Novinky - 18.09.2012 13:06

Na úvod povinné tri body

Huste.tv Autor: Huste.tv

HK Orange 20 – HC ´05 Banská Bystrica 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 28. Fekiač – 5. Jabrocký (Hvila, Češík), 7. Češík (Jabrocký, Hvila), 24. Lamper(Styk), 56. Češík (Hvila, Grman)

Vylúčenia na 2 min.: 5:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga – Návratek, J. Tvrdoň, 323 divákov

HK Orange 20: Romančík - Korím, M. Bednár, Nechala, Rusina, Z. Tóth, Pospíšil, Luža, Buri - M. Hinďoš, Kolena, A. Lipovský - D. Hudec, Bíreš, Uhrík - B. Mráz, Fujerík, Klučiar - Klimčík, Fekiač, Boltun

HC ´05 Banská Bystrica: Dzubina - Kuba, Bambúch, Richter, Novajovský, Ketner, Grman, J. Predajniansky, Styk - Juraj Sýkora, Hudec, Ján Sýkora - Jabrocký, Češík, Hvila - Jankovič, Heizer, M. Lunter - Lamper, Zigo, Nemček

Prvý zápas extraligového ročníka sezóny 2012/2013 sme zvládli. V Ružinove sme s reprezentáciou do 20 rokov nemali väčšie problémy, zápase sme vyhrali 3:1. 3 body sme si nepripísali len do extraligovej tabuľky, toľko isto si do tabuľky produktivity vpísali aj Matej Češík s Lukášom Hvilom.

Postava zápasu v drese HC´05

Už príprava v jeho podaní dávala tušiť mnohé. Fantastický pohyb s pukom i bez neho, herný rozhľad, nápaditá myšlienka v akomkoľvek kúte klziska, to boli a sú vecí, ktoré ho zdobili v prípravných zápasoch. Počas letnej prípravy na tréningoch práca na sebe do úmoru, na tých na ľade je prihrávkovo najlepší, istý, neustále zlepšujúci sa. Dva góly plus asistencia z ľadu Ružinova nech mu sú povzbudením. Je žolíkom pre toto mužstvo do novej sezóny. Matej Češík.

Nové dresy sťaby nový začiatok

Vstup do sezóny nám vyšiel. Bez akéhokoľvek podcenenia a hany sme po klzisku reprezentačnej 20 - tky rozprestreli svoju celoplošnú hru, na ktorú mladíčkovia nemali nárok. Po posledných výsledkovo nevydarených zápasoch sme sa chytili. V tej pravej chvíli. Nech bol súper akýkoľvek, štart do súťaže je dôležitý vždy. Robí veľa v psychike hráčov, akoby zakryje to za tým a len stičným prstom ukazuje na kvantum ďalších zápasov s nádejou. Nám to treba. Celému klubu to treba, našim hráčom najviac. Majú pred sebou dlhú šnúru zápasov, veľa zápasov aj v domácom prostredí, v ktorých bude na mužstvo vyvíjaný bodový tlak či chce, alebo nie. Včera v nových snehovo - bielych dresoch, ktoré sú krásne, to zvládli, ale je to len začiatok naháňania bodov. Preto je dobré, že máme prvé 3. Tie nám už nezoberie nik.

Ernest Bokroš (tréner HK Orange): "Ak sa nepozeráme na výsledok, oproti zápasu v Nitre to bol z našej strany zlepšený výkon. Hráči sa snažili viac presadiť. Škoda úvodu, kde sme veľmi rýchlo prehrávali 0:2. Potrebovali by sme prvý gól, aby sme získali potrebné sebavedomie. Museli sme zareagovať na ich hru, zmenili náš spôsob hry a s pribúdajúcim časom sme boli viac na puku. Ani dnes sme nevyužili presilovku, spolu so zápasom v Nitre sme neskórovali v desiatich početných výhodách. Opäť sa chlapci snažili, išli na doraz, po tejto stránke im nemôžem nič vyčítať."
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Sme radi, že máme tento zápas za sebou. Dvadsiatka hrala to, čo sme od nej očakávali. Bol to húževnatý súper, agresívne korčuľoval, nevypustí ani minútu. Išli sme rýchlo do vedenia, čím sme sa upokojili. Dvadsiatka v druhej tretine ukázala hokejovejšiu tvár, napokon sme zápas dotiahli do úspešného konca."