Novinky - 01.01.2012 10:34

Koleso pozitívnych dejín

Huste.tv Autor: Huste.tv

S Novým rokom, ktorý sme patrične privítali, prichádza čas predsavzatí. Ponúka priestor na vyslovenie prianí a želaní, i nato, aby sme sa spätne obhliadli za tým starým. Ten nám priniesol radosť. Bronzová medaila za konečné tretie miesto z minulej sezóny je úspech, ktorý sa docenil časom. Nie ďaleko sme boli od brán vytúženého finále, a nie malá bola eufória medzi fanúšikmi, ktorých heroicky hrajúci hráči strhli do deja neľútostného play- off tak silno, že tohtosezónnym výsledkom nechcú a ani nemôžu uveriť.
Nečudo, že fanúšikovia si od Nového roku sľubujú obrat. Už by neradi videli zápasy, kde naši hráči potia krv, statočne odolávajú nátlakom súperov, a keď sa dostanú do šancí, zahadzujú ich s takou ľahkosťou, akým je spúšťanie sa na sánkach po zasneženej dedinskej lúke... Snaha, urputnosť, nasadenie, to všetko k výsledkom, s ktorými by bola spokojnosť, nestačilo. V hre, v myslení, v predstavách nám chýba ľahkosť a viera. Nie vždy nám to išlo, ale je čas, keď sa všetko zmeniť dá. Koleso dejín môže všetko trápenie z tejto sezóny pomlieť na prach.
Máme nárok myslieť pozitívne. Vedenie, tréneri, hráči i fanúšikovia. Tí síce pošomrú nad tohtosezónnou neefektivitou, s ktorou sa boríme, párkrát nejeden z nich šípi prstom nad nemohúcnosťou doviesť zápasy do zaslúženého konca, ale čo je potešiteľné a dôležité zároveň, že za mužstvom stoja. Vždy. Osobitne fanklub, zoskupenie verných a skalných, ktorí za klub dajú aj dušu, a ktorých treba oceniť. Ich fantastický prístup a citová väzba s klubom je základným kameňom k úspechu, ktorý nás v tejto sezóne, verme, ešte len čaká.
Nádej, že sa budeme už len tešiť tu je. Mužstvo starý rok zakončilo vo veľkom štýle, a z 3 zápasov vydolovalo 7 bodov. Tie nás posunuli opäť o čosi hlbšie do tabuľkových hladín play- off, a dali šancu bojovať o priečky nad nami. Tam, kde patríme. Tam, kde ísť chceme a vieme. Bolo by super, keby sme šnúru úspešných zápasov natiahli v Martine, a definitívne mu poslali výhybku poza náš chrbát. To by aj nasledujúce dva domáce zápasy dostali iný nádych. Skalicu i Trenčín sme doma zdolali, preto je namieste veriť, že tá eufória a radosť z hokeja z nás vykypí ešte sýtejšie a emočne nabitejšie.
Preto verme a spoločne dúfajme, že sa budeme radovať. Z víťazstiev, zo spoločného úspechu. Z ovácií fanúšikov, z ich vernosti. Z klubizmu a pozitivizmu, ktorý sa šíri našou staručkou halou. Pomenujme veci pravým menom a povedzme si, že zatiaľ úplne spokojní nie sme. Ale ak spokojní byť chceme, všetci spoločne si zaželajme, nech sa nám darí, a nech „spáchame“ ešte nejedno pozitívne prekvapenie.
Touto cestou by sa patrilo veľa úspechov do Nového roku popriať celému klubu od vedenia až po hráčov, ale aj Vám, naším verným fanúšikom, a okrem šťastia a zdravia Vám zaželať, nech sa Vám darí na každom kroku. HC´05 do toho!!!