Novinky - 28.09.2012 21:35

Zaslúžili sme si vyhrať s Košicami!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 Banská Bystrica - HC Košice 4:3 (2:0, 1:3, 1:0)

Góly: 7. Češík (Hvila, M. Grman), 7. Heizer (Bambúch), 38. Heizer (Jabrocký, Kubka), 48. Sýkora (Hvila, Češík) - 22. Mlynarovič (Marek Slovák, R. Jenčík), 30. Marcel Haščák (Kolba, R. Jenčík), 37. Róbert Huna (P. Svitana, M. Macejko)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Tvrdoň, Navrátek, 1322 divákov

Banská Bystrica: Slipčenko - Richter, M. Grman, Kubka, Bambúch, Ketner, Styk, Predajniansky - J. Sýkora, Češík, Hvila - Jabrocký, Heizer, Marcinek - Lamper, Petro, Lunter - Šimun, Michal Hlinka, F. Nemček
Košice: Hylák - Deyl, M. Macejko, Kolba, Martin Chovan, M. Takáč, Michal Novák, Gajdoš - P. Svitana, Róbert Huna, Richard Huna - Mlynarovič, Marek Slovák, R. Jenčík - Kuběna, Marcel Haščák, Pašek - Gmitter, E. Piatak, Jokeľ

Prvá tretina bola pod Urpínom v réžii domácich hokejistov, ktorí vyťažili dva góly z presilovej hry v 7. minúte. Najprv pri výhode o dvoch hráčov na ľade vyšachovali Bystričania hostí a prihrávku Hvilu zužitkoval za chrbtom Hyláka Češík. O 18 sekúnd po prvom góle sa tešili ´barani´ aj druhýkrát, tentoraz v početnej výhode o jedného hráča, keď Bambúch vystrelil od modrej, puk ešte tečoval Heizer, aby sa napokon dostal za Hyláka od korčule košického beka Chovana - 2:0. Hostia v prvej tretine na dva zásahy domácich nenašli odpoveď, aj keď sa o to snažili najmä Jenčík a Kolba.

Košičania sa predviedli až po prestávke, začali náporom a v 22. minúte znížili. Slovák prihral úplne voľnému a nepokrytému Mlynarovičovi, ktorý zblízka zoči - voči prekonal Slipčenka. Východniari mali viac z hry, avšak vyrovnali až pri presilovke o dvoch hráčov v polovici zápasu. Tentoraz sa presadil strelou spoza kruhu Haščák, keď puk poslal do ľavého horného rohu domácej bránky. Košičania potom išli aj do vedenia, a to v 37. minúte. Prihrávku Svitanu zužitkoval pohotový Róbert Huna spomedzi kruhov. Hostia sa však dlho zo stavu 3:2 netešili, pretože už o 41 sekúnd na to prešiel do útoku Jabrocký, puk prihral Heizerovi a ten prekonal Hyláka - 3:3.

Banskobystričania sa aj v tretej tretine presadili z presilovej hry, keď výhodu o jedného hráča využili v 48. min. Po prihrávke Hvilu dostal puk pomedzi betóny Hyláka zblízka Sýkora. Tento hráč mohol vedenie "baranov" dokonca zvýšiť, o minútu neskôr rovnako z presilovej hry, ale ani na dvakrát košického gólmana neprekonal. Hostia sa snažili vyrovnať, najvážnejšiu šancu mal v 51. min Pašek, ale vicemajster napokon nedokázal streliť gól ani v záverečnej hre bez brankára, a tak si Banskobystričania zaknihovali prvé domáce víťazstvo v riadnom hracom čase.

Radim Rulík (tréner Košíc): "Nezaslúžili sme si dnes bodovať ani vyhrať, pretože sme hrali nedisciplinovane. Prvú tretinu sme darovali súperovi, chýbalo nám nasadenie a čakali sme, čo bude hrať Bystrica. Nešli nám nohy, nemali sme aktivitu, čo súper využil a viedol 2:0. V druhej tretine sme sa vrátili do zápasu, z našej strany to bola najlepšia tretina, ale pokazili sme si to v momente, keď sme sa dostali do vedenia 3:2. Hneď sme totiž inkasovali vyrovnávajúci gól, a tým sme domácich postavili na nohy. V tretej tretine sme boli nedisciplinovaní, hrali sme v oslabení a pykali sme za to. V Banskej Bystrici sme podali zlý výkon."
Miroslav Chudý (asistent trénera Banskej Bystrice): "Sme spokojní s výkonom v tomto zápase. Konečne nám vyšla prvá tretina, v ktorej sme sa dostali do vedenia tým, že sme využili presilovky. Bolo to dôležité pre psychiku mužstva, hoci začiatok druhej tretiny bol z našej strany zlý, z čoho pramenili aj naše inkasované góly a oslabenia. Súper dokonca išiel do vedenia, vtedy sme prežívali sme ťažké chvíle. Bojovnosťou a ctižiadostivosťou sme išli za vyrovnávajúcim gólom, ktorý sme strelili a za bojovnosť a snahu sme boli odmenení aj víťazným gólom. Zaslúžili sme si vyhrať. Náš výkon bol najlepší v doterajšom ročníku."