Novinky - 04.06.2012 15:00

Quo vadis, HC ´05???

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Málokto nášmu mužstvu veril, škvrny pochybností  do priehľadnosti  skla úspechu  pofŕkali nie príliš dobre výsledkovo zvládnuté prípravné zápasy. Namiesto veľkých snov sme mali ako fanúšikovia na tvárach len mierne optimistickú mimiku nejasností, ako budeme konkurovať súperom nám o konskú dĺžku vyspelosti vzdialeným. Napodiv sa zázrak stal. Fantastický. Čarokrásny. Slovenský národ povstal, na prvé miesto rebríčka našich sŕdc sa dostali hokejoví hrdinovia, tak statočne a tímovo bojujúci za česť nášho národa, ale i nášho hokeja.

Čas dôležitých rozhodnutí

Ten roky krváca. Na všetkých úrovniach. Za posledné roky sa u nás nevybudovalo nič. Na viacerých frontoch sme sa skĺzli po šmykľavke zázračných predstáv, že ideme správnou cestou. Začali sme stagnovať. Dlhé roky sa to odrážalo na výsledkoch mládežníckych mužstiev našej reprezentácie, ale i samotnom A – tíme. Tento trend môžeme pribrzdiť a otočiť práve teraz týmto reprezentačným úspechom. Namlsal ľudí dostatočne nato, aby im to nadšenie vydržalo na našu extraligu. Tá sa dlho drží na celkom slušnej úrovni, trošku si ju sami niekedy podceňujeme. Teraz sa nachádza na operačnom stole, pýta si čo najviac finančnej infúzie od sponzorov a presný, ostrý a účinný skalpel od tých najvyšších na operáciu tých najlepších rozhodnutí pre dobro všetkých klubov.

Dotýka sa to aj nás. Ostali sme v hluchote posezónneho delíria, čakajúc, akú podobu dáme šatu novej sezóny. Zneli nie príliš optimistické hlasy na náš klub, na extraligu, až tak hnisajúce to našťastie nie je. Je to dobou, tá nepraje športu, klubom, ak niekto nemá roky za sebou silného sponzora, má smolu, lepí z omrviniek a z klubového slovníka nútene škrtá slovo koncepcia. Subsidiárne nie je naklonená šťastena osudu ani pre náš klub, no v možno ťažších časoch vieme z rukáva vytiahnuť eso, ktoré sme si živili v zálohe. Mladíkov, lokálpatriotov, voľbu správneho rizika a s príchodom sezóny nám pomôžu fanúšikovia. Ťažko je v tejto situácii prežiť, dostať do chodu obrovský rotor hokejového kolotoča, dať dokopy schopné mužstvo bez boľačiek na klúčových postoch, zabezpečiť rozpočet, prehodiť sa perinou upokojenia, že jedinú bezsennú noc vám urobí ak tak kríza mužstva, pár zlých výsledkov.

Štart prípravy, v kádri aj s Jánom Sýkorom

Dnešok je iný. Kríza panuje všade, v rodinách, firmách ale i v kluboch. Peňazí niet, akoby sa niekde vytratili, myslí si mnoho ľudí. Mnoho firiem a mnoho ľudí, ktorí s pevným stiskom rúk vedeli podporovať šport, razom cúvajú, sami majú problémy. Dnes je boj o peniaze, o zmluvy, o svoje miesto na slnku, presýtenom trhu. Stojí obrovské množstvo síl, viery, umenia a tých správnych kontaktov a nutnosti mať ten správny produkt k uloveniu dobrého partnera. Nám by taký bodol, bolo to prezentované i verejne, že ak chceme náš klub dostať na iné poschodie našej extraligy a ustabilizovať pomery, potrebujeme ho. To je však pesnička pre viaceré kluby, slák na husliach potrebnosti však zatiaľ hrá smutnejšiu melódiu, akoby sme chceli. Nie však pohrebnú!

Čochvíľa je tu nová sezóna. A naozaj. Párkrát sa poopaľujete, užije si zaslúženú dovolenku a ide sa nato. Príde hokej. V klube ale o žiadnej dovolenke nechyrovať. Rieši, buduje a plánuje sa mnoho vecí, prví hráči sa zišli na letnej príprave, privítali sme v A - mužstve viacero našich bronzových juniorov, verifikujeme v kádri reprezentanta SR Jána Sýkoru, sme radi uzdraveniu sa Tomáša Marcineka a pomaličky sa otáčame pohľadom dobrým smerom. Hokej, tak blažený v očiach mnohých z nás sa čochvíľa podáva z kuchyne HC ´05. Budeme radi vašej podpore, ktorou dávate zmysel práci klubu už roky - vedeniu, hráčom i nám spoločne, že bojovať s naštrbenou situáciou sa oplatí. HC´05 do toho!!!