Program
Tenis - 27.11.2022 16:58

Kanada prvýkrát víťazom Davisovho pohára

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr

Tenisti Kanady sa stali prvýkrát v histórii víťazmi Davisovho pohára. Vo finálovom dueli v Malage si poradili s Austráliou 2:0. O rozhodujúci bod pre kanadské farby sa postaral Felix Auger-Aliassime, ktorý v súboji tímových jednotiek zdolal Alexa de Minaura 6:3, 6:4.
        V úvodnej dvojhre zvíťazil Denis Shapovalov nad Thanasim Kokkinakisom hladko 6:2, 6:4. Kanaďania boli blízko k zisku "šalátovej misy" už v roku 2019, vo finále však nestačili v Madride na domácich Španielov. V tomto roku vyhrala Kanada obe mužské tímové súťaže, v januári triumfovala na ATP Cupe v Austrálii.

DAVIS CUP FINAL 2022 na JOJŠPORTE


        Auger-Aliassime podával počas celého finálového turnaja výborne výkony a v Malage nenašiel premožiteľa. Na začiatku duelu s de Minaurom nevyužil dva brejkbaly, no nevyviedlo ho to z miery. Za stavu 4:3 prelomil Austrálčanovo podanie a následne s prehľadom potvrdil brejk
        Kanaďan ťažil z výborného servisu, v dlhších výmenách dokázal zatlačiť de Minaura do defenzívy. V druhom dejstve rýchlo odskočil súperovi na 3:1. V šiestom geme prehrával 0:40, no vzápätí získal päť fiftínov za sebou a zápas už dotiahol do úspešného konca. V desiatom geme premenil hneď prvý mečbal.

        finále Davisovho pohára v Malage
        Kanada - Austrália 2:0
        Denis Shapovalov - Thanasi Kokkinakis 6:2, 6:4
        Felix Auger-Aliassime - Alex de Minaur 6:3, 6:4
        /Kanada vyhrala Davisov pohár/
Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora