Novinky - 05.03.2012 18:43

Tento rok Košice titul nezískajú!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Skalica nám vyhodila "stopku" k šiestemu miestu, a razom sme sa ocitli na konci postupového peletónu. Na zemi. S kúdolom prachu navôkol. Ako najúspešnejšie mužstvo z posledných kôl sme to nezvládli.

Nechali sme sa popreskakovať mužstvami spod nás. Ťažko sme si ich tam poukladali, o to ľahšie pustili. Nevadí. Pre túto chvíľu určite. Všetko zlé je na niečo dobré. Mrzieť nás to mohlo včera, no dnes je iný deň. Nový, krajší, pohľadmi sledujúc priezračnosť našich domových okien slnečný a plný sily. Zajtra nebude o nič inakší. Už nezmeníme, že nás postupová lotéria priradila k majstrovským Košiciam, k najdominantnejšiemu celku celej súťaže, no čo tak z tejto, zdaním neľahkej pozície, nevyťažiť!?

Košice. Synonymum úspechu. Elasticity krokov, dlhodobej stabilizácie. Obor. V hráčskej klenotnici ponúka zdanlivo to najlepšie, má zdravú kostru, perspektívnych mladíkov, rýchlych korčuliarov, obrannú os na čele s dobrým brankárom Hylákom. Dlhodobo táto zmeska titanu funguje ako hodinky. A paradoxom ten čas ich môže v meraní s nami vypadávajúco zabiť.

Nebudú vyhrávať donekonečna. Lavína úspechov do ich kabíny musí časom ich motiváciu skorodovať. Vidieť menšieho soka ako ľahko stráviteľného, samo sa ukrývajúceho do ulity z obavy pred masívnejšou potupou. Sme tu nato my. Barani. Máme do toho čo povedať. Ukázať svetu, že sa nebojíme. Že nás tohto sezónny scenár dlhodobo staval do vedľajšej úlohy, a niekedy zaslúžene inokedy nie, sme robili pre mnohých komparzistu. Neprávom!!!

Nech je to pokojne 90% - 10% pre Košice. Nech to situácia cíti v takomto percentuálnom pomere pre Košice. Kľudne. Bez námietok. Tie sa dostavia prvým zápasom. Ariadnina niť postupu sa rozmotá až priamo na ľade, a je v silách hráčov urobiť prekvapenie. Oni sami vycítia šancu prevrátiť poklop dejín. Ušlo sa im túto sezónu veľa kritiky. Na dvoch dosť. Celý klub, a boli to ťažké obdobia, zasypával prílev kritiky. Zo všetkých strán, za všetko. Výsledky, striedania, šachy v zostave. Včera bol hráč za výkon velebený, dnes je zlý. Prečo?? To, bohužiaľ, kus davy a masy podliehajú našej kultúre. My však v našich reáliách musíme variť z toho, čo je poruke. A musíme sa postaviť za hráčov. Za klub. V dnešnej dobe, keď niet financií, pomoci, východísk je už pomaly doslova zázrakom, že sa extraliga hrá na najvyššej profesionálnej úrovni. Je umením udržať obrovskú loď v chode, keď cúva do čoraz plytkejších a plytkejších finančných plytčín. Nehovoriac o tých morálnych. Dnes chce každý chutný pôžitok, s čerešničkou navrchu presne podľa želania, no dá sa to urobiť "na kolene"??

Nemyslíme to konkrétne, ale celkovo. Treba sa zreálniť. No snívať zato môžeme. Embargom našich ambícii prekvapiť. Potichu. S pomocou našich fantastických fanúšikov, s mentalitou víťazov, vierou, súdržnosťou. Niet kam ujsť. Dá sa to. Pred sériou s Trenčínom sme to prízvukovali našim juniorom, a pozrite, čo vyparatili!!! Na zápasy 3:1 ho zdolali!!! Tiež boli v pozícii, že do hriešneho tanca vyzvali prvého. A zatočili s ním tak, že ho ako šraubičku zavŕtali do zeme, a a víťazným odzemkom pošliapali po jeho ambíciách. Urobili to skvele, veľkolepo, znamenite! Vpísali si do svojich životov prvú čiarku z ich veľkého tohto sezónneho úspechu.

Tiež dostali Košice. Obe mužstvá na východ. Dopadnúť to môže zle. Svet predstavy veľakrát cvakne, a už v zárodku odstrihne nožnicami nepopustiteľnosti to, čo si v kútiku duše želáme. Nedá šancu a priestor zrealizovať sa. 7.8. v Košiciach však takú, obrovskú, máme.

Živiť ju chceme a musíme. Niet úniku. Týmto momentom dostáva každý fanúšikom možnosť a priestor ukázať oddanosť svojmu klubu. Teraz odspodu prihára. Teraz je tá diaľnica na ceste k vavrínom pred nami nadohľad. Čo tak spoločne zapichnúť nôž do košického srdca? Čo tak veriť??? Úspechu, hráčom??? Spoločne sa môžeme zopnúť do postupového zipsu, a obliecť našej sezóne zaujímavý šat neporaziteľnosti. Snívať dovolené, podporiť do posledných síl nutné! A za hráčov odkaz v nadpise. HC´05 do toho!!!