Novinky - 22.09.2012 09:54

Po prehre s Nitrou aspoň pozitívum z tretej tretiny

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 Banská Bystrica - HK Nitra 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)

Góly: 41. Češík ( Ján Sýkora, Hvila), 43. Lunter ( Kubka) - 12. Mašlonka (Hamrák, Rais), 17. Rais (M. Kováčik), 23. Hamrák, 42. R. Tománek
Vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - R. Bednár, Kacej, 1440 divákov

Banská Bystrica: Dzubina - Richter, M. Grman, Kubka, Bambúch, Ketner, Styk, Predajniansky - Ján Sýkora, Češík, Hvila - Jabrocký, Heizer, Juraj Sýkora - Lamper, Zigo, Lunter - Jankovič, Michal Hlinka, Nemček - Petro
Nitra: Žigárdy - König, M. Bača, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, F. Kuzma - Jokila, T. Chrenko, Podstavek - R. Tománek, Stümpel, M. Kováčik - M. Segľa, Hamrák, Mašlonka - Hrnka, Bene, Kmeč

Banskobystričania mali dobrý vstup do zápasu, keď už v 8. sekunde strieľal z ľavého kruhu Ján Sýkora do žŕdky. Po 63 sekundách mohol na opačnej strane skórovať zblízka Tománek, ale viac príležitostí mali domáci hokejisti. V 4. min sa až pred Žigárdyho dostal Ján Sýkora, no neuspel a v 11. min najprv z ľavého kruhu dobre mieril Heizer, nitriansky gólman bol proti a zblízka ho neprekonal ani Juraj Sýkora. O minútu neskôr prišiel trest, keď sa Nitrania usadili v útoku, k odrazenému puku od Hamráka spoza bránky sa dostal Mašlonka a ten z troch metrov umiestnenou strelou pohotovo zakončil - 0:1. Hostia v prvej tretine ťažili aj z presilovky o dvoch hráčov, v 17. min sa opäť dostal odrazený puk k nitrianskemu hokejistovi, a tentokrát Rais ho poslal spoza kruhov za chrbát Dzubinu - 0:2.

Aj na začiatku druhej tretiny sa domáci usilovali o gól, na hokejke ho mal hlavne Hvila. Hostia taktiež hrozili, najprv Kováčikom, ktorý z dobrej príležitosti domáceho brankára neprekonal, no v 23. min si gólman ´baranov´ nerozumel s obrancom, čo dokonale využil Hamrák, keď sa dostal k náhodnému puku a do úplne odkrytej časti bránky z ľavej strany nemal problém skórovať. Trojgólové vedenie mohli hráči spod Zobora ešte zvýšiť, ak by Podstavek v dvoch šanciach nenarazil na veľmi dobré zákroky Dzubinu. Po oddychovom čase Országhovcov sa domáci vzchopili, ale Žigárdy v bránke Nitry nečelil vážnejšej šanci, najbližšie mali ku gólu domáci v 38. min po spolupráci Hvilu s Jánom Sýkorom.

Začiatok tretej tretiny už Banskobystričanom vyšiel aj gólovo. V 21. sekunde po peknej akcii Jána Sýkoru s Hvilom sa strelecky presadil Češík, zakončoval z ľavej strany a puk aj za pomoci Grmana skončil za nitrianskym gólmanom. O poldruha minúty hostia odpovedali, keď predviedli rýchly protiútok na konci ktorého bol Tománek, ktorý švihom z ľavej strany nedal Dzubinovi šancu - 1:4. Baranov to nezlomilo a domácu zástavu zdvihol mladý Lunter, ten pekne prešiel cez nitriansku obranu až pred brankára a efektne znížil na rozdiel dvoch gólov. Hralo sa stále v dobrom tempe, šance sa striedali na oboch stranách. Dzubinu neprekonal Kováčik, Žigárdyho Grman. Banskobystričania boli aktívnejší, ale nevyťažili gól ani z troch presiloviek. V závere hrali aj bez brankára, no tretí gól sa im nepodarilo streliť.

Vladimír Országh : (tréner B.Bystrice): "Uvedomovali sme si silu súpera a prvé dve tretiny bolo hokejové majstrovstvo na hokejkách Nitranov. My sme sa zmobilizovali až v tretej tretine a v nej sme hrali tak, ako musíme hrať vždy. Nielen mladí chalani musia korčuľovať a bojovať o každý puk. Na jednej strane je tu sklamanie, že sme prehrali. Na druhej strane si môžeme zobrať pozitívum z tretej tretiny, v ktorej sme sa vrátili do hry."
Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Do zápasu sme vstúpili s rešpektom vzhľadom na kvalitu súpera. Aj keď sme hrali ofenzívne, bolo cítiť, že domáci mali veľmi rýchly prechod do protiútoku. To boli asi najhoršie chvíle pre mojich hráčov, museli sme sa však tomu prispôsobiť. Tým, že sme išli do vedenia a brankár Žigárdy bol istý, tak sme kontrolovali vývoj stretnutia. Trochu sme sa obávali o výsledok iba vtedy, keď súper znížil na 1:3, ale Roman Tománek nám vrátil pokoj a aj keď bol záver vypätý, moji zverenci ho zvládli."