Novinky - 27.02.2012 09:01

Skvelá výhra na ľade Košíc

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Do cesty sa im dostalo mužstvo, ktoré ich patričné danosti otupilo, a samo znásobilo tie svoje. Sľubne, nespochybniteľne prezieravo s pulzujúcou nepoddajnosťou a vierou, vštepenou hlavným myšlienkovým otcom.

Dvere od víťazstva sme Košiciam pribuchli my. Mužstvo vedené „domácim“ trénerom Milanom Stašom v piatok odprezentovalo veľa zo svojho kumštu a kvalít, a odnieslo si z ľadu trojnásobného majstra všetky tri body. Ten sa zdal v pohode, jeho hráči sa ocitli vo viacerých sľubných šanciach, no proti všetkým stál opäť muž v bielej maske „baranov“, a všetko, čo mohlo stiahnuť úsmevy z našich  tvárí, zastavil. V bránke nášho mužstva si to teda pohadzujú ako tenisovú loptičku. Sergej Chorošun sa včera vďaka 40 úspešným zákrokom stal 1. Hviezdou zápasu, a hodenú rukavicu Matúša Kostúra, tak skvelého v poslednom období, prijal.

Vyhrali sme. Po stratenom náskoku v Žiline, kde nám na výhru nestačilo ani trojgólové vedenie, to v piatok vyšlo. Dlho to bol bezgólový príbeh, jeho jedinú gólovú kapitolu, víťaznú, napísala strela Radomíra Heizera. Ten k opisu momentu stretnutia použil slovo trpezlivosť. "Bol to bojovný zápas s množstvom šancí. Nebolo to ale len o bojovnosti, obidve mužstvá si vypracovali viacero šancí, no brankári na oboch stranách boli výborní. Nám sa podarilo skórovať, trpezlivo sme na svoju šancu čakali, až prišla. Košičania urobili chybu, prepadli na útočnej modrej, od nášho obrancu prišla dobrá prihrávka, a keď mi to Maťo Češík posunul, vedel som, že treba už iba vystreliť. Padlo to tam, podarilo sa nám streliť gól a vyhrali sme."

Tréner Milan Staš to krátko po stretnutí videl podobne. "Porazili sme majstra na jeho ľade, čo je veľkým víťazstvom pre nás. Bol to dobrý zápas, zvládli sme ho takticky, počkali si na šancu,  tešili sa. Na konci zápasu, v oddychovom čase sme si povedali, že si musíme dať pozor na košických strelcov, a síce sme si skoro rukavicou dali vlastný gól, skvele sme to ustáli, a zaslúžene vyhrali." Hlavným prvkom úspechu bola v prvom rade skvele ušitá taktika nášho trénera. Na mieru použitá stratégia, ktorá nám dovolila sláviť úspech. Skvelé.

Potvrdilo sa teda zlepšenie výkonov nášho mužstva z posledných stretnutí. Dokážeme bodovať. Síce nie vždy reťazovo, pravidelne,  vždy však vieme zabrať keď je to práve za potreby. Neľakáme sa Slovana na vlastnom ľade, zakríknuto sa nešmýkame v Košiciach. Dobre. Výborne. Síce nás kvári nepríjemná maródka, a trojica našich hráčov Paľov, Marcinek, Cuník má zrejme po sezóne, tá naša začína chytať farbu. Punc dôležitosti a nutnosti „podojiť“ z nej všetko, toľko, koľko sa len dá. S fantastickým tandemom na lavičke, skvelými brankármi, druhou najlepšou obranou v súťaži (128 gólov – napr. Zvolen 165), skvelými ukazovateľmi v oslabeniach, v početnosti streľby, a v neposlednom rade našou pokorou a schopnosťami hlavne na klziskách súperov byť úspešní to musí ísť. A s našimi fanúšikmi to isto pôjde.

Stojíme teda na prahu veľmi dôležitého obdobia. Takéto dvíha v ľuďoch potrebu pomôcť svojmu mužstvu. Zberáme sa na cestu v play - off, no dovtedy nás ešte čakajú 3 zápasy základnej časti. V Poprade, v Martine, a poslednú čiarku urobíme doma so Skalicou. Určite nejde o ľahké zápasy, no potreba bodovať v nich je značná. Potrebujeme si vylepšiť vstupnú pozíciu pred play - off, niet nad čím váhať. To správne vzrušenie v klube znásobuje fakt, že i Juniori si to rozohrali skvele, a svoju sériu štvrťfinále play - off proti Dukle Trenčín načnú už v nedeľu 26.2. na ľade súpera. Želáme im veľa šťastia a nezlomnosti , a dúfame, že v stredu ich privítame na svojom ľade povzbudzovaním, a pomôžeme im v ich snahe dostať sa  cez súpera ďalej. Nech zvíťazí ich partia, súdržnosť, a nech s berú príklady od svojich starších, skúsenejších vzorov. Všetky predpoklady, aby nám aj oni robili stále väčšiu a väčšiu radosť, majú.

Teda, vysúvať rukávy, a makať. Všetci. Niet načo čakať. Možnosť žať pole úspechov je predo dvermi. HC´05 do toho!!!