Novinky - 13.01.2012 22:13

Výhru v Nitre sme kontrolovali od úvodu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Góly: 31. Mašlonka (Hamrák, Gurčík) - 4. Heizer (Cebák, Hvila), 12. Hvila (Jokila, M. Grman), 33. Jokila (Hvila, M. Grman)
Vylúčení: 6:3 na 2min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, Müllner - Výleta, P. Šefčík, 1723 divákov

Nitra: I. Fedor - Rais, Ďurák, M. Bača, Gurčík, Ordzovenský, Kružík, K. Grman, Árvay - Kropáč, Hrnka, G. Saliji - Martin Segľa, Káčer, Fojtík - H. Ručkay, Hamrák, Mašlonka - Šumichrast, Bene, Piačka
Banská Bystrica: Chorošun - M. Grman, Kubka, Huba, Cebák, Bambúch, Cunik, Beňa, Brňák - T. Hričina, Jokila, Hvila - Kristoffersson, Heizer, Kútny - Marcinek, Češík, M. Kokavec - Matoušek, F. Nemček, Lamper

Po opatrnom úvode zlepšil tempo hry gól hostí. V 4. min brankár Nitry Fedor vyrazil Cebákovu strelu pred nekrytého Heizera, ktorý zblízka otvoril skóre. Vyrovnať mohol o dve minúty Fojtík, ktorý svoju peknú individuálnu akciu nedoviedol do gólového konca. V 12. min najskôr hostia ustáli šancu Ďuráka, aby kontrovali v následnom protiútoku. Krížna prihrávka Jokilu našla nestráženého Hvilu, ktorý prekonal Fedora.

V 25. min zaujal pekným prienikom Fín Jokila, no tretí gól hostí nepridal. S chuťou hrajúca prvá formácia hostí si vypracovala sľubné príležitosti aj v 30. min, no za ich nevyužitie trestal domáci Mašlonka. Jeho tvrdú strelu z pravej strany našiel Chorošun až v bránke. V 33. min však hostia rýchlo získali späť dvojgólový náskok. Jokila na modrej čiare šikovne počkal na vhodný moment k strele a urobil dobre. Po jeho pokuse bolo 1:3. Do konca druhej tretiny zaujali ešte šance Kropáča v 35. min a Cebáka v 39. min.

Po druhej prestávke v 42. min v nájazde dvoch proti jednému neuspel hosťujúci Grman, aby skóre v 49. min nezmenil ani v samostatnom úniku domáci Garip Saliji. V ďalšom priebehu sa zápas už len dohrával. Zaujímavých šancí bolo minimum a aj preto sa už skóre viac nemebilo.

Karol Kolečáni (tréner Nitry): "Banská Bystrica má konsolidovaný káder a podala aj taký výkon. Ak chceme byť úspešní, každý náš hráč musí hrať na hranici svojich možností. Spravili sme dosť individuálnych chýb a už prvé dve z nich súper potrestal. Potom to už bolo z našej strany trápenie."
Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Základ nášho víťazstva sme položili už v prvej tretine, keď sme dali dva góly. Odvtedy sme sa snažili kontrolovať vývoj, čo sa nám aj darilo. Na gól domácich sme rýchlo reagovali a v ďalšom priebehu sme umnou hrou kontrolovali hru a zápas napokon dotiahli do víťazného konca. V tretej časti sme nevyužili niekoľko šancí, čo sa nám mohlo vypomstiť."