Novinky - 06.08.2012 14:53

FANTASTICKÉ POSILY V KÁDRI HC ´05 – PRÍPRAVA NA ĽADE, VITAJ!!!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Manažment klubu dlhšie ticho sľuboval výrazné posilnenie veľmi mladého kádra, ktorý absolvoval nepopulárnu, no tak potrebnú prípravu na suchu. Slovo dodržal, a ako! Kľučku na dverách kabíny počas celého roka otvárať, a radosť nám budú robiť hráči, pri opomenutí ktorých sa fanúšikom HC ´05 neraz v oku zaligotalo.

V duchu filozofie z minulých rokov sa vedeniu podarilo angažovať dvojicu kvalitných brankárov. Z pražskej Slavie k nám prišiel Robert Slipčenko, už skúsený brankár, určite mysliaci na post brankárskej jednotky v našom tíme. Jeho „parťákom“ sa stal Michal Dzubina, takisto skúsený brankár, dlhé roky výborne slúžiaci Martinu. Toto brankárske duo má pocitovo namiesené byť obrovskou oporou v bráne HC ´05, obzvlášť u Michala Dzubinu po sezóne, ktorá mu nielen vlastnou nevyšla podľa predstáv, musíme byť pripravení na heroické výkony dlhoročnej brankárskej ikony slovenskej extraligy.

V defenzíve to škrípať nebude, už len z toho pohľadu, že v mužstve zotrváva jeho kapitánMichal Grman. Obranca, ktorý k nám prišiel v priebehu minulej sezóny a preukazoval fantastické výkony podporené slušnou produktivitou a v posezónnom období okúsil i reprezentačný dres, je tým správnym tmelom mužstva na ľade i v kabíne. Po jeho avizovanom odchode je jeho zotrvanie sťaby prestupovou bombou, s takýmto hráčom žiadne strachy! O to menšie, že sa do nášho klubu vracia Martin Richter! Čech, ktorý tu už pred svojim odchodom do Švédska už pôsobil, bývalý reprezentant Česka sa tak môže opätovne tešiť na obrovskú podporu tribún, pre fan klub a priaznivcov bol pre skvelé výkony na ľade a otvorenosť mimo neho doslova modlou! Máme sa načo tešiť. Popri tomto duu a Lukášovi Bambúchovi s Braňom Kubkom sa určite veľa naučia a výkonnostne povyrastú Peter NovajovskýJakub Predajniansky či Michal Styk.

Aj v ofenzíve máme svoje esá, ktoré dostali ešte väčší impulz konkurencie a kvality. Fanúšikovia šalejú, do tímu sa vracia ich miláčik, Michal Hudec zo Slovana Bratislava! Útočník, ktorý sa s nami na rok rozlúčil po zisku bronzových medailí, sa vracia do staronového prostredia, v ktorom neodškriepiteľne nadviaže na svoju produktivitu a zápasovú poctivosť. To je magnet pre ľudí, postrach pre súperov! O to viac sa nás súperi budú báť, že v mužstve ostáva i Jaroslav Jabrocký. V minulej sezóne mal i vinou zranenia menšiu smolu, no i tú menšiu porciu na ľade dokázal zúročiť do kvalitných výkonov, verme, že si poriadne vrece s gólmi nechal i na túto nadchádzajúcu sezónu a všetci budeme radi z hokejistu veľkého kalibru.

Rovní sú si však všetci. Bez rozdielu mena, minulosti, postavenia v mužstvách v minulých sezónach. Všetci hráči sa na začiatku prípravy dostali na jednu štartovaciu čiaru a je na každom, aby si v prípravných zápasoch vybojoval čo najlepšie miesto vo formácii, pobil sa o svoj čas na ľade. Popri Jánovi SýkoroviRadovi HeizeroviMatejovi ČešíkoviLukášovi Novákovi či Tomášovi Marcinekovi  sa určite chytia naše mladé juniorské šťuky a po vzore Filipa Nemčeka sa presadia Tomáš MatoušekJuraj PetroVladimír Dolník,Tomáš ZigoPatrik Lamper či Mário Lunter... Bude to parádny seniorský hokej tohto mužstva, nech sa majú súperi na pozore, keď tieto žihadlá dostanú puk do jazdy. Siete za nimi sa budú trhať, ako keby niečo týmto chalanom spravili. Berte nato jed!

V takejto optimistickej a prajnej konštelácii sa mužstvo už pomaly ale isto blíži k svojej prvej zápasovej previerke. Tú si odbije v piatok 10.augusta o 17.00 h proti Popradu. Všetci sme zvedaví na plnokrvný hokej po už dlhočižnom posezónnom pôste. Šancu vidieť svoje milované mužstvo a privítať nové posily si nenechajú ujsť ani naši fantastickí fanúšikovia. Hokejová para stúpa, pomaly ideme nato! HC ´05 do toho!!!