Novinky - 02.03.2012 08:54

Infúzia klubovej motivácie

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

To naša klubová sezóna dostáva kvetnatú arómu a infúziu úžasnej motivácie. Krásne. Do pestrofarebných pukov nadšenia sa dá zabaliť cieľ, ktorý sa nedá nepolievať, velebiť a chrániť.

Vybŕdli sme z najhoršieho. Sťahovala sa nad nami slučka, mohla priškrtiť kohútik snov a fantázie nášho klubu, vystúpili sme však o dve poschodia vyššie, a začali voľnejšie dýchať. Ide nám. Ťažkopádnejší rozbeh, no svižný, priamy sklz s čistou hlavou do play - off. Sme tam.  Do toho času sme obehli Zvolen, zdvorilo zakývali Martinu či Nitre, a ozbíjali „veľkých“. Nebojácne. S chuťou. S domicilom pevného mužstva. Súdržnej partie. Od pána riaditeľa, po rolbára či upratovačku. Skvelou prácou v Košiciach, srdom v Poprade, skvelou robotou na klziskách súperov, kde nás nejde zdolať. S pátosom hlasu pokory a nezlomnosti. Baranej nezlomnosti. Umne, nonšalantne je razom pod Urpínom pohoda. Rešpekt.

Nainfikovali sme sa pohodou. Mužstvo uverilo, že sa nemusí báť ani klaňať mužstvám, ku ktorým si úvode sezóny nevedelo dovoliť. Sadla v ňom „chémia“, istotou to zatvrdlo v zadných radoch, a v útoku to viac žije kreativitou a umom. Ľahkosťou,  ktorú potrebujeme na zdolanie ešte dvoch predstavení s dobrým koncom. V Martine a doma s „hrateľnou“ Skalicou máme šancu a možnosť ešte výraznejšie vstúpiť do povedomia dejín tohto ročníka, a ešte nádejnejšie si pripraviť šancu na odpal v play - off. Za všetkých sa o tom, čo cíti kabína, zmieňuje vari ten najpovolanejší. "Ostatné dva zápasy musíme vyhrať. Máme nato. Potrebujeme si vylepšiť štartovaciu pozíciu do play - off a je jedno, koho tam dostaneme, no predtým musíme urobiť všetko preto, aby sme sa nastavili na víťaznú vlnu, a sami sebe ukázali, že nato máme. V Martine sa nám nemôže stať ako naposledy, že si necháme streliť hneď v úvodnej tretine 4 góly, a potom to musíme doháňať. Teraz, verím, zamakáme, a tak ako budeme úspešní v Martine, potvrdíme aj dobrú bilanciu so Skalicou. Veľmi sa na zápasy teším." Bodaj by sa proroctvo Jána Sýkoru naplnilo do bodky, a koniec sezóny zakončíme víťaznou bodkou. Urobme všetko preto!!!


Juraj Petro : "Teraz to potiahneme my!"


Svoje slová si povedia aj naši juniori. Tým sa začala spúšťacia fáza sezóny o čosi skôr, no ako nádejne ju začali, o to silnejšie im, ako bumerang, poslala tvrdú a bolestivú facku. Sadla. Prvý zápas na ľade favorizovaného Trenčína zvládli „mazácky“, skúsene, a favorita série šokovali výsledkom 4:1 vo svoj prospech. Bodovo zažiaril Jakub Predajniansky (1+3), z ktorého práce profitoval dvojgólový Tomáš Zigo. "Odohrali sme dobrý zápas. Moje dva góly padli prakticky do prázdnej brány, vždy im predchádzala strela obrancu od modrej, šikovne sme sa stavali pred brankára, hrali dôrazne, clonili mu, a z toho žali gólovú úrodu. V druhom zápase tomu také nebolo. Navyše som v ňom pre zranenie nenastúpil." Tomáš má smolu. Už- už sa vylízal z patálii, má ich tú zase. Tentoraz chrbát, bolestivé triesla ešte neutíchli, a čo je horšie, oboje spolu súvisí. V stredu ho čaká vyšetrenie, mužstvo ho potrebuje. Spokojný s prvým zápasom bol aj Filip Nemček. "Prvý zápas sme boli lepší. Hrali sme do tela, jazdili sme ,bojovali. Bol to klasický zápas play - off. Dali sme 4 góly a to nám stačilo na víťazstvo." Aké jednoduché.

 V poradí druhý zápas však skončil hrozne. S výsledkom 0:6. Opäť Filip Nemček. "Hrali úplne iný zápas ako v nedeľu. Boli sme ako keby ustráchaní,  vôbec sme nehrali do tela. Takto sa podľa mňa play - off nehrá .Treba nato však čím skôr zabudnúť, veď stav série je 1:1,  a to je pre nás,  keďže hráme teraz 2 zápasy doma,  výhoda. Treba sa pripraviť na štvrtok a jednoznačne ideme do zápasu s tým,  že tam necháme všetko a vyhráme!".

Musíme v to dúfať. Pripája sa Richard Sabol, brankár, ktorého tých 6 strašne mrzí, no i motivuje. "Všetko sa dá chytiť, ale veľmi ma mrzelo keď sme dostali 3 góly pri našej presilovke. Tak myslím že hej, dostali sme tvrdú facku, no teraz sa len treba na štvrtok dobre skoncentrovať. Bolo by to veľmi pekné , ak by sme vyhrali." Ak. Situácia si to vyžaduje, je to mierne nutné.  Potiahnuť „káru“ musia tí starší. "Viem, že to musíme potiahnuť , po druhom zápase padli na nás starších od trénera tvrdšie slová. Oprávnene. Pred tromi rokmi som už hral play - off a vybojovali sme medailu, a vtedy som hral tiež v prvých dvoch pätkách no necítil som takú zodpovednosť ako teraz, tak dúfam, že sa toho zbavím a vyhráme obidva zápasy lebo cestovať sa nám už nechce," dodal Juraj Petro, a mierne odľahčil situáciu. Tú vidí jednoznačne kapitán mužstva, Tomáš Matoušek. "Prvý zápas sme boli, myslím si, jednoznačne lepší a súpera sme úplne prehrali a boli sme aktívnejší, bojovali sme a išli všetci za jediným výsledkom a to bola výhra....Druhý zápas, no do tohto zápasu nám absolútne nevyšiel vstup a hrali sme strašne ustráchane a boli sme úplne bez života a tak to nakoniec aj vyzeralo. Na zápasy ktoré nás čakajú by som povedal len toľko, že chceme jednoznačne dve domáce víťazstvá a nič iné neprichádza do úvahy, nič,  sme na domácom ľade pred domácimi divákmi, takže tu máme jediný cieľ hrať tvrdo priamočiaro a jednoznačne vyhrať!" Jednoznačne. Tu niet viac čo dodať...

 My len dodáme, že želáme veľa šťastia. Či už našim juniorom, nádejam, chalanom ktorí oddreli celú sezónu a majú šancu na úspech. Obrovskú. Je len na nich, ako si zoberú úvodné dva zápasy. My veríme, že rozumne. Nech si spomenú na kvantá zápasov, kedy si sami robili akú – takú atmosféru tým, že si sami, pokorne, búchali hokejkami o mantinel. Teraz ich na oba zápasy príde podporiť náš fan club! Príde chalanom prejaviť spolupatričnosť, a vliať im sily. Preto veríme, že svoje slová, myšlienky a túžby v dobré pretavia. Ukážu cestu svojim starším spoluhráčom. „Stašovci“ majú primárny cieľ, postup do vyraďovacej fázy sezóny, v suchu, no nohu z plynového pedála dole nedajú. Ani o centík. Práve naopak, prišľapujú na kvalite, nasadení, fúú, vážne ide do tuhého. Tešme sa a bavme sa, pokým máme tú možnosť. Buďme otvorení radosti, viďme ju na tvárach Kostúra, Grmana, Hlinku či Petra, Sabola, Lampera. Pocíťme ju. Dúfajme, že nám naše milované mužstvá HC´05 dajú nato dôvody. HC´05 do toho!!

P.S: Pre všetkých tých, ktorých by zaujímal denný zápasový režim našich „baranov“, čiže teraz mierené každému z Vás, čoskoro sa dočkáte!