Novinky - 18.01.2012 09:48

Stále tie isté maniere!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc 05 banská bystrica

Napriek množstvu vyložených šancí, akcií, oddaných súbojoch a fantastickému povzbudzovaniu obecenstva sme prehrali. Smutné. Diaľnica frustrácie naprieč celým mestom.

Veľké zápasy, obzvlášť derby, sú o prestíži. V tých tohtoročných sa nám so Zvolenom absolútne nedarí, všetky doterajšie zápasy sme prehrali.  Dôvody majú stále toho istého pôvodcu, nedávame góly. Boríme sa s tým dlhodobo, bolestivo až neuveriteľne sme v zápasoch pozahadzovali také „okaté“ šance, aké je skôr umenie nepreremeniť. Otázka, prečo? Prečo je tento náš neduh na našich hokejkách tak vírusovo zalepený, prečo nie a nie odkliať, zmiznúť?

Musí sa to prelomiť. Nikto nesmie strácať nádej. V zápasoch vonku sme sa v poslednom čase výdatne rozstrieľali a pozapisovali si niekoľko veľmi dôležitých bodových ziskov. Zdá sa, že momentálne nám to na súperovom ľade ide lepšie. Domáce prekliatia však nemôžeme tolerovať donekonečna! Nemáme tak zlé a slabé mužstvo, aby sme sa krčili vedno s Martinom o skóre na zomierajúcom mieste k postupu do play- off. Nie sme horší od Zvolena, a určite nie o toľko, aby nás porážal ako na bežiacom páse.

Je to aj o rešpekte. Nedarí sa nám to doma zlomiť jedným zápasom, napríklad Trenčínu, keď sme ho hostili naposledy, sme mali naložiť ako naposledy Skalica osmičku. Nech aj súperi sem neprídu tak sebavedomo, a nehrajú s pocitom, že sa im nič nemôže stať, že sa neefektivitou porazíme sami. Aj v nedeľu  sa brankár Sáblik určite neraz v duchu nechápavo pýtal, či to on je taký skvelý, alebo ho len triafame. Čistý nájazd- nič. Prázdna bránka- nič. Ďalší nájazd ... Zvolenu sme tri body uložili do zlatého vrecka, dvoma gólmi v závere ešte poviazali slučkou, a s horkým blenom v ústach pustili dolu Hronom.

Nedá sa nič robiť. Derby nás pobozkalo horkým bozkom. To víťazné čaro z neho nám chýba, nesmie nás to však odradiť. Musíme ísť ďalej, s pokorou od zápasu k zápasu. Veriac, že už nebudeme musieť lamentovať nad gólovými diétami svojich miláčikov, ktorým na výkon, nasadenie, nemôžeme povedať mäkké „f“. Musíme ich podržať, stáť za nimi, problémy aké sú a aké máme sa nedajú zabaliť do guličky a prehodiť na niekoho iného. Musíme a vieme si s nimi poradiť aj sami. A Zvolenu to zdravo a športovo vrátime aj s úrokmi. Spoločne! Veriť  sa niekedy oplatí.... HC´05 do toho!!!