Tipos Extraliga - 25.01.2019 17:30

Rošády v Tipsport lige. Banská Bystrica a Košice si vymenili hráčov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Účastníci slovenskej najvyššej hokejovej súťaže Tipsport ligy z Košíc a Banskej Bystrice sa dohodli na vzájomnej výmene útočníkov. Spod Urpína na východ republiky putuje 28-ročný krídelník Ján Sýkora, ktorý odohral v aktuálnej sezóne v drese "baranov" 38 zápasov s bilanciou 12+15. Opačným smerom sa poberie o tri roky mladší Dávid Šoltés. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie absolvoval v prebiehajúcom ročníku v zostave "oceliarov" 31 štartov so ziskom 15 bodov (7+8). Informáciu priniesol oficiálny web košického klubu.

"V priebehu aktuálnej sezóny sme s Dávidom viackrát rokovali o predĺžení spolupráce. Dávid mal inú predstavu o svojom ďalšom pôsobení. Počas celého tohto obdobia sme boli ohľadom Dávida viackrát oslovení, pričom naše stanovisko bolo vždy odmietavé. V poslednom období klub obdržal konkrétnu ponuku na výmenu a keďže ponúknutý hráč typologicky našim trénerom zapadá do konceptu, vzájomnej dohode nestálo nič v ceste," vyjadril sa pre hckosice.sk výkonný riaditeľ východniarov Rastislav Rusič.

"Ďakujem Košiciam za doterajšiu spoluprácu a budem sa v mojej kariére ďalej snažiť napredovať. Dúfam, že mi táto zmena pomôže a do Košíc sa budem vždy rád vracať," povedal Šoltés, ktorý prvýkrát v kariére zamieri do konkurenčného klubu v rámci slovenskej najvyššej súťaže. Doteraz účinkoval výlučne v rodných Košiciach. Podobne je na tom aj Sýkora, ktorý sa síce narodil v Detve, ale medzi slovenskou elitou hrával iba za Banská Bystricu. "Do Košíc sa veľmi teším, v kabíne poznám veľa chlapcov. Verím, že košických fanúšikov poteším svojou hrou,“ dodal hráč so skúsenosťami z národného tímu aj českej extraligy.