Novinky - 06.12.2011 21:17

O prehre v Trenčíne sa rozhodlo v závere

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

Dukla Trenčín - HC'05 Banská Bystrica 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Góly: 15. P. Fabuš (Sojčík, Melichárek), 28. J. Gašparovič (M. Biro), 34. Tybor (J. Gašparovič), 59. P. Fabuš (Trefný), 60. Tybor (Biro) - 33. M. Grman, 52. Kristoffersson (Heizer, M. Kokavec) Vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Junek, Výleta, 1030 divákov Zostavy: Trenčín: V. Kováč - Bobček, Trefný, M. Biro, Gabriš, Štindl, E. Bednár, Habšuda - P. Fabuš, Sojčík, Melichárek - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - O. Mikula, A. Šťastný, M. Filo - Radulay, P. Kopecký, Lelkeš Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Brňák, Paľov, M. Grman, Kubka, Bambúch - Tománek, Jabrocký, T. Hričina - Kristoffersson, Heizer, M. Kokavec - Jokila, Češík, V. Kútny - Marcinek, Petro, Bendík

V 3. min hostia síce dosiahli gól, rozhodca ho však po konzultácii s videom neuznal a namiesto toho Bystričania hrali presilovku. Mužstvá síce svižne korčuľovali, hernej krásy a vzruchu pred bránkami však bolo pomenej. O niečo aktívnejší boli Trenčania, v 15. min Fabuš opakovanou strelou bekhendom do odkrytej bránky otvoril skóre, v 19. min navyše Tybor trafil do žŕdky.

Rozháranú a nesúrodú hru v prostrednej časti ozvláštnili aspoň góly. Najskôr v 28. min Biro vysunul do brejku Gašparoviča a ten nezaváhal - 2:0. Potom v 33. min kontroval kontaktným gólom Grman, ktorému sa podarilo s pukom obísť okolo celej bránky a z otočky vsietiť. Už o necelú minútu sa priebojný Tybor predral až ku bránke a prestrelil gólmana - 3:1.

V tretej tretine bola vyššia iniciatíva na strane hostí, ktorí zatlačili protivníka a v 52. min Kristoffersson strelou spoza protihráča znížil. Trenčín hral v tejto časti pasívne a do útoku sa dostal len sporadicky. Domáci však ustáli niekoľko skrumáží vo vlastnom obrannom pásme. V 59. min sa náhle dostal do brejku Fabuš, ktorý obišiel aj brankára a do odkrytej bránky rozhodol o víťazovi. Štyri sekundy pred koncom duelu ešte počas banskobystrickej power-play Tybor do prázdnej bránky podčiarkol výsledok - 5:2.
 
Juraj Jakubík (asistent trénera Trenčína): "Sme radi, že v tomto nervóznom stretnutí sa nám podarilo zvíťaziť najmä zásluhou bojovnosti. Strelili sme šťastné góly a konečne sme súperovi dokázali odskočiť na viacgólový rozdiel. V tretej tretine sme sa dostali pod tlak, ale z tejto situácie sa nám paradoxne podarilo vyťažiť víťazstvo. Ďalšia skutočnosť, ktorá nás môže tešiť je, že ďalší odchovanec trenčianskeho hokeja junior Habšuda odohral dobrý zápas, čo môže byť prísľubom do budúcnosti."

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Prvé dve tretiny boli asi najhoršie, ktoré Banská Bystrica odohrala za štyri roky môjho pôsobenia v klube. Pred treťou tretinou sme preto v kabíne zvýšili hlas, stiahli sme zostavu na tri formácie a začali sme dôsledne napádať súpera. Táto zvýšená bojovnosť nám priniesla kontaktný gól, ktorý nás ďalej vyburcoval, ale ďalšie - častokrát vyložené šance - sme už nedokázali premeniť. Hoci sme bojovali až do konca, v závere sme dostali nešťastný štvrtý gól. Preto už musí byť pre nás len poučením to, že nestačí v zápase hrať len 20 minút."