Novinky - 28.11.2011 10:55

Ofenzívne rady "baranov" posilnia Lukáš Hvila s Jaroslavom Jabrockým

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc05.sk

Staronovou tvárou v kádri HC ´05 Banská Bystrica je Lukáš Hvila. Popradský odchovanec, ktorý onedlho oslávi tridsať rokov, sa upísal Banskej Bystrici do konca sezóny. Lukáš Hvila v minulej sezóne dopomohol "baranom" k bronzovým medailám, keď v základnej časti v 42 zápasoch strelil 10 gólov a k tomu pridal 20 asistencií. V play - off patril k najlepším strelcom tímu, v 13 zápasoch mal bilanciu 6+4. Túto sezónu Hvila začal v slovinskom klube HK Jesenice,ktoré hrajú rakúsku EBEL ligu, kde v 18 zápasoch strelil 10 gólov. Lukáš Hvila hrával v slovenskej najvyššej súťaži okrem B. Bystrice v rodnom Poprade, Košiciach, Žiline a vo Zvolene. V Plzni si vyskúšal čekú extraligu.
Tak isto do konca sezóny prichádza do Banskej Bystrice tridsaťjedenročný útočník Jaroslav Jabrocký. Na Slovensko sa vracia späť po necelom roku. Popradský rodák v minulej sezóne v drese Martina strelil v 51 stretnutiach 27 gólov, k tomu pridal 20 asistencií. V priebehu sezóny však z Martina prestúpil do druhej najvyššej švédskej ligy, kde v drese Vasterasu v 12 stretnutiach mal bilanciu 4+4. Pred začiatkom tejto sezóny odmietol viacero ponúk zo Slovenska a rozhodol sa pre český prvoligový tím Piráti Chomutov. V slovenskej extralige si zahral okrem rodného Popradu aj v Žiline a Martine.
"Sme radi, že po dobrej spolupráci s agentom obidvoch hráčov Romanom Gracom sa nám podarilo zrealizovať príchod Lukáša a Jara. Očakávame od nich, že budú produktívni a pomôžu Banskej Bystrici k zvýšeniu streleckej efektivity, keďže momentálne sa v tomto smere trápime" - vyjadril  sa na margo dvoch nových posíl športový manažér Vlastimil Plavucha.
Obidvaja by mali zažiť premiéru v bystrickom drese už v piatok, keď doma privítame Martin. "Už sa iba čaká na potvrdenie medzinárodných transferov, či už na slovinskej, alebo českej strane" - doplnil Plavucha.