Program
Tenis - 07.06.2023 08:57

Majstrovstvá v tenise so zaujímavými menami v štartovom poli

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Facebook

Kurty TK Jednotka v bratislavskej Petržalke sú tento týždeň dejiskom Majstrovstiev v tenise mužov a žien 2023, ktoré sú organizované Bratislavským tenisovým zväzom. Nezúčastnia sa ich členovia STZ, no i tak v početnom štartovom poli nájdeme niekoľko zaujímavých mien, pričom turnaj podobného formátu sa do domáceho tenisového kalendára vracia po dlhšej dobe. V hre sú voľné karty do hlavnej súťaže na medzinárodné turnaje ITF, ktoré sa v letnej sezóne uskutočnia v Trnave aj prize money v celkovej hodnote 8-tisíc eur. Z toho si 1200 eur odkrojí víťaz singlového turnaja, polovičná čiastka poputuje na účet zdolaného finalistu.

Kvalifikácia turnaja odštartovala 2. júna a od pondelka prebieha hlavná súťaž. Štvrtkové finále troch kategórií vám ponúkneme v priamom prenose televízne Joj Šport. Mužská aj ženská dvojhra má 32 účastníkov, pričom každý zápas sa hrá na dva víťazné sety. V prípade stavu 6:6 set pokračuje tajbrejkom. Vo štvorhre je v hre 16 dvojíc a ich prípadný rozhodujúcu tretí set v zápasoch má podobu supertajbrejku. Medzi účastníkmi svietia mená Martina Kližana, ktorý sa už dva roky drží mimo aktívneho diania, skúsenej Laury Svatíkovej či mladšej zo sestier Šramkových.

Finále Majstrovstiev v tenise 2023 sledujte LIVE na Joj Šport vo štvrtok 8. júna od 13:00

Martin Kližan ešte pred štartom turnaja sľúbil, že by voľnú kartu na turnaj v Trnave venoval niektorému z perspektívnych mladíkov. Dlhodobé zdravotné problémy ho definitívne neopustili a prejavuje sa to najmä na kvalite jeho servisu. V rozhovore pre organizátorov a promotérov turnaja prezradil, že sa celkom našiel v trénovaní: "Počas celej mojej hráčskej kariéry som sledoval chyby u mojich súperov, pričom som podstatne menej riešil tie svoje. Paradoxne, súperom som vedel poradiť ďaleko viac, než sebe. Už dávnejšie som si povedal, že po skončení kariéry budem koučom. Priznám sa, že ma táto nová pozícia napĺňa a baví rovnako, ako manažovať všetko dianie okolo hráčov, ako napríklad zostavovanie turnajových alebo tréningových plánov," Dodáva však, že cestovania má nateraz dosť a radšej by sa trénersky ujal niektorého zo slovenských hráčov.

Finále žien: Laura Svatíková - Vanda Vargová
Finále mužov: Juraj Masár - Tomáš Líška