Novinky - 19.08.2012 15:22

Highlights: Porážka domáceho Zvolena

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

HKM Zvolen – HC ´05 Banská Bystrica 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)

Góly: 44. Podkonický (Puliš, Brabenec) – 31. Sýkora (Hudec), 37. Češík (Lamper, Nemček), 40. Jankovič (Hvila, Richter)

Vylúčenia na 2 min.: 5:7, navyše Chovan (Zvolen) 10 min + do konca stretbutia za nešportové správanie, rozhodovali: Babeliak – Valko, Čajkovský, 1500 divákov

HKM Zvolen: Šimko – Výborný, Mucha, Hraško, Juraško, Pichnarčík, Ťavoda, Pokovič, Šiška – Chovan, L. Jurík, Škvaridlo – Puliš, Brabenec, Podkonický – Méry, P. Zuzin, Ľ. Zuzin – Čanky, M. Jurík, Ďaloga

HC ´05 Banská Bystrica: Dzubina – Grman, Ketner, Styk, Richter, Novajovský, Kubka, Predajniansky, Bambúch – Sýkora, Hudec, Matoušek – Hvila, Heizer, Jankovič – Nemček, Češík, Lamper – Melkumyan, Hegyi, Šimun

Náš druhý zápas na Memoriáli Pavla Zábojníka vo Zvolene dopadol výsledkovo lepšie, akoby sme si všetci priali. Nastúpili sme proti domácemu Zvolenu, pred zaplnenými tribúnami sme to ľahké nemali, no zverenci trénera Országha nám po disciplinovanom a rozumnom výkone urobili radosť víťazstvom 3:1, zopakovali tak víťazstvo z nášho posledného zápasu pod Pustým hradom. Na veľkú radosť našich fantastických divákov priamo tam.

Podstatou nášho úspechu bolo vkročenie do zápasu. Začali sme aktívne, minimálne v tom smere, že sme domácim nedovolili počiatočný tlak. To bolo rozhodujúce, ustráchanosťou by sme len liali vodu na domáci mlyn, ten by sa pre nás mohol rozkrútiť zdrvujúco. Nestalo sa. V bráne s vynikajúcim Dzubinom sme roztiahli pred našim obranným pásmom účinnú obrannú sieť a podnikali sme brejky. To nám vychádzalo celý zápas. Úspešne. Prvýkrát sme pohrozili v 10. min Sýkorom, Šimko kryl. Na opačnej strane nás "pošteklili" Puliš s Brabencom, cítiť bolo domáceho Podkonického, tretinu sme však mohli zakončiť gólom my, Sýkora sa dravo predral až do zakončenia, presne ešte nemieril. Ešte..

To zato druhú tretinu sme mali ako z partesu. Opäť strela agilného Sýkoru, náznaky tlaku domáceho mužstva, no gól toho nášho. V 26. min Hudec prenádherne prehodil puk za obranný val hostí, ktorý si rukou stlmil Sýkora a svojim nájazdom, aj trochu so "šťastím" jemu vlastným otvoril skóre 0:1. Po vedení sme sa chytili, ihneď pálil Kubka, odpoveďou bola Brabencova rana, ktorú bezpečne chytil Dzubina, v čistej šanci vychytal aj Juríka, čo-to vymysleli Heizer s Nemčekom, v 37. min sme v gólovom filme pokračovali. Natlačili sa pred domácu svätiňu a po dorážke Češíka po zmätkoch sa radovali opäť - 0:2. A keď v posledných sekundách tretiny trafil aj Jankovič, bolo 0:3. Koleso dejín ambície domácich pomlelo na prach.

Tretia tretina bola z nášho pohľadu rozumná. Za stáleho povzbudzovania nášho fan clubu sme hrali, koľko sme potrebovali a aj keď nás na chvíľku "priškrtil" Podkonického gól po peknej individuálnej akcii, nepodľahli sme. Síce Ďaloga trafil o minútu nato tyčku a bolo z domácej strany niekoľko náznakov šancí, nad hladinou výsledkového ponoru a sklamania náš držal, tak, ako po celý zápas vynikajúci Dzubina. Domácu nemohúcnosť, pomaly vkrádajúcu sa na hokejky nepotrestali v prečíslení 2:1 Matoušek so Sýkorom, ozdobou zápasu bol Dzubinov "semafór v 59. min, a v následnej power- play by nám Zvolenčania nedali gól, ani keby na ľad vybehli hneď všetci. Také bolo odhodlanie našich hráčov, zaslúžene sláviacich úspech.

V pozápasových nájazdoch išlo o kozmetický dojem, po premenení pokusov Nemčekom a Melkumjanom, ktoré stáli zato, sme remizovali 2:2.

Postava zápasu v drese HC ´05

Máme fantastického Jána Sýkoru, ktorý bol včera po návrate po menšom zranení pánom na ľade. Nezastaviteľný, kreatívny, gólový. Domáci nenašli vhodnú protizbraň na jeho zastavenie, ani to však ani nebolo možné. Robil si čo chcel a ako chcel s ľahkosťou a úsmevom jemu vlastným. Výborne zahral i Kubka. Hrdinom pasujeme nášho debutanta v bráne Michala Dzubinu. Nečakali sme takúto výkonnostnú odozvu od brankára, ktorý svoje kvality neraz ukázal, ale ak nám mieni toto robiť, budeme ho nosiť na chrbte, pretože včera bol našim pilierom v každom smere a za každého okamihu, takéhoto brankára potrebujeme a aj keď Michalovi minulá sezóna nevyšla, ako náplasťou mu nateraz musí byť pocit zo svojho skvelého výkonu, presvečenie fanúšikov, lepšie sa pred nimi uviesť nemohol, a tréneri, o tom sa ani nebavme. Bravó, náš brankár!!!

Derby opäť v našom podaní

V priebehu minulej sezóny to vyzeralo už na náš komplex zo Zvolena. Nedarilo sa nám proti nemu, aj keď sme ho v záverečnom súboji na jeho ľade zdolali. Pred včerajším zápasom si však bolo možné jedine tak hodiť korunou na víťazstvo toho - ktorého tímu. Šťastena, um a kvality sa priklonili na našu stranu, po naozaj veľmi dobrom výkone sme tak v našom druhom zápase dodali sami sebe vieru. Dôveru. Do tohto mužstva vkladanú nemusíme ľutovať a ani šetriť, pomaličky všetci budú vedieť, prečo. Jednoducho jeden veľký rozumný a tímový výkon, podmurovaný individualitami, aký náš rival v mužstve nemal ani nemá, aj tie sa však podriaďujúc sa mužstvu dokázali urobiť fanúšikov, ktorí merali cestu do Zvolena, šťastnými a hrdými. Nepreceňujme a nechlácholme po tomto víťazstve, ukázalo však silu. Ani Donbass Doneck nás "nerozsekal", veríme teda, že si podobné víťazné "kúsky" mužstva trénera Vladimíra Országha užijeme dosýta a často. Základný, prvý a nie posledný predpoklad je vo výsledku, aj na ľade. Rolbár včera stieral z ľadu naše víťazstvo!