Program
Tenis - 22.06.2023 18:50

Naši poprední tenisti v zahraničnej konkurencii na Poprad-Tatry Open

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Mestské tenisové kurty v Poprade sú dejiskom ďalšieho ročníka tenisového turnaja Poprad-Tatry Open, ktorý má v mužskej Svetovej tenisovej tour prestížnejšie označenie M25. Turnaj je súčasťou aktivít v rámci Európskeho mesta športu 2023 a prvé servisy v rámci kvalifikačnej fázy vyleteli už v sobotu. Obsadenie nie je výlučne slovenské a do akcie sú zapojení aj tenisti z Rakúska, Česka, Ukrajiny, Poľska, Bulharska, Litvy, Ruska, Spojených štátov či Austrálie.

Najvyššie nasadeným hráčom turnaja bol Rakúšan Lukas Neumayer, ktorému patrí 267. miesto aktuálneho svetového renkingu a fanúšikovia ho v polovici júna mohli vidieť aj na challengrovom turnaji v Bratislave, ktorý vyhral. Vo finále si poradil s Rusom Alibekom Kačmazovom, ktorý bol turnajovou dvojkou v Poprade. Obaja sa nečakane z hry porúčali. Rus dokonca v prvom kole, Rakúšan v druhom. Pozície okolo 300. priečky svetového poradia okupuje aj Čech Michael Vrbenský.

Papierovým favoritom deblového turnaja bola česká dvojica Andrew Paulson - Patrik Rikl spoločne s Austrálčanmi Matthewom Romiosom a Brandonom Walkinom. Aj v tomto prípade je však reč o nečakane vyradených mužov. Najvýraznejšie ich mala ohroziť domáca dvojica Miloš Karol - Lukáš Pokorný, ktorá však vypadla vo štvrťfinále. Obaja boli súčasťou aj singlového pavúka a spomedzi slovenských tenistov si na Poprad-Tatry Open 2023 zahral aj osemnásťročný talent Peter Benjamín Privara či slovenská osmička Lukáš Palovič. Vo štvorhre púta pozornosť Denis Isťomin, bývalá svetová 33-ka v singli, spoločne s Jevgenijom Karlovskim.

Práve Palovič patril medzi štvoricu slovenských osemfinalistov na minulom ročníku, ktorý sa od štvrťfinále stal záležitosťou zahraničných hráčov a ponúkol nemecko-rumunské finále. Louis Wessels v ňom zdolal Stefana Palosiho 6:4, 6:3. Tento rok si semifinálové stretnutia vo dvojhre s finále a zároveň finále štvorhry môžete okrem príjemného tatranského prostredia vychutnať aj v priamom prenose televízie Joj Šport.

Poprad-Tatry Open 2023 na Joj Šport:
sobota 24. júna o 10:00: Prvé semifinále dvojhry
sobota 24. júna o 12:00: Druhé semifinále dvojhry
sobota 24. júna o 14:00: Finále štvorhry
nedeľa 25. júna o 11:00: Finále dvojhry

Tagy: Poprad Tenis