Novinky - 26.06.2012 10:44

Hráči HC´05 to vedia aj na futbalovom trávniku

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc05

Richard Zedník, Roman Švantner, Lukáš Hvila, Ľubomír Čtvrtníček či Ján Šimčík sľubovali kvalitný futbalový zážitok. Podujatie to bolo krásne a v klube by sa dalo porozmýšľať, či mužstvo neprihlásiť nielen na hokej.

To slnko otvorilo brány priaznivcom, ktorí si veľmi radi našli čas a prišli podporiť svoje mužstvo. Za tým si treba stáť a aj zápas ukázal jasne prečo. Tak sa nám teda nahodili do futbalového. V takejto neobvyklej rovnošate sa do svojej role obetavo zahryzli a ukázali dobrú kondíciu, vôľu a nasadenie. Pridali aj toho pravého futbalového „kumštuke“, a bolo sa veru načo pozerať. Hlavne v prvom polčase toho ukázali mnoho a vyhrali ho! V bránke HC ´05 chýbal náš skúsený "futbalový gólman" Lukáš Bambúch, ktorý pre problémy s chrbtom všetko sledoval z tribúny. Ako náhrada za "Bambiho" sa v bránke predstavila naša nová obranná posila Nikolas Ketner, ktorý si počínal výborne a pochytal viacero šancí. V poli sa statočne držali všetci, Mário Lunter ukázal, že čo na ľade sa svojim herným prejavom podobá na Gáboríka, na trávniku na Miňa Stocha. A keď už takto premenúvame, značku kvality prihodíme i na plecia Juraja Petra, strelca jediného gólu v prvom polčase. Čistý Aršavin. V gólovej šanci sa po prihrávke Jakuba Predajnianskeho zachoval ako rutinér, ten obstrel popri brankárovi do siete stál zato! Keby o pár minút nato po ďalšom fantastickom pase od Jakuba v nájazde na bránu kus nezaváhal, skóre mohlo byť priaznivejšie. Po polčase určite.

V tom druhom nastúpila druhá jedenástka. Už bez Mateja Češíka, ktorý sa často dostával k streľbe, Jána Sýkoru, ktorému úsmev nestvrdne ani pri súbojoch o loptu, bez Rada Heizera, ktorého bolo na ihrisku cítiť a ďalších sa nám už výsledkovo menej darilo a inkasovali sme dosť. Načal nás Rišo Zedník, nevedeli sme si rady s Jánom Šimčíkom, ale o výsledok nešlo. Chalani sa zabavili, zažili spestrenie v pre nich niekedy už monotónnej príprave, poriadne ponaťahovali svaly, utužili partiu, a aj keď prehrali 2:5, nato že ich chlebíčkom je hokej, nestratili sa ani pri futbale.

Potešili i fanúšikov, i keď sa menšia skupinka nepomestila do kože, boli radi, že uvideli po veľmi dlhom čase svojich miláčikov. Pôst bez hokeja je dlhý a keď neprší, aspoň kvapká. Do polovice septembra a domáceho zápasu so Žilinou však treba vydržať, a budú ešte prípravné zápasy, takže možností zasýtiť svoj hokejový smäd bude viacero.

Najbližšie týždne budú čo sa týka klubu pracovné. Budú to litre potu vedenia i hráčov v spoločnom úsilí čo najlepšie sa pripraviť na sezónu. Treba veriť, že pot sa neskôr premení na šampanské radosti a všetko čo sa klubu týka bude dobré. Všetky kluby sú v akomsi vákuu, nevie sa čo, ako, s kým, začo. Priveľa otáznikov, pramálo možnosti na odpovede a už vôbec nie riešenia. Hladina sa však určite urovná. Utrasie sa aj náš hráčsky káder, má silné piliere, do kádra sa vrátil a trénuje obranca Peter Novajovský, hľadá sa brankár, a mužstvo ešte dostane kyslík silnejšej kvality.


" Pre nás je to spestrenie letnej prípravy, nech si chalani trošku oddýchnu od posilňovni alebo bicyklov. Futbal na veľkom ihrisku je predsa len niečo iné, máme volnejší regeneračný týždeň, tak je to vhodná vsuvka pre chalanov. Ďalšie tri týždne nás čaká tvrdá letná príprava, od pondelka znova nastupujeme do dvojfázového tréningu. Ténujeme do 13. júla, potom sa chlapci rozídu na dovolenky a opäť sa stretneme 30. júla" - priblížil priebeh letnej prípravy hlavný tréner Vladimír Országh.