Novinky - 14.02.2012 08:44

Zvuk struny trpezlivosti

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Pred odfukujúcou pauzou sa pre nás rozkrútil dobre a doprial nám tešiť sa z niekoľkých víťazstiev. Nepodaroval nám ho do dlane náhodou, svoje úspechy sme si namaľovali sami, a pestré pastelky chytáme do rúk opäť. Bodová dúha, na ktorú sa tak dobre pozerá, sa však už čochvíľa z piedestálu zalomí v oblúk.

Zrod sliniek v fanúšikovských dutinách to dáva tušiť sám. Ide do tuhého a pekne sa povozíme. Na rad prichádza fáza, kde ide o všetko, preto pokoj a priestor robiť chyby dostávajú nálepku „nechcené“. Je to fáza, keď všetko dobré z prebiehajúcej sezóny musíme zhmotniť v naše sebavedomie, a to menej vydarené radšej hodiť za hlavu. Nemá zmysel sa teraz bŕlať a rozoberať v polemikách, čo prinesie budúcnosť, hlavne pre tých ľudí, ktorým sme dali menší dôvod na pesimizmus a krátenie ilúzii, čo však musíme robiť určite, je veriť.

Viera vie niekedy človeka posunúť o meter vpred. Nám by možno stačilo, keby nás posunula niekedy potom cez prvé kolo play- off, tam však teraz myšlienkovo siahať ešte nechceme. Po víťazstve našej reprezentácie v Bielorusku by sme si radi víťazne zatlieskali aj my. Už v utorok nato bude možnosť v domácom zápase s Nitrou. Tá je súperom, ktorého by sme tak, ako doteraz, mali s pôžitkom na hokejkách „zhltnúť“, no na zdaní chutného predjedla sa môžeme popáliť, ak ho zjeme rýchlo v hlavách, a nenecháme ho na ľade poctivou prácou vychladnúť. Ak Nitru podceníme. Buďme ostražití i realisti, vyhrať musíme. No príde k nám súper, v ktorého drese nám v snahe dať svojej kariére novú šancu môže pribiť gólový klinec na stenu neúspechu Roman Tománek.

Hlavným chodom bude po, dúfajme, úspešnej zvládnutej Nitre, Zvolen. Náš rival, ku ktorému nás neviažu dvakrát iskrivé spomienky. Tohto sezónne zápasy s ním nás degradujú, nevieme v nich nájsť víťazné východisko s nespočetne veľa príležitostí, náskokov, energie a aury našich fanúšikov. Ani tentoraz hráčov nenechajú v štichu, prídu, a podporia ich! Bolo to veľa srdu a horkých slín na sumáre zápasov, duely so Zvolenom sú viac ako o prestíži o hrdosti, tú našu si teda spoločne prinavráťme späť.  Nebolo by teda proti logike aj tu dať ďalším a ďalším našim priaznivcom vedieť viac o zájazde. Ide sa v štvrtok 16.2. vlakom z hlavného nádražia v BB, odchod vlaku je o 16:08 h,  odchod vlaku po zápase zo Zvolena je o 21:42 h. Neskorší čas preto, lebo zápas je zo  začiatkom o 18:00 h. Cena lístka na vlak je 1,25 eur, cena vstupenky do sektora na státie na zvolenskom štadióne 3 eurá. Dúfame teda, že sa do tejto akcie zapojíte, a nebude to zájazd, ale invázia.

Na podporu našich hráčov sme si dokonca dovolili vymyslieť báseň.  Nie je to síce Hviezdoslav, ale veríme, že zožne aspoň uznanlivé prikývnutie osudu a vyhráme.

 
Barani spod Urpína hotujú sa zbraní,

v snahe napraviť si bilanciu, ktorá nás tak raní,

v zápasovom príbehu, bez farebného atramentu,

inváziou priateľstva, spoločného argumentu.

 

Bude to tuhý boj, spoločne ho zvládneme,

recept na úspech, v zápase nájdeme,

každý sa v duchu modlí, aby nám to vyšlo,

pre pokoj duše veríme, vyhrať by sa zišlo.

 

Zbytočne nás budú chcieť rytieri zastaviť,

tisíce ľudí plánujú sa za nás postaviť,

darmo tam bude Škrečko, Ďaloga či Baláž,

všetky aspekty víťazstva budú hrať v dresoch za nás.


Musíme teda dúfať. V bodové rozuzlenia našich zápasov ale i v pohodu, ktorú si vieme vytvoriť. Musíme dať všetko do zápasu s Nitrou, a ešte viac zo seba vydať vo Zvolene. Skúsme sériu, ktorá kľaje oči a dušu otočiť. Možno nebudeme mať nato, aby sme si odkrojili čistý trojbodový chlieb, no pokorne si môžeme rukou vydlabať  zdravú prostriedku, zabojovať, neprehrať. Je to na nás. Myšlienkovo sa kýveme v pozitívnych predstavách, no ono to tak skutočne môže byť. Ďalším, miernejším či o to viac prekvapujúcejším šokom bude výbeh hráčov na ľadovú plochu v utorňajšom zápase. Kroky vedenia, sponzorov, majiteľov, trénerov , hráčov a v neposlednom rade Vás priaznivcov sa v dobrom svetle premietnu, uvidíte. Aj to, ako pomôže tá básnička. Želajme si, aby vyšla, to by bolo radosti!! Ale nepredbiehajme, struna trpezlivosti na koncepčnosť počká, v unáhlenosti sa len a len pretrhne. HC´05 do toho!!!