Novinky - 12.01.2012 14:06

Miláčik i gólový zabijak

Huste.tv Autor: Huste.tv

Po skončení predchádzajúcej sezóny neostal v kádri HC ´05 kameň na kameni. Po radosti z bronzových medailí zavládol v tábore fanúšikov menší smútok. Odišiel jeden z ich najväčších miláčikov. Lukáš Hvila sa spolu s ďalšími hráčmi pobral inou kariérnou odbočkou, do mužstva HK Jesenice, hrajúceho rakúsku EBEL ligu. Čo však hokejový osud chcel možno schválne, Lukáš sa do košiara „baranov“ vrátil späť. Ako sám hodnotí svoje zahraničné dobrodružstvo, a v akom stave našiel novovytvorené mužstvo trénera Staša nám priblíži v nasledujúcich riadkoch.
 
„V Slovinsku som bol spokojný, čo sa odvíja od toho, že sa mi vcelku dobre darilo a bol som aj druhým najlepším strelcom v rakúskej lige a rýchlo som si na ligu zvykol , vyhovovala mi. Čo sa týka klubu HK Jesenice, radšej ostávam bez slov. Boli veci, ktoré si radšej nechám pre seba a už sa k tomu nechcem vracať.“ - začal svoje rozprávanie Lukáš, pričom tajnostkársky „zahmlil“ to, čo sa o meškajúcich výplatách v slovinskom klube vedelo. „Návrat do HC ´05 hodnotím pozitívne vzhľadom nato, že sme sa dohodli na podmienkach, ktoré mi splnili a som rád, že som tu, pretože som chcel chlapcom prísť pomôcť a mám tu aj priateľku a sme obaja radi, že môžeme byť takto spolu. Veru, Lukáš svoje slová o pomoci nehovorí náhodou, jeho bilancia 5 gólov a 7 asistencií v 9. zápasoch hovorí sama za seba. A vďaka jeho priateľke Eve Martinkovej, úspešnej to fitnesske, sa nejedni oči na tribúne obzerajú nielen po dianí na ľadovej ploche...
 
Čo však Lukáša určite nepotešilo, bolo a je postavenie mužstva v extraligovej tabuľke. „Ťažko je mi hodnotiť to ako stojíme, keďže som tu odohral len deväť zápasov, neviem čo sa tu za tu dobu dialo, keď som bol preč. Tím je podľa mňa iný od toho minuloročného tým, že odišlo pár skvelých hráčov ako aj starších skúsených hráčov. Preto je teraz všetko na hráčoch, ktorí ešte nemajú toľko toho odohrané, ale poctivým tréningom, bojovnosťou a srdcom môžu získať nové skúsenosti, ktoré im pomôžu v ďalšom napredovaní.“  To je síce pekné a ambiciózne,aj od vedenia klubu ktoré dáva šancu mladým a odchovancom, no s výsledkami v tejto sezóne nie je veľmi spokojnosť. Body chýbajú, pred blížiacim sa play - off dôležitosť každého jedného stúpa. „Tak týmto pádom, že nemáme toľko potrebných bodov, ktoré by nám  už teraz s určitosťou zaručovali play - off, musíme vstupovať do každého zápasu na 100 percent. Pre nás sú to už zápasy, v ktorých musíme odovzdať všetko.  Je ťažké si vyberať súpera, keďže prvé štyri tímy sú mimoriadne vyrovnané. My sa v prvom rade musíme dostať do play - off. To je náš hlavný cieľ. Teraz je ešte ťažké povedať, kam by sme to dotiahli, keďže máme pred sebou ešte zápasy základnej časti.“ V nej nás čaká ešte nejeden ťažký a dôležitý zápas.  Ak by v nich však vždy bolo tých 100 percent ako hovorí Lukáš, nemáme sa  čoho obávať.
 
O tom, že by si Lukáš opätovne rád užil radosť s Banskou Bystricou niet pochýb. Zopakovanie vlaňajška by určite nebolo zlé, aj keď ešte stále ho to ťahá do zahraničia. „Celkom ma zaujala rakúska liga, bol by som rád, keby som sa tam mohol ešte vrátiť, ale samozrejme, už do nejakého rakúskeho klubu.“  V meste pod Urpínom sa však teší takej obľúbenosti, že by sa mu odchádzalo určite ťažko. Fan club si ho dokonca v jednej internetovej ankete zvolil za najobľúbenejšieho  hráča tímu! „Je to pekné a vážim si to a môžem im len odkázať, že ďakujem a verím, že ich svojimi výkonmi budem aj naďalej tešiť i keď niekedy sú zápasy, že aj nám hokejistom to nejde.“
Bývalý hráč Popradu, Košíc, Žiliny, Zvolena a spomínaných HK Jesenice  si na svoje športové motto nepotrpí. „Nemám žiadne motto, proste sa snažím na sebe pracovať a do každého zápasu sa snažím dať všetko čo je vo mne“. V tom súkromnou má jasno. Ako zdravo zmýšľajúci a v láske šťastný muž si najviac cení skromnosť ,  lásku a zdravie.  Medzi jeho obľúbené filmy patrí  Bratstvo neohrozených, obľubu našiel v hudobnej klasike Metallice,  rád sa osvieži nápojom Coca- Cola  Zero, a ako človeka či hokejistu si váži Tomáša Vlasáka.
 
Ako hokejistu si Lukáša Hvilu váži i nejeden priaznivec nášho klubu. Oprávnene. Hokejistu, ktorý hrá agresívne, odjazdí celý zápas a popritom vymyslí niekoľko kreatívnych akcií nie je veľa. A gólovosťou, tou si spolu so svojou skromnosťou a spontánnosťou naklonil všetkých.