Novinky - 22.03.2012 18:11

Novým trénerom "baranov" Vladimír Országh!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Tá neutíchla od druhej hodiny a na rozlúčku s hráčmi prišlo množstvo priaznivcov. Hráči už mali za sebou spoločný obed s trénermi a vedením a ochotne sa pustili do rozdávania slov, autogramov či fotografií.

Letne nahodení sršali dobrou náladou. Pooblizovali si ústa po dobrotách, ktorých bolo v PUKU na štadióne neúrekom a spustila sa voľná debata. Zvedavcov bolo hrúza a postupom času ich pribúdalo čoraz viac a viac. Kolorit známych persón dotváral prezident klubu JUDr. Juraj Koval, prítomní boli aj riaditeľ klubu Ing. Ľubomír Lenár, či športový manažér Vlastimil Plavucha. Všetci už zjavne v pohode, bez stresov zo zápasov, myšlienkami konečne von z hokejového kolotoča. Niečo po pol tretej si hráči posadali von za stoly a oficiálne sa začala autogramiáda. Perami vytáčali len sa dymilo, zástup pred nimi sa príjemne rozťahoval, veselé to pohľady.

Tých čo neprišli to môže mrzieť. Škrie to určite aj takých, čo prísť pre pracovné a školské povinnosti nemohli. Správanie hráčov bolo totižto úplne super. Porozprávali sa s každým, úctivo odpovedali aj na uštipačné otázky, nehrali sa na nič. V lesku pohody sa však diali aj zákulisné veci.

Hlavnou témou bol odchod (po obojstrannej dohode) Milana Staša z trénerskej lavičky. To čakal málokto. Náš trénerský "Ferguson" si s mužstvom užil nejednu slávu, nejeden pád, je to „správny človek“ majúci poruke vždy racionálne rozhodnutia a skvelé taktické ťahy. Bude to veru obrovská diera po takejto persóne. Ale vydržať takú obrovitánsku dobu pri jednom mužstve na Slovensku, mať silu , chuť, možnosti dávať mužstvu stále niečo nové, stále ho niečomu priučiť bez toho, aby sa vzájomné väzby neoškreli, nezovšedli, to dokáže len frajer! "Myslím si, že to boli veľmi pozitívne roky pre obe strany. V predchádzajúcej sezóne sme dosiahli historický úspech, keď sme si vybojovali bronzové medaily. Aj v tomto ročníku sme napokon splnili cieľ, postúpili sme do play - off. Škoda však, že z ôsmeho miesta a narazili sme na víťaza základnej časti Košice. Sériu s nimi sme však odohrali so cťou, budem rád, keď si budeme môcť povedať, že nás vyradil majster. A čo sa týka môjho konca v Banskej Bystrici, je mi to ľúto, ale taký je život, ten trénerský nevynímajúc."  Darmo, je to pravda. Milan Staš už nie je trénerom HC ´05. Tomuto klubu, tímu bude obrovsky chýbať, no za jeho niekoľkoročnú prácu pre klub si zaslúži nevýslovné absolutórium, prirodzený rešpekt a obdiv každého, kto vie oceniť dobre odvedenú robotu. Pán Tréner, ďakujeme!!

Nástupcom Milana Staša na trénerskom mostíku bude Vladimír Országh!!!

Éterom kolovali informácie aj čo sa týka obmeny hráčskeho kádra. Tieto záležitosti budú priamo úmerne závisieť od stavu klubovej pokladnice. Tej nepraje doba, ani kríza, ktorá postihla viacero firiem, ktoré boli ochotné vložiť peniaze do športu s pevným stiskom rúk. Dnes v nich otáčajú každé euro. Aj náš klub sa dostal do finančných plytčín, no nie takých vážnych, aby to ohrozovalo existenciu klubu. Manažment necítil potrebu problémy medializovať a vychádzať s nimi na zemský povrch, no o to silnejšie ich riešil. Zaujímavý pohľad na sezónu vzhľadom na tieto skutočnosti ponúka prezident klubu JUDr. Juraj Koval. Klub cieľ, postúpiť do play - off splnil, ale... "Áno, vytýčili sme si za cieľ hrať play - off, avšak interne sme si povedali, že by sme chceli hrať do šiesteho miesta. Aby sme sa vyhli dvom najvyššie postaveným po základnej časti. Dve či tri kolá pred koncom to vyzeralo, že by sme interný zámer mohli dosiahnuť, ale zbytočnými zlyhaniami v závere zápasov sme ho nenaplnili. Museli sme nastúpiť proti víťazovi základnej časti. Košice sme ako favorita chceli prekvapiť, ale nepodarilo sa nám to. Aj keď naša hra bola vzhľadom na zranenia veľmi dobrá. Každý zápas bol vyrovnaný a rozhodovali maličkosti. Preto ma mrzí, že posledný duel v Košiciach sa nerozhodol na ľade, ale rozhodla ho vážna chyba rozhodcov. Tí neprerušili hru, keď sa puk ocitol na našej striedačke, odrazil sa od nášho brankára Kostúra, stojaceho na nej, do hry. Vzápätí odpískali rozhodcovia faul Jabrockému a z presilovky sme inkasovali. Takýto koniec by si nezaslúžila žiadna séria." Viac ako o konci sa však rozprávalo o začiatku. Podľa toho, akých partnerov sa podarí pre klub získať sa zdvinú aj debaty o budúcnosti hráčov. A podľa všetkého to nevyzerá tak, žeby to mal byť hromadný odlev kvality, práve naopak...

Bola by to obrovská škoda. Aj včera to hráči potvrdili v plnej paráde, výborne bavili seba a prenášali to navôkol. Stabilné jadro A - mužstva doplnili aj úspešní juniori Sabol, Nemček, Matoušek. Lákadlom pre zberateľov autogramov bol všade obletovaný Ján Sýkora, Sergej Chorošun podobne ako Marcus Kristoffersson priviedol na akciu aj manželku s detičkami. Tá Sergejova vzbudila obrovský záujem z pohľadu očí chlapov navôkol. Má to teda Sergej pôvabnú manželku... Výborne sa bavili ďalší, Miro Hlinka, srdciar ktorý udivuje nasadením, kumštom a ukazuje ako nato stále má, poskytoval rozhovory ako na bežiacom páse. Mišo Grman, čerstvý to reprezentant Slovenska, bol motorom diskusného kútika v útrobách pizzerie. A s tou reprezentáciou, okrem Michala dostal pozvánku do prípravného kempu slovenskej reprezentácie aj Jano Sýkora. Kiežby sa obom zadarilo a dostali sa na samotné MS. Tieto pozvánky o niečom svedčia, sú akýmsi poďakovaním obom hráčom za skvelé výkony. Fantastická vizitka pre klub.

Fanúšikom sa páčilo, boli spokojní, priam nadšení. Z ochoty hráčov, skvelej zábavy, pohody. Poriadne pocítili, čo rodina HC ´05 znamená, ako príjemné je byť jej súčasťou. Veď si pozrite, aké dojmy poskytol Michal Bušovský, mladý hokejista HC ´05, šťastím celý bez seba vidiac svoje vzory. "Na stretnutí s hráčmi bolo vynikajúco, vládla tam príjemná atmosféra . Hráči sa radi odfotili s ľuďmi ktorí mali záujem , porozprávali sa . Veľmi sa mi to páčilo. Podľa mňa to bola zatiaľ najlepšia rozlúčka, pretože hráči neboli vôbec namyslení a keď sa s nimi ľudia rozprávali tak sa im hráči zdôverili ako keby fanúšikova Banskej Bystrice boli ich rodina . Bolo to proste fantastické." Toto a takto to povedala mladá nádej nášho hokeja. Je treba ešte zdôrazňovať, že majú akcie tohto typu zmysel?? Asi nie...

 
Bolo toho viacero  čo odznelo, stalo sa, ale sú veci, ktoré musia ostať tam kde sú. Tí čo prišli, uvideli. Tie väzby, ktoré sa tu tvoria sú super a neostáva nám nič iné, len nato nadviazať. Lebo sezóna sa včera skončila, teraz sa treba pozerať na tú nadchádzajúcu. Myslíme, že tak môžeme učiniť s pozitívnou tvárou v nádeji, že takto o rok budeme oslavovať niečo cennejšie. Ale tento rok preberajú štafetu juniori... Ale tak či tak, chceli by sme sa poďakovať všetkým ľuďom čo včera prišli a poďakovali hráčom, ale hlavne všetkým fanúšikom a priaznivcom HC ´05 za fantastickú podporu počas celej sezóny, skvelé fandenie a vážime si aj to, že sa nikto neodklonil od našich farieb keď sa nedarilo. Na takýchto skvelých ľuďoch sa stavať dá a aj zdielať budúce úspechy pôjde ľahšie. Určite si na divákov spomenieme v obšírnejšom článku, takisto si sezónu ale i novinky rozoberieme s hráčmi, riaditeľom i trénerom. Veď polročný pôst bez hokeja je dlhý... Ešte raz ďakujeme, včera to skutočne stálo zato!