Novinky - 07.01.2012 13:38

Fantastické víťazstvo!

Huste.tv Autor: Huste.tv

Takto je to dobré. Zápas so Skalicou, prvý domáci v tomto kalendárnom roku, bol ako z partesu.  Ponúkol všetko. Od výborného a zaslúženého výsledku cez heroický výkon hráčov až po neskutočný aplauz šťastného a spokojného publika. Po rozumnom zápasovom príbehu a na isté chvíle aj dosť zaujímavej zápletke pri pohľade na konečný výsledok nebolo čo riešiť. Tabuľkového lídra sme trhali do zápasového kúta nevšímavosti.
 
Ten impulz, ktorý nám chýbal, prišiel. Usmialo sa na nás šťastie? Konečne?!. Naštartoval nás úvodný gól, pre mnohých nepochopiteľný, nevídaný, ale... Spomeňme si na Škvaridlovu žabku  v zápase so Zvolenom, keď sa jeho nahodený puk popreobracal nadpozemskou trajektóriou a prepadol za Kostúra. Už si svoje šťastie musíme prečerpať aj my! Už to musíme byť my, kto si svojmu športovému šťastiu pôjde naproti. Ale nebolo to len o šťastí. Taký disciplinovaný, sýty a konzistentný výkon si banskobystické publikum dávno nepamätá.
 
Asi povolil ten ventil, ktorý nám občas nedovolil dýchať. Poriadne a z pľúc sa nadýchať víťazstva, radosti, spokojnosti, ovácií. Dlhodobo sme sa krčili nemohúcnosťou dávať góly, dlhšie bodové šnúry sa trhali ešte v zárodku, psychicky na tom hráči nemohli byť dobre. Viete ako to je. Aj Vy by ste sa cítili ťažko, keby ste zaškrtali tiket, a pri losovaní by ste sa postupne zo správnych čísel tešili natoľko, až by Vám posledné číslo ušlo o jedno – dve, a výhra by bola fuč. Nejako takto si to hráči a realizačný tím odžili nespočetne krát.
 
Aj keď ani včera  nemuselo byť veselo. V čase dvojgólového vedenia sme v strednom pásme zbytočne stratili puk a pykali sme. Gólom. Mohol nás podlomiť, priniesť na hokejky neistotu, nepohodu, ale, počuli ste to?? Ako prví sa ozvali fanúšikovia, fanklub, a po góle začali skandovaným chorálom biť na banskobystrickú hruď a hlasno hnať „Baranov“ do ofenzívy. Umlčali prehrešky prebiehajúcej sezóny. Heroické a fantastické víťazstvo je naše. Po góloch, akciách sa diváci len tak „miesili“, a pozápasové ďakovačky v stoji ani nepotrebujú ďalší komentár.
 
Jednoducho fantastický zápas. HC´05 do toho!!!