Novinky - 11.03.2012 16:28

Zápasy sezóny predo dvermi

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief
Bambuch, Dravecky

Našim tajným cieľom bolo vyhrať minimálne jeden zápas v Steel aréne. Mali sme nato. Postupovo by sa nám dýchalo lepšie. Takto sme sa dostali pod tlak, máme nôž na krku a požadovaný adrenalín v krvi. V dvoch nadchádzajúcich zápasoch musíme zabrať, ak sa nechceme so sezónou predčasne rozlúčiť. A my nechceme.

V Košiciach to boli zaujímavé zápasy. V prvom sme mali k víťazstvu veľmi blízko. Bolo na dohmat.  Úvod stretnutia sme zvládli skvele, chytili sa a domácim podkúrili. Tí však akýkoľvek náš atak rýchlo gólovo odvrátili. Trikrát sme viedli, trikrát domáci dokázali odpovedať. Hrali sme disciplinovane, jednoducho, dôrazne, všetci išli na doraz, bojovali srdcom, nestačilo to. V predĺžení rozhodol Marek Kolba, a rozhodol tak, že prvý zárezok v sérii patril Košiciam. Náš srdciar Miro Hlinka k tomu dodal. "Veľké a silné mužstvo si vedenie lepšie ustráži, nedovolí súperovi hneď gólovo odpovedať. Keby sa nám podarilo dlhšie viesť po treťom góle, domáci by viac znervózneli a k úspešnému výsledku by sme mali bližšie. Musíme sa z toho poučiť." Mal pravdu. Individuálne chyby také vyspelé mužstvo ako Košice potrestať vie. A aj tak učinilo.

Zápas s poradovým číslom 2 mal podobný priebeh. Síce to bol súper, ktorý sa dostal ako prvý do vedenia,  tentoraz sme odpovedali my. Strelecké kúzlo Jána Sýkoru sa prebudilo v pravý čas. Vedenie 2:1 však domáci v tretej tretine vyzmizíkovali. Škoda. Strelec dvoch gólov spokojný nebol. "Nie je spokojnosť, lebo sme prehrali. Boli to chyby, čo nás stáli výsledok. Musíme sa teraz zmobilizovať, čakajú náš ťažké zápasy, musíme bojovať a každý pridať to svoje percento navyše. Verím, že séria bude ešte dlhá." Každopádne, teraz musíme. Niet času na vymýšľanie, Dostali sme sa na šikmú plochu, po ktorej sa dá vyjsť na postupový vrchol, no ľahko sa dá spadnúť do zostupovej priepasti. Akú cestu si vyberieme? Samozrejme, nezáleží to len od nás..

Čo však ovplyvniť môžeme je náš výkon. S ním príde v priamej úmere aj výsledok. My ten víťazný potrebujeme už v nedeľňajšom zápase. V zápase ťažkom, no nič iné neprichádza do úvahy, ako zvíťaziť. Inak by sme Košiciam posunuli do jazdy prvý mečbal. Bolo by už potom ťažké brzdiť súpera, a pritom sami by sme sa pozerali nad hlavy a videli tam hrozbu rýchleho konca. Musíme. Musíme!!! "Čaká náš ťažký zápas, najdôležitejší v sérii. Máme nato ho vyhrať. V Košiciach sme odohrali dobré zápasy, no čo z toho, keď nemáme ani jeden požadovaný výsledok. Musíme sa z toho poučiť a doma sa vyvarovať chýb, ktoré by nás stáli výsledok. Základom je sa z toho oklepať. Tak individuálne vyspelé mužstvo ako Košice potrestá každé zaváhanie, no dá sa s nimi hrať. Tie výsledky sme si aj sami pustili, nedotiahli to do konca, no teraz urobíme všetko preto, aby sme v sérii žili. Sme doma a na domácom ľade chceme vyhrať tentoraz my," povedal k ďalšiemu programu Tomáš Hričina, a pridali sa k nemu ďalší hráči s tým, že šetriť sa  nikto nebude. My dúfame, že sa to prejaví vo výsledkoch. Treba v to dúfať tak vnútorne silno, ako sa to len dá.

Sme na ťahu. Pokiaľ šanca dýcha, musíme dýchať s ňou. Žiť. Prehry, čo ako nešťastné, nás nemôžu utlmiť. Nemôže nás situácia zlomiť, položiť, nemôžeme si to dovoliť. Musíme veriť. Otočiť sa to dá. Prečo nie?? Nechceme to poňať za alibistický koniec, že ak budeme bojovať zo všetkých síl, určite postúpime. To nie. No niečo sa s tým urobiť predsa len dá. Treba dúfať a veriť, že nám naši hráči na ľade ukážu, čo. Toto je tá fáza, keď tomu treba dať všetko, spojiť sa, veriť. Teraz je tá chvíľa, kedy sa láme chlieb sezóny. Stále sme v hre, no už v pondelok byť nemusíme. Taká je realita. Musí nás to kopnúť dopredu. Veríme, že kopne.

Úžasne sa držia naši juniori. Takisto sú v scenári telenovely v Košiciach a v prvom zápase sa im podarilo vyhrať 3:1. Super výsledok, na ktorý sa im v druhom zápase, žiaľ, nepodarilo nadviazať. Po prehre 3:6 sú však na koni oni a v dvoch domácich zápasoch , v nedeľu a pondelok doma vždy o 13:00 h, majú šancu dotiahnuť semifinálovú sériu do postupu. Do finále. Mužstvo okolo kapitána Matoušeka nato má. Je v krvi tejto našej partie urobiť úspech. Majú nato všetky predpoklady. Fantastickú partiu, úžasnú súdržnosť na ľade a skvelé individuality. Tešíme sa nato, ako Sabolovci, Nemčekovci ,Petrovci či Lamperovci ukážu svoje hokejové srdcia a dosiahnu ďalší nenapodobiteľný úspech. Veríme tomu!!

My všetci musíme veriť. Každý kto si otvorí brány na štadión cez turniket musí vnútorne žiť. Byť nabitý vierou, emóciami, musíme to strhnúť na naše víťazstvo. Už musíme. Všetky banskobystrické hokejové srdcia musia žiť. Pumpovať sily do žíl našim hráčom, našim hráčom, ktorých nechceme po pondelku stratiť z očí. Všetci chceme na hokej, hráme preto, aby sme dosiahli úspech. Tak poďme si spoločne poň!! Je na ľade. Ujo rolbár bude po zápasoch stierať naše víťazstvá z ľadového zrkadla, je tak!!! HC´05 do toho!!!