Novinky - 04.11.2011 21:05

Zlatá výhra so Skalicou

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Gól: 4. Jokila (T. Hričina, Haverinen), 26. M. Kokavec (Bambúch), 32. J. Sýkora (Kútny, Češík), 54. Kútny (J. Sýkora, Češík) - 24. T. Mikúš (Holovič), 24. J. Hruška (Pálffy, R. Školiak)
Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše R. Školiak (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, Snášel, 1739 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Haverinen, Kolba, P. Huba, Kubka, Cuník, Paľov, Bambúch - Tománek, Jokila, T. Hričina - J. Sýkora, Češík, Kútny - Marcinek, Heizer, Krisstoffersson - F. Novák, Petro, M. Kokavec
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, I. Jankovič, Kloz, Gula, Bučka - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, Klejna, Šátek - J. Jurík, T. Mikúš, Holovič, od 30. min bez Pálffyho

 Banskej Bystrici sa hral v prvej tretine rýchly hokej, útoky sa striedali na oboch stranách. Už v 4. min sa ujali vedenia domáci hokejisti, po Hričinovej strele sa k odrazenému puku dostal Jokila a sám pred Lakosilom nezaváhal - 1:0. "Baranom" v 12. min nevyšla presilovka, tentoraz vyrobil chybu na modrej Kolba a Školiak sa dostal pred Chorošuna, "vytiahol" účinný blafák, no brankár Banskej Bystrice v poslednej možnej chvíli ešte vysunul betón a zabránil gólu. V 16. min Sýkora pridlho váhal so zakončením pred odkrytou bránkou Skalice. Mohlo ho to mrzieť, pretože v 20. min mal vyrovnávajúci gól na hokejke v presilovke Pálffy, zoči-voči však neprekonal Chorošuna a jeho vyrážačku. Na opačnej strane 15 s pred prvým klaksónom znovu "úradoval" Sýkora, no mieril iba do žŕdky.

Začiatok druhej tretiny patril Skaličanom, už po trinástich sekundách sa ocitol v šanci znova Pálffy, zblízka však neprekonal Chorošuna. Až v 24. min to Skaličanom vyšlo, presadil sa štvrtý útok, po krížnej prihrávke z pravej strany mieril T. Mikúš bez prípravy - 1:1. O 17 s sa hostia dokonca ujali vedenia, tentoraz sa nedal zahanbiť prvý útok, akcia sa začala u Školiaka, Pálffy poslal puk Hruškovi, ktorý sa ocitol sám pred brankárom HC 05 a mieril efektne pod hornú žŕdku - 1:2. Tréner Staš si zobral oddychový čas, a ten jeho zverencom zjavne pomohol. V 26. min prekonal Lakosila strelou spoza ľavého kruhu od mantinelu Kokavec - 2:2. Potom Skaličanom vypadol z hry Pálffy, ktorý v súboji tvárou nepríjemne padol na ľad a museli mu zašívať ranu nad obočím. Jeho absenciu domáci "využili", v 32. min sa v presilovkovej tlačenici najlepšie zorientoval Sýkora - 3:2. V 37. min sa ten istý hráč v oslabení rútil na Lakosila, trafil len do hornej žŕdky.

V tretej tretine mohli najprv hostia vyrovnať, keď v 43. min T. Višňovský našiel Obrdžálka a ten z prvej preveril Chrošuna. V 50. min Šátek poslal z ľavej strany prihrávku a Klejna puk zblízka nebezpečne tečoval. Brankár B. Bystrice však podržal svoj tím. Rozhodujúci moment prišiel v 54. min, keď o víťazstve "baranov" rozhodol Kútny. Spoza bránky dostal prihrávku od Sýkoru a pred Lakosilom nezaváhal.

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Po posledných neúspešných zápasoch to bolo pre psychiku môjho mužstva veľmi dôležité stretnutie. Zvládli sme vstup do zápasu, viedli sme 1:0, no prišla hluchá chvíľa, keď nám súper za pár sekúnd strelil dva góly. Mužstvo sa však z toho pozviechalo, vyrovnávajúci gól prišiel veľmi rýchlo. Dali sme do zápasu všetko. Strelili sme síce góly aj so šťastím, no vybojovali sme si víťazstvo a zdolali sme veľmi silnú Skalicu. Pre nás sú tri body zlaté."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Každá prehra mrzí, samozrejme, aj táto. Opäť sme si v zápase utvorili šance, nemám chlapcom čo vyčítať, 'šlapú', makajú. Trošku to bolo dnes o šťastíčku, nepadli nám góly, zase prišli aj nejaké zranenia, no opakujem - hráčom nie je čo vyčítať. Treba sa na to pozrieť zreteľne, stále hráme zápasy vonku dobre. Spokojnosť je, aj keď sme prehrali."