Novinky - 05.02.2012 09:17

Spoločné vízie budúcnosti

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc 05 banská bystrica

Tak, ako sa už možno stáva tradíciou, aj tentoraz sa stretli naši fanúšikovia, a k príjemnej debate, ktorá sa dá kľudne označiť aj za besedu si prizvali svojich obľúbených hráčov. Že zámer všetkých zúčastnených porozprávať sa a zabaviť vyšiel na výbornú ani netreba zdôrazňovať.

 Iniciatíve fanúšikov vyhoveli a pozvanie prijali Matej Češík a Branislav Kubka. Akýmsi „tromfom“ usporiadateľov stretnutia mal byť náš „navrátilec“ Miroslav Hlinka, srdciar, ktorého fanúšikovia milujú, no pre súkromné povinnosti sa slušne ospravedlnil a prisľúbil účasť nabudúce. Hráčov ešte plniacich si tréningový režim v úvode zastúpil riaditeľ klubu pán Ľubomír Lenár, a ihneď sa stal terčom otázok týkajúcich sa nedávno končiacich sa prestupov."Som rád, že ste sa tu takto zišli. K prestupom, som potešený, že sa nám podarilo posilniť sa, v tejto sezóne bolo niekoľko zápasov, ktoré sme prehrali o jeden gól, preto bolo našim cieľom posilniť útok a získať kvalitného centra. Fín Tuukka Pulliainen je hráč do „hry“, ktorý sa už dva roky pozná s Jarmom Jokilom, hrávali spolu, sľubujeme si od neho veľa. Mira Hlinku predstavovať netreba, je váš obľúbenec, podpísali sme i najproduktívnejšieho beka prvej ligy Petra Novajovského, a keď si k tomu prirátame, že dvojica zranených Ján Sýkora s Jarom Jabrockým vybehne na ľad už 14.2, náš zámer mať 4 kvalitné formácie vyšiel," , dúchol za poriadnu dávku svetlej nádeje dobre naladený  pán riaditeľ.

Ešte predtým, ako prišli obaja hráči stihol pochváliť mladých hráčov. "Veľmi sa mi páči Filip Nemček, v jeho prípade ani nehovorme o mladom hráčovi, ale o plnohodnotnom členovi kádra,  je výborný. Takisto Tomáš Matoušek, vo vedení klubu sme sa názorovo zhodli, že každým zápasom ide dopredu. Dnes podpísal novú zmluvu," nešetril chválou, no po príchode hráčov prenechal priestor im.  Z dua hráčskeho zastúpenia si nával otázok ako prvý užil Matej Češík (23), náš odchovanec sršiaci výbornou náladou a hláškami, po ktorých sa celá miestnosť často otriasala v základoch. "Som rád za pozvanie, osobne sa s vami niektorými veľmi dobre poznám, spomínam si na veľa príhod, na výjazdy, na moje cesty domov po zápase a ľudí s mojím dresom, ktorí stvárali veci, že keby som  to bol skutočne ja, tak mám po chlebe," narážal na nespratníkov s jeho dresom, ktorí si v piatok po zápase stihnú aj čo - to vypiť. "V Banskej Bystrici som spokojný, minulé sezóny boli super, doma vo vyhradenej poličke mám medailu za minulý rok, a želal by som si, aby k nej nejaká pribudla i tento rok. Bude to ťažšie, v tabuľke nestojíme ako po minulé roky, no ak na play - off vyjde forma, pohoda, a euforicky sa zdvihne nálada v šatni, je to možné," trošku zatúžil po minuloročnej radosti „Češo“.

K dobrej nálade prispel i Braňo Kubka (23). Na rozdiel od Mateja však pôsobil tichším dojmom, no ihneď si u fanúšikov našiel tých „svojich“. Darmo, spoločné záujmy a priateľstvá vedia zblížiť. "Som odchovancom Detvy a odtiaľ som putoval sem do Banskej Bystrice. Našiel som tu výbornú partiu, o to sa do extraligy lepšie etablovalo, v šatni je stále pohoda a sranda, a síce som na takomto posedení prvýkrát vo svojej kariére, mám z neho dobrý pocit a je tu zábava." Svoje si „vypočul“ na margo nízkej gólovej produktivity, no na oplátku jeho defenzívne kvality vyzdvihli všetci.  Takisto i skromnosť, no pravdou je, že obaja hráči do súkolia fanúšikov zapadli výborne!

Stretnutie teda vyšlo. Bolo radosťou sa pozerať na šťastné tváre priaznivcov, odchádzajúcich so stretnutia s dobrým pocitom. Takisto hráči pocítili, že za nimi niekto stojí, a spolu veru vyprodukovali „výbušnú“ zmes dobrej nálady. Podporiť akciu prišiel ako aj minule pán riaditeľ, a dal tak jasne najavo, že im na fanúšikoch záleží. Klub si totižto v svojej hierarchii cení priaznivcov veľmi vysoko a vyšiel im neraz v ústrety. A takouto formou „zhodnocuje“ ich spätosť ku klubu a fandenie, ktoré dáva našim zápasom ten správny punc a grády, a aj táto akcia pomohla väzby medzi všetkými zainteresovanými pred dôležitou fázou sezóny utužiť ešte viac. Ostáva teda už len veriť v úspešný záver sezóny a tešiť sa na ďalšie vydarené stretnutie.