Novinky - 30.07.2012 09:37

PRVÉ CHVENIA NABUDENÝCH FANÚŠIKOV

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

To začiatkom augusta sa všetko, aspoň sčasti, dostane do zabehaných hokejových koľají. Veľmi nápadne, tváre hráčov sa pokrčia do úsmevu, určite! Po letnej drine na suchu, v posilňovniach a po úmorných šprintoch do kopca a s padákmi ich čaká ľad. Čerstvý ako prvá pokrývka bieleho snehu. Všetci by tam boli najradšej teraz hneď. Konečne hokejka, puk, kompletný výstroj, zvuk rolby, praštanie mantinelov. Dovtedy užívajúc si zaslúženú dovolenku čerpajú ešte väčšiu a väčšiu motiváciu pobiť sa v prípravných zápasoch o to svoje miesto na ľade, u mnohých je stále viac a viac zakoreňujúci sa srd zlepšenia a dokázania svojich skutočných kvalít. Mnoho hráčov už v úvode sezóny vyletí „hore“, a nebudeme sa stíhať čudovať.

Stojné nohy úspechuMálokto dnes vie odhadnúť možnosti mužstiev Extraligy. Na stoloch je mnoho otáznikov s výkričníkmi. V tejto chvíli ťažko určiť kam ktoré mužstvo zaradiť, polemiky odborníkov i fanúšikov sú v ofsajde nejasností, ktoré napísané zatiaľ ceruzkou vygumujú už najbližšie dni a týždne, a už poriadne vygravírované informácie z klubových kuchýň zavoňajú cez média a oficiálne stránky klubov fanúšikom ale i konkurencii. Je to i náš príklad, starať sa však musíme prvotne sami o seba a robíme tak.

Púšťať sa v týchto chvíľach do spúšťania prúdu informácii smerom „von“ by bolo spustením rôznych dohád a zavádzania. Niečo ako keď pubertiak napíše babe smsku s textom „ľúbim ťa“, a večer ešte nešiel s ďalšou von, aj to nevie či bude pršať, snežiť a či niečo dobré budú dávať v kine. Na odľahčenie. V skutočnosti však treba s internými záležitosťami klubu narábať citlivo. Mnoho fanúšikov si pýta vedieť obruby kádra na nastávajúcu sezónu, nadšenci dychtivo pátrajú po čo i len najmenších náznakoch črtajúcich sa posíl, želajú si zotrvanie si toho svojho miláčika. Je to takto krásne, sčasti trošku pre nich nejasné, nie však nadlho. Určite nie. Jednoznačne však možno povedať, že v nastávajúcej sezóne budú hájiť naše farby ľudia, ktorí stoja na nohách úspechu.

Klubové ingrediencieTej poslednej vety sa držme. Pred očami bola hnedá vyprahnutá roľa, verte. Teraz sa v očiach funkcionárov, trénerov i hráčov zaligotali obrovské svetlá nádeje. V radoch všetkých klubových štruktúr sú osobnosti, nositelia pokoja, rozvahy i kvality. Pristavme sa pri hráčoch. Oni sú zrejme tým najväčším závažím na váhe spokojnosti. Oni reglementujú šat klubu do radostných farieb ak sa vyhráva. Oni majú dirigentské paličky, ktorými nám kreslia po ľade divadlo, na ktoré sa radi chodíme pozerať. Ich partia je tá, kde je život a kde sa to šňuruje dôverou a súdržnosťou. Z úst viacerých chalanov zaznelo, že zažili perfektnú prípravu na suchu a že partia v šatni je taká, aká už dávno nebola! To je ten ďalší film v postupe fantastických správ, predurčujúcich toto rodiace sa mužstvo vo veľmi silné.

O tom nás hráči pod vedením trénerského dua Vladimír Országh – Miroslav Chudý  určite presvedčia. Bez najmenších pochýb. Možnosť budú mať už počas prípravného obdobia. Zohráme zápasy, z ktorých veľkú porciu budete mať šancu vidieť na vlastné oči, či sa jedná už o domáce zápasy s Popradom, Sanokom a Žilinou, alebo o Memoriál Pavla Zábojníka vo Zvolene. Hráči sa už na Vás tešia, a tak ako vždy, i vďaka vašej podpore sú odhodlaní vyhrávať!! HC´05 do toho!!!