybor, Lelkeš, Sojčík – Mikula, Broska, Šišovský – Jakúbek, Adamec, Mravík

HC ´05 Banská Bystrica: Slipčenko – Bambúch, Richter, Ketner, Kubka, Grman, J. Predajniansky, Styk – Ján Sýkora, Hudec, M. Lunter – Jabrocký, Heizer, Šimun – Nemček, Češík, Lamper – Hlinka, Petro, Jankovič – Zigo

V utorok mala Tipsport extraliga na programe svoje 9. kolo, v ktorom sme cestovali na ľad trenčianskej Dukly. Mali sme veru čo naprávať a zverencom Vladimíra Országha sa to podarilo. Po vyrovnanom priebehu hry sme dva body vydolovali v samostatných nájazdoch a snáď začali novú bodovú šnúru.

Základom nášho bodového ťaženia bol veľmi dobrý vstup do zápasu. Hrali sme aktívne, bojovne a súpera nútili k rozohrávkovým chybám. Aj sme pohrozili ako prvý, ale Sýkorov brejk jeho spoluhráči nedotiahli. Trenčania nezačali domácim náporom a tak sme sa mohli ujať vedenia po fungujúcej spolupráci dua Bambúch – Heizer. Strelu prvého menovaného tečoval náš kanonier za chrbát Kristína - 0:1. Minútu pred koncom tretiny však prišlo vyrovnanie, ešte stále doznievajúci tlak po presilovke domáci pretavili v gól Mikulu po nezištnej prihrávke Šišovského.

Druhé dejstvo ponúklo zrýchlenú hru, diváci na tribúnach sa nenudili. Strelecké šťastie skúšali Sojčík, Tybor či Hudec, no presadil sa až Ján Pardavý v 28. minúte, keď v nájazde namieril ukážkovo – 2:1. Gólovo sa nám podarilo odpovedať v presilovke, zvýšili sme v nej pohyb, streľbu, clonili pred Kristínom a Kubkovu strelu dorážal do siete Nemček – 2:2. Strelecká preskáčka, žiaľ, pokračovala, o niekoľko sekúnd po našom vyrovnaní sa presadil nestarnúci Pardavý a navodil tak priaznivé skóre pre Trenčín, s čím sme sa nechceli stotožniť.

V snahe vyrovnať a privodiť na svoje bodové konto nejaký ten puntík sme naozaj záverečnú tretinu oddreli. Domáci sa snažili o aktivitu, tú sme otupovali dôrazom v súbojoch a vyrovnanie si vydreli. V 51. min po skončenej presilovke sme ich ešte zavreli v tretine, strelu Češíka šikovne tečoval náš top kanonier Heizer – 3:3. Po tomto góle sme sa mohli oprieť o spoľahlivého Slipčenka, žiadny gólový brejk sa nám nepodarilo urobiť a tak sa predlžovalo. Ani v predĺžení sme žiadny otvorený hokej nevideli a tak o zisku dvoch bodov pre nás rozhodol náš kapitán Hudec po tom, ako si na Slipčenkovi vylámali zuby trenčianski ostrostrelci.

Postava zápasu v drese HC ´05

Vzhľadom na produktivitu Radomír Heizer a Filip Nemček. Filip sa gólovo „prebudil“, načo sme už dlho túžobne čakali, pretože v ňom to je a je len otázka času a dôvery doňho vloženej, kedy to predá a nadviaže na úspešnú minulú sezónu. Takú má momentálne Radomír Heizer. Ten čo gólovo vyvádza, to je jedna paráda. Mať po naozaj ešte len krátkom priebehu sezóny na svojom konte 8 strelených gólov, to je fantastická bilancia, pred akou treba uznanlivo pokývať hlavou. Nie je to ale len o gólovom prínose, náš kanonier sa rapídne zlepšil herne i pohybovo, nuž, nech v takomto trende pokračuje i naďalej.

Kúzlenie individualít

Po menšej kritike a pomenovaní vecí na pravú mieru nastúpili naši hráči na zápas v Trenčíne zodpovedne a plní nasadenia. V snahe prelomiť nepriaznivú sériu a prinavrátiť si dôveru trénerov a priazeň fanúšikov silnejšie ako tomu bolo sa naozaj na ľade rozdali. Trenčín začal byť v laufe, hrozbou pre nás mala byť výborná forma domáceho brankára Kristína a skúsenosť v jeho ofenzívnych radoch. Napokon z toho nebolo nič. Súperovi sme dokázali vzdorovať a nepristať na jeho ofenzívny hokej hore - dolu, ktorý nás mohol pridláviť. Sami sme vyrukovali s pohybom, nasadením a tvrdosťou v osobných súbojoch. To bol vari jediný bodový recept s akým sme mohli uspieť.

Tieto dva body znamenajú veľa. Verme, že predelili menej úspešné obdobie a začali sériu, v ktorej budeme mať viac gólového i bodového potešenia. V týchto hráčoch to je. Nepodarili sa im niektoré predchádzajúce stretnutia, ale už treba otočiť list a pozerať sa dopredu. Čakajú nás zápasy, v ktorých máme nato uspieť, či už v piatok doma so Žilinou, ktorú sme v 1. kole zdolali po predĺžení 4:3, alebo v Nitre, ktorá má síce individuality, no dá sa pod Zoborom bodovať a musíme sa o to pokúsiť. Potom následne reprezentačná “20“ v utorok by nám pri plnej koncentrácii nemala robiť väčší problém. Všetko je to na tíme a prípadnom “prebudení“ sa hráčov, ktorí zatiaľ nie sú tak bodovo produktívni ako sa všeobecne čakalo. Ich kúzlenie poviazané tímovým duchom nás, dúfajme, už bude len a len tešiť. Dobre začali. HC ´05 do toho!!!

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): “Do tohto zápasu sme vstúpili so slabým pohybom. Prehrávali sme osobné súboje a pridala sa k tomu aj katastrofálna rozohrávka našich obrancov. Za tejto situácie sa na úspešný výsledok pomýšľať nedá. Škoda, že sa nám v predĺžení, alebo nájazdoch nepodarilo vybojovať ešte jeden bod navyše."

Vladimír Országh (tréner HC ´05): "Hráči pristúpili k tomuto zápasu zodpovedne, predviedli bojovný a kolektívny výkon. Po predchádzajúcich neúspešných výsledkoch sme sa v našej hre vrátili k bojovnosti, ktorá nás zdobila na začiatku sezóny. Za výkon, ktorým sme sa prezentovali v tomto náročnom súboji, sme si bodovať určite zaslúžili."