Novinky - 24.01.2012 12:44

Genéza nášho úspechu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc 05 banská bystrica

S opatrnosťou, no víťazstvá na Slovane a doma s tabuľkovým susedom, so Žilinou, sú konečne javom, keď nám ako po iné duely neostala na konci horká dužina prehry, ale sladký trojbodový nektár.

 Embargom ambícií sme najprv dobili bratislavské hradby, spôsobom sebe vlastným. Pomaly, potichu sme si  hrali svoju hru, a aj po góloch Slovana sme nepanikárili a vždy našli skorú a potrebnú odpoveď. Že ten nie je a ani nebol v pohode, čomu nasvedčuje aj terajšia výmena hlavného trénera, nás nemusí zaujímať. Pretože boli sme to my, kto nevešal hlavy, a aj keď s blížiacim sa koncom zápasu sme sa dostávali do mierneho kŕča, nevzdali sme to. Gól Filipa Nemčeka nás posunul napokon až k samostatným nájazdom, a boli sme úspešní, v Bratislave v tejto sezóne už do tretice, a ostali sme jediným tímom, ktorý na horúcom bratislavskom ľade neprehral!

Potvrdiť body bolo nevyhnutné aj proti Žiline. Doma pred vlastnými divákmi to nešlo ľahko, predsa sme to dokázali. Nakopol nás úvod zápasu a "narodeninový" gól Marcusa Kristofferssona, brankár Laco, ktorý nám to v tejto sezóne už niekoľkokrát sťažil, stačil reagovať len sklamaným pohľadom.. Dobre! Zo sedla zápasu nás na chvíľu postrčil rýchly Huna, no káru víťazstva potiahli opäť skvelí Jokila s Marcusom, ten to patrične i zapil, a už sa nemusíme čudovať hláškam, ktoré poletujú pubmi v celom meste, že "Kristoffersson je jednoducho frajer".

Humor však teraz musí ísť stranou. Opakuje sa to dookola, no prichádza fáza sezóny, keď je každý nastávajúci zápas akýmsi finále. Úlohou v každom z nich je bodovať, nič iné nám neostáva. Stojíme pred bránami play- off, kľúče k postupu stále držíme my, no odspodu cítime bodový ohrev Martina, ktorý sa napriek boriacim sa vnútroklubovým problémom prebudil a poriadne nás v posledných kolách popreháňal. Spolu s ním sme sa vďaka naším vydareným zápasom a najmä výhrami na ihriskách súperov veľmi sympaticky dotiahli  na Žilinu, na ktorú strácame 4 body, a na dohľad je už aj 6. Trenčín, na neho máme 6 bodové manko. Otázka konečného umiestnenia bude ešte veľmi zaujímavá.

Svoje ciele sa pokúsime naplniť už v piatok proti Košiciam. Proti súperovi, ktorý je výzvou. Má najlepší káder v súťaži, produkuje účelný, rýchly a priamočiary hokej, no srdiečkom, pokorou a nasadením sa mu so zaťatosťou postavíme ako rovnocenný protivník. S túžbou vyhrať. Napichnúť ho na naše „baranie rohy“ a trošku s ním porobiť poriadok. Ponúknuť fanúšikom dôvod na úsmev a pohýbať naším terajším umiestnením smerom nahor. A v ďalších domácich zápasoch nasledujúcich po sebe, s Popradom a Martinom túto ideu potvrdiť.

HC´05 do toho!!!