Program
Tenis - 19.07.2023 09:03

Jamrichová po juniorskom Wimbledone hrdá najmä na dvojhru

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/TASR

Seniorský ženský wimbledonský turnaj opanovala nečakane Češka Markéta Vondroušová. Slovensko porovnateľný dôvod na oslavu nemalo, no veľmi dobre sa pozeralo na juniorské účinkovanie 16-ročnej Renáty Jamrichovej, ktorá sa v singlovom aj deblovoom turnaji prepracovala do semifinále. V rebríčku ITF už vo svojej vekovej kategórii okupuje tretie miesto, a to vytvára veľmi sľubné predpoklady do budúcnosti. Po návrate do vlasti sa trnavská rodáčka podelila s novinármi o dojmy po dosiahnutom najväčšom výsledku na turnaji "veľkej štvorky" a priznala sklamanie z toho, že nevyšla ani jedna finálová účasť. V globále však prevláda hrdosť a spokojnosť.

"Boli to úžasné tri týždne v Londýne, kde som ukázala svoju kvalitu. Pomohla mi už exhibícia počas prípravy a aj turnaj v Roehamptone. Doma som síce na tráve netrénovala, ale dokázala som sa veľmi rýchlo adaptovať na tento povrch a neprekážali mi ani dlhé výmeny," opísala mesiac, počas ktorého odohrala v súčte až osemnásť zápasov. Spomenutý turnaj v Roehamptone, mestskej časti Londýna, dokázala vyhrať. Aj vďaka tomu sa na Wimbledom vydala vo výbornej nálade, no jej výsledky tréner pripisuje aj výbornej kondičnej príprave, na ktorej si náš talent dal tento rok obzvlášť záležať.

Väčším míľnikom je síce top štvorka vo dvojhre, ale aj jej partnerstvo s Taliankou Federicou Urgesiovou púta veľkú pozornosť. V januári totiž spoločne vyhrali juniorský Australian Open a v júni boli v semifinále Roland Garos. Nešlo tak o žiaden jednorazový výstrel, avšak aj Jamrichová si uvedomuje, že jej tenisové kvality sa budú hodnotiť najmä podľa toho, čo dosiahne individuálne. "Štvorhru beriem viac odľahčene. Dvojhra pre mňa znamená viac a myslím si, že som sa od Melbourne posunula tenisovo aj mentálne. Svedčí o tom aj odvrátenie dvoch mečbalov v druhom kole," zaspomínala si na zápas s Anazagastyovou-Pursoovou, ktorý trval dve a trištvrte hodiny, aby ho Slovenka vyhrala v tajbrejku tretieho setu.