Novinky - 27.11.2011 20:56

Zápas s Popradom sme si sami pokazili

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 B. Bystrica - HK AutoFinance Poprad 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Banskobystričania si sami pokazili prvú tretinu, v ktorej prestrieľali Poprad, mali tlak, ale prehrali ju 0:2. Už v 30. sekunde pohrozil hosťujúci Kuľha a ukázal, že do banskobystrickej bránky vedie cesta cez rýchly prechod a kľučky, aj keď Chorošuna neprekonal. V 9. min mal šťastie Melicherčík, keď po Heizerovej strele z ľavého kruhu zazvonila žŕdka a následne banskobystrický útočník neposlal odrazený puk do odkrytej bránky. O minútu neskôr hrozil Poprad v presilovke. Po zlej rozohrávke Chorošuna sa pred ním ocitli Koskinen a Vandas, ale gólmana neprekonali. Na opačnej strane strieľal v oslabení Češík, prekonal Melicherčíka, ale puk zostal pred čiarou a nemal ho kto dostať za ňu. Hostia následne vyhrali vhadzovanie pred vlastným brankárom, založili rýchlu akciu, Kmiť sa pekne prekľučkoval až pred Chorošuna a nedal mu žiadnu šancu - 0:1. Tlak Banskej Bystrice bol enormný, ale Melicherčík podržal tím pri šanciach Bambúcha, Paľova a Marcinka. Domáci zle zahrali presilovku a v 17. min pykali, Tománek s Jokilom sa ponúkali na modrej, kto zoberie puk a to využil Kmiť. Kubka už nestíhal hasiť situáciu a popradský útočník uspel pred Chorošunom aj druhýkrát - 0:2. Paľov potom v závere tretiny netrafil puk pred poloprázdnou bránkou hostí.

Smolu mali dlho "barani" aj v druhej tretine, nešlo im to kombinačne, napríklad v 22. min Heizerovi s Kristofferssonom. O tri minúty neskôr Novák prihral Kútnemu, ktorý zblízka netrafil puk do odkrytej bránky. Poprad ožil až v 36. min, ale Kuľhovi v dobrej šanci asi z dvoch metrov chýbala presnejšia muška. Banskobystričanom napokon vyšla presilovka v závere druhej časti, keď Paľov vystrelil z ľavého kruhu a po teči hosťujúceho Hulta puk skončil za Melicherčíkom - 1:2.

Aj v tretej tretine boli aktívnejší domáci hokejisti, ale už si nevytvorili toľko šancí, naopak nebezpečné situácie si vytváral pred Chorošunom Poprad. V 42. min sa pokúšal o zvýšenie z dorážky Hult a o štyri minúty neskôr mohol skompletizovať hetrik Kmiť, ale z ľavého kruhu neprekonal Chorošuna. Pohorel aj Rapáč a v 55. min nebol úspešný ani brejk Koskinena. Domáci síce búšili do súpera, ale so strelami od modrej nemal Melicherčík problémy a vždy vedel dobre zorientovať. V záverečnej hre bez brankára mohol poslať puk do prázdnej bránky Rapáč. Nepodarilo sa mu to a tak smolu domácich potvrdil vlastným gólom Češík, ktorý prihrával z rohu ihriska na modrú čiaru a puk sa dokotúľal do opustenej bránky "baranov". Rozhodcovia ho pripísali Suchému, ktorý sa ho z hostí dotkol ako posledný.

Góly: 40. Paľov (Češík, Kútny) - 11. Kmiť (Vaic, Kroták), 17. Kmiť (Kovačevič), 60. R. Suchý. Vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1 , rozhodovali: Jonák - J. Tvrdoň a M. Orolín, 1326 divákov.

HC'05: Chorošun - Cebák, Haverinen, Grman, P. Huba, Kubka, Cunik, Brňák, Bambúch - Tománek, Jokila, T. Hričina - F. Novák, Češík, Kútny - Krisstoffersson, Heizer, M. Kokavec - Marcinek, Paľov, Petro.

HK AutoFinance: Melicherčík - D. Brejčák, R. Suchý, A. Novotný, Kovačevič, M. Šterbák, Fabian, D. Kramár - Vandas, Koskinen, Kuľha - A. Kroták, Kmiť, Vaic - Svitana, Hult, Rapáč - Škovira, A. Nedorost, Gellerstedt.