Novinky - 23.10.2011 20:40

Ani pod Dubňom sme sa strelecky nepredviedli

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

MsHK DOXXbet Žilina - HC´05 Banská Bystrica 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 15. Hreus (Drábek, T. Sýkora), rozhodujúci sam. nájazd V. Nemec - 55. Heizer (Marcinek)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: Kútny (B. bystrica) na 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš – P. Korba, Smrek, 1286 divákov

Žilina: M. Laco - D. Devečka, D. Kudělka, Staňo, J. Dlouhý, T. Bokroš, Houdek, Niník - P. Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, Hreus, T. Sýkora - V. Nemec, Troliga, Smotrila - Kubiš, Michajlov, Stupka
Banská Bystrica: Chorošun - Haverinen, Kolba, Cuník, P. Huba, Brňák, Cebák, Bambúch, Kubka - Tománek, Jokila, Ján Sýkora - Kútny, Paľov, Kristoffersson - M. Kokavec, Kapuš, Češík - T. Hričina, Heizer, Marcinek

V úvode zápasu tabuľkových susedov mohli skórovať Banskobystričania, keďže mali dvakrát početnú prevahu. Bola to však Žilina, ktorá si vypracovala pri prvom vylúčení Kudělku dobrú šancu, ale strelu V. Nemca brankár Chorošun kryl. Hostia hrali svižný hokej, najmä zásluhou prvej útočnej formácie. V 15. min druhý útok roztočil minikolotoč pred banskobystrickou bránkou, k puku sa dostal Hreus, ktorý nekompromisnou strelou k žrdi získal pre Žilinu vedenie 1:0. Zvýšiť ho v závere I. tretiny mohol Sivák, avšak strelecky sa nepresadil.

V druhej časti hry vynikli brankári, keď Chorošun postupne kryl strely Hreusa, Devečku, Róberta Hunu či Smotrilu. Domáci brankár Laco sa vyznamenal v 32. min, lebo zneškodnil Češíkov samostatný nájazd. V záverečných minútach II. tretiny viackrát podržal svoje mužstvo Chorošun.

V úvode tretej dvadsaťminútovky mali dobre strelecké pokusy Kristofferson a domáci Devečka ale gólmani boli pozorní. Banská Bystrica sa snažila o vyrovnanie, nervozita jej hráčom však trocha zväzovala ruky. V 50. min sa ocitli sami pred Lacom Jokila a následne Hričina, ale ani v jednom prípade z toho nebol gól. Ten prišiel v 55. min, keď Marcinek spoza brány prihral Heizerovi, ktorý s trochou šťastia vyrovnal. Vzápätí mal dobru streleckú príležitosť znova Jokila, jeho strela však skončila na žŕdke Lacovej bránky.

V predĺžení mali bližšie k víťazstvu Banskobystričania, ale Kútny v 62. min nevyužil dobrú príležitosť a za následné nešportové správanie musel odísť do šatne. Minútu pred koncom predlženia mohol rozhodnúť Sivák, Chorošun bol pozorný. Takisto ako v prvom zápase v Banskej Bystrici, aj tentoraz sa o víťazovi rozhodovalo až v samostatných nájazdoch. Zo šiestich aktérov bol najúspešnejší domáci Vladimír Nemec, ktorý ako jediný prekonal banskobystrického gólmana.

Milan Jančuška (tréner Žiliny): "Vyrovnaný zápas, boj o každý centimeter ľadu. V stretnutí mala defenzíva prevahu nad ofenzívou. Skvele výkony podali brankári, vyhrali sme síce o gól, ale práve o gól sme mohli aj prehrať. O zisku dvoch bodov sa rozhodlo v samostatných nájazdoch, v ktorých sme boli efektívnejší. Chcem poďakovať brankárovi Lacovi za predvedený výkon."
Alpo Suhonen (tréner B. Bystrice): "Z našej strany to nebolo nič nového. Z vari pätnástich zápasov sme dosiahli päť remíz. Defenzíva z našej strany bola celkom dobrá, v ofenzíve sa nám však nedarí. Aj v tomto zápase sme nepremenili niektoré dobré strelecké príležitosti."